Vakantie Hoi An

Ten zuiden van Danang aan de oever van de Thu-Bon-rivier ligt het schilderachtige Hoi An. Door de mix van Vietnamese, Chinese, Japanse en Europese architectuur waan je je tijdens een wandeling door deze stad in voorbije eeuwen. Het stadje met de gele huisjes, houten winkeltjes en pittoreske grachten staat met recht op de UNESCO werelderfgoedlijst.


Rijke geschiedenis
Het historische centrum van Hoi An is een levend museum. Met meer dan duizend oude, houten gebouwen die uit de zeventiende en achttiende eeuw stammen is een wandeling op zich al een belevenis. Hoi An is van oudsher een handelsstad en handelaren bouwden dan ook indrukwekkende hallen om zaken te doen. Complexen met vergaderruimtes vol ornamenten, prachtige tuinen en rijkversierde altaren vormden het decor van de zaken destijds.

In de avonduren komt het historische centrum tot leven, als de straten worden omgetoverd tot podia waar traditionele dans en toneel wordt opgevoerd. Het is heerlijk vertoeven op een van de terrasjes aan de gracht!

Stad van de maatpakken
Hoi An is niet alleen populair om haar historische erfgoed, maar ook om de maatpakken. In Hoi An hoef je niet lang te zoeken naar een kleermaker die binnen korte tijd een kwalitatief maatpak of zelfontworpen jurk voor je kan afleveren. Er zijn echter kwaliteitsverschillen, dus een rondgang langs de verschillende kleermakers is aan te raden.

De Japanse Brug
Een van de mustsees in het oude centrum is de Japanse Brug, die uit de zestiende eeuw stamt. De brug is een van de weinige houten boogbruggen die bewaard is gebleven. Standbeelden bewaken de brug, die met indrukwekkend houtsnijwerk is overdekt.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen