18-daagse privé rondreis met chauffeur Authentiek Vietnam

 

Ontdek niet alleen de hoogtepunten maar ga ook buiten de gebaande paden en verken de verborgen parels van Vietnam

Op zoek naar een reis die ook buiten de gebaande paden gaat? Met deze rondreis ontdek je naast de welbekende hoogtepunten van Vietnam, ook de minder toeristische plekken. Zo kom je nog meer in aanraking met het échte Vietnam!

Je begint deze rondreis in metropool Ho Chi Minh City, ook wel bekend onder de naam Saigon. Je ontdekt de stad voordat je de vruchtbare Mekong Delta bezoekt. Hier zie je het leven zich op en aan het water afspelen met drijvende markten, visserij en plantages. Uniek aan deze reis is een verblijf in een prachtig gelegen lodge op een van de eilandjes midden in de delta.

Terug op het vaste land vlieg je naar Centraal-Vietnam voor een bezoek aan Hoi An met zijn schitterende oude centrum. Over de wolkenpass rijd je verder richting Hué met onderweg een bezoek aan de authentiek Tam Giang lagune. Eenmaal in Hué bezoek je natuurlijk de Verborgen Stad van waaruit vroeger keizers en dynastieën regeerden. 

Iets noordelijker wandel je over de historische Hien Luong brug die vroeger de scheidslijn vormde voor Noord- en Zuid-Vietnam. In de buurt bezoek je tevens de Vinh Moc tunnels, de schuilkelders tijdens de Vietnamoorlog. Deze tunnels zijn net zo bekend als Cu Chi bij Saigon, maar veel minder bezocht. In de regio Dong Hoi verblijf je op een unieke plattelandslocatie en bezoek je de spectaculaire Paradise Cave, één van de natuurlijke hoogtepunten van het land.

Per vliegtuig reis je naar Hanoi en verken je de hoofdstad van Vietnam. Bezoek Lake B52 waar een wrak van een gevechtsvliegtuig nog steeds herinnert aan de oorlog. Dan op naar Lan Ha Bay voor een cruise met overnachting, minstens net zo mooi als het naastgelegen Halong Bay, maar stukken rustiger.

Sluit de reis af tussen het natuurschoon van de regio Ninh Binh in een prachtig gelegen resort tussen de kartstenengebergten en prachtige natuur. Hier is het ultiem uitrusten in het fijne resort met zwembad en maak je een laatste uitstapje naar het UNESCO Werelderfgoed van Tam Coc, ook wel "Halong Bay on Land" genoemd. 

Kenmerken van deze Reis

Natuur

Cultuur

Strand

Reisintensiteit