Weer & klimaat Vietnam

Beste reistijd Vietnam

Wat is de beste reistijd voor Vietnam?

Als we kijken naar de beste reistijd voor Vietnam, is het goed om rekening te houden met het verschil in het weer in het zuiden en het noorden van Vietnam. In het zuiden heerst namelijk een tropisch klimaat en in het noorden een subtropisch en op sommige plekken een gematigd klimaat in Vietnam.

Wat is het weer in het zuiden van Vietnam?

In het zuiden van Vietnam, en met name de Mekong Delta, heerst dus een tropisch klimaat. Het is er het hele jaar door rond de 30 graden. De warmste maanden zijn maart tot en met mei, met temperaturen die kunnen oplopen tot 35 graden. Er is dan ook een hoge luchtvochtigheid die kan oplopen tot boven de 90%. Het regenseizoen loopt in het zuiden van Vietnam van mei tot en met oktober. Er valt dan veel regen, meestal aan het einde van de middag of avond.

Wat is het weer in het noorden van Vietnam?

In het noorden van Vietnam heerst een subtropisch klimaat, waarbij het regenseizoen van juli tot en met september loopt. In de zomer valt er meer regen en in die periode is het ook warmer, met temperaturen rond de 33 graden. Van november tot en met maart is het wat koeler in het noorden van Vietnam, met temperaturen tussen de 22 en 26 graden.

Wat is het orkaanseizoen in Vietnam?

Houd met betrekking tot het weer in Vietnam ook rekening met het orkaanseizoen, voornamelijk voor het zeegebied. Het orkaanseizoen loopt van 1 mei tot 1 januari en in de maanden juli, augustus, september en oktober is de kans vrij groot dat Vietnam door een tyfoon wordt getroffen.

De beste reistijd Vietnam

Maar wat is nu de beste reistijd voor een rondreis in Vietnam? Over het algemeen loopt de beste reisperiode voor Vietnam van december tot en met mei. In die periode is er de grootste kans op goed weer in Vietnam. Mocht je in de zomervakantie naar Vietnam gaan en je wilt geen regenbuien tegenkomen, dan kan het verstandig zijn om in het noorden van Vietnam te starten en naar het zuiden te reizen. In het aanbod van FOX vind je rondreizen met verschillende routes in Vietnam, zodat je zelf de ideale route kunt kiezen.

Zijn er nog handige tips voor het weer in Vietnam?

Als je op reis gaat naar Vietnam, is het natuurlijk altijd raadzaam om het actuele weer in Vietnam even te bekijken. Zo kun je rekening houden met de actuele temperaturen. Houd er in de wintermaanden rekening mee dat het ’s avonds flink koud kan worden. Neem dus voldoende warme kleding mee om jezelf warm te houden.

FOX biedt het hele jaar door de mogelijkheid om een rondreis in Vietnam te boeken. Van een groepsrondreis in Vietnam tot een individuele rondreis in Vietnam, wij hebben het allemaal in ons aanbod. Ga met ons mee en ontdek de prachtige heuvellandschappen en de traditionele dorpjes in dit land.

Klimaat Vietnam en beste reistijd

Klimaat Vietnam Gem. maximale temperatuur Gem. minimale temperatuur Gem. aantal zonuren Gem. mm neerslag
Januari 20°C 14°C 3 42
Februari 20°C 15°C 2 28
Maart 23°C 18°C 2 34
April 28°C 22°C 2 60
Mei 32°C 25°C 2 172
Juni 33°C 26°C 6 192
Juli 33°C 26°C 6 221
Augustus 32°C 26°C 6 244
September 31°C 25°C 6 289
Oktober 29°C 22°C 5 310
November 25°C 19°C 5 210
December 22°C 16°C 4 98

Reisaanbod Vietnam

De vele bezienswaardigheden in Vietnam zelf ontdekken?

Bekijk het reisaanbod

TOP 5 - Boottrips in Vietnam

Wat is er nou leuker dan de highlights vanaf het water te bewonderen?

Lees verder