Vakantie Ho Chi Minh

Ho Chi Minh City was de hoofdstad van het voormalige Zuid-Vietnam en staat nog altijd bekend onder de naam Saigon. Tussen alle drukte door heeft Ho Chi Minh City een keur aan bezienswaardigheden, zoals imposante koloniale architectuur, talloze tempels en pagodes en groene stadsparken.

Even wennen
Voor wie nooit eerder in een Aziatische miljoenenstad is geweest, is het verkeer even wennen. Miljoenen scooters rijden door de straten en al het andere verkeer komt daar nog bij. Oversteken kan in Ho Chi Minh City dan ook een ware belevenis zijn! De truc is om niet te wachten op een vrij strookje weg - dat komt namelijk nooit - maar voetje voor voetje de weg over te steken. Als een zwerm vogels rijden de scooters behendig om je heen.

Koloniale stad
Als je eenmaal aan het verkeer gewend bent geraakt, is het heerlijk om Ho Chi Minh City te voet te verkennen. Door de Franse invloeden zie je hier schitterende koloniale gebouwen, zoals de Notre Dame en het postkantoor. Ook het War Remnants Museum, dat zich richt op de Amerikaanse rol tijdens de Vietnamoorlog, is zeker een bezoek waard. Ho Chi Minh City kent ook vele stadsparken waar je een heerlijke wandeling door kan maken en waar zowel kinderen als volwassenen in de avonduren druk aan het badmintonnen zijn!


We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen