Vakantie Sapa

Sapa ligt op steenworpafstand van de Chinese grens, in het uiterste noordwesten van Vietnam. Het is een populaire startbasis om te gaan wandelen in de omliggende bergen. In het gebied wonen meer dan 54 bergstammen, zoals de Hmong en de Zao, met elk hun eigen gebruiken en tradities. De ligging van Sapa is prachtig, temidden van rijstterrassen op bergwanden die vaak in mist gehuld zijn.

Lange tijd was het een moeilijk bereikbaar gebied, maar door de aanleg van de spoorlijn van Hanoi naar Lao Cai is de regio nu per nachttrein te bereiken. De trein heeft betrekkelijk eenvoudige slaapcabines, maar de reis zelf is beslist een leuke ervaring.

 

Koloniaal verleden
In het centrum van Sapa zijn nog enkele sporen van het koloniale verleden terug te vinden, waarvan de stenen kerk in het centrum van de stad een goed voorbeeld is. De kerk is begin twintigste eeuw gebouwd, maar nog altijd worden er kerkdiensten gehouden. Op vijf minuten wandelen van de kerk ligt het Sapa Lake, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op het meer, het dorpje en de omliggende bergen.

Markt
Elk dorpje kent zijn eigen marktdag. Dan dragen de vrouwen de mooiste kleding en verkopen zij hun handelswaar.
Alles wat verbouwd en geproduceerd wordt in de regio komt terecht op de markt, bijvoorbeeld op de weekendmarkt van Bac Ha. Dit is de grootste traditionele markt in de regio en dient tevens als ontmoetingsplek. Bewoners uit alle omliggende dorpen komen hier samen voor een hapje, een drankje en een praatje en lopen soms dagenlang om de markten te bereiken.

Sapa Culture Museum
Om een iets beter beeld te krijgen van de etnische minderheden in de omgeving, is een bezoek aan het Sapa Culture Museum de moeite waard. Handgemaakte kleding, sieraden, potten en gereedschappen worden hier tentoongesteld en geven een beeld van het rurale leven in Noord-Vietnam.

Sapa is te bezoeken als verlenging bij verschillende van onze Vietnam rondreizen. Kijk op het tabblad 'Extra opties' voor meer informatie.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen