Regio's & Plaatsen in Vietnam

Regio's & Plaatsen Vietnam

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van Vietnam? Lees hier meer over onder andere Can Tho, Halong Bay, Hanoi, Hoi An, Hue, Nha Trang, Sapa en Saigon.

Can Tho

Het door rijstvelden omgeven Can Tho is een van de grootste steden aan de Mekong-delta. De Mekong mondt uit in de Zuid-Chinese Zee en is een van de belangrijkste rivieren van Zuidoost-Azië. Can Tho ligt aan de grootste vertakking van de Mekong, de Hau-rivier. De delta is bijna veertigduizend vierkante kilometer en kent een enorme biodiversiteit vanwege het vruchtbare water.

Alles over Can Tho

Cu Chi

Het ondergrondse tunnelnetwerk van Cu Chi is een van de meest tot de verbeelding sprekende locaties die een hoofdrol speelden tijdens de Vietnamoorlog.

Alles over Cu Chi

Danang

Halverwege het langgerekte land, tussen de hoofdstad Hanoi en Ho Chi Minh, ligt aan de kust Danang. De resorts en hotels die de laatste decennia aan de kust zijn gebouwd hebben een indrukwekkende skyline achtergelaten.

Alles over Danang

Halong Bay

Een rondvaart door het sprookjesachtige Halong Bay, gelegen in het noorden van Vietnam, is voor vele reizigers een hoogtepunt van de reis. De bizarre rotsen die majestueus de zee uittorenen bieden een spectaculair schouwspel vanaf een boot of kajak.

Alles over Halong Bay

Hanoi

In het noorden van Vietnam ligt de tweede grootste stad, Hanoi. Hanoi is de hoofdstad van het land en staat bekend om haar oude pagodes en musea, zoals het mausoleum van Ho Chi Minh. De stad ademt een aangename sfeer door de meren, bomenrijke boulevards en kleurrijke markten.

Alles over Hanoi

Ho Chi Minh

Ho Chi Minh City was de hoofdstad van het voormalige Zuid-Vietnam en staat nog altijd bekend onder de naam Saigon. Tussen alle drukte door heeft Ho Chi Minh City een keur aan bezienswaardigheden, zoals imposante koloniale architectuur, talloze tempels en pagodes en groene stadsparken.

Alles over Ho Chi Minh

Hoi An

Ten zuiden van Danang aan de oever van de Thu-Bon-rivier ligt het schilderachtige Hoi An. Door de mix van Vietnamese, Chinese, Japanse en Europese architectuur waan je je tijdens een wandeling door deze stad in voorbije eeuwen.

Alles over Hoi An

Hue

Aan de oever van de Son Huong, ofwel de Parfumrivier, ligt de oude keizerlijke hoofdstad Hue. Vanwege de centrale ligging van de stad was Hue veelvuldig het toneel van hevige gevechten tijdens de Vietnamoorlog. Veel monumenten zijn hierdoor verloren gegaan, maar de stad kent alsnog vele bezienswaardigheden uit deze keizerlijke periode.

Alles over Hue

Nha Trang

Aan de kust van de Zuid-Chinese Zee en 410 km van Saigon ligt Nha Trang, dé badplaats van Vietnam! Het kristalheldere water rond de negentien eilandjes nodigt uit tot snorkelen en duiken. Naast relaxen op het strand heeft Nha Trang ook vele indrukwekkende bezienswaardigheden.

Alles over Nha Trang

Sapa

Sapa is de hoofdstad van het Sa Pa District in het noordwesten van Vietnam, vlakbij de grens van China en op circa 350 km afstand van Hanoi. De plaats staat bekend om de grote kleurrijke markt die er wekelijks georganiseerd wordt en er wonen veel etnische minderheden zoals de bergstammen H’mong, Dao en de Tay.

Alles over Sapa