Zeker en comfortabel reizen met FOX

Zekerheid op reis

Gerust op reis met FOX

Wanneer je met mee op reis gaat, dan kun je er zeker van zijn dat alles goed geregeld is. Ook wanneer er voorafgaand of tijdens je reis iets onverwachts gebeurt. We zijn aangesloten bij alle belangrijke organisaties in de reiswereld, zoals ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Ook staan we dagelijks in contact met onze partners ter plaatse waardoor wij snel van veranderende situaties op te hoogte zijn. 

Door samenwerkingsverbanden met diverse organisaties in Nederland kun je tevens gebruik maken van diverse voordelen nog voordat je op reis gaat en bij terugkomst. 

ANWB

Sinds 2002 zijn wij onderdeel van de ANWB. Hierdoor profiteren ANWB leden van ANWB Ledenvoordeel. Daarnaast maken wij ook gebruik van de ANWB alarmcentrale voor noodgevallen en probleemsituaties buiten kantoortijd. Een geruststellend idee wanneer je een verre reis gaat maken! Op de pagina FOX en de ANWB lees je meer over onze samenwerking.

Ga goed voorbereid op vakantie en download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Zo heb je de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades en consulaten gemakkelijk bij de hand.

 

ANVR- Reizigersvoorwaarden

logo-anvrFOX, verre reizen van ANWB (KvK 27153706) is aangesloten bij de ANVR. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Reis- en/of Boekingsvoorwaarden en/of Gekoppeld Reisarrangement – voorwaarden) die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. 

Lees hier verder: 

Op het boekingsformulier moet je aanvinken dat je kennis genomen heeft van en akkoord gaat met de ANVR –Reizigersvoorwaarden (Reisvoorwaarden en/of Boekingsvoorwaarden en/of Gekoppeld Reisarrangement-voorwaarden) en overige ANVR-informatie.

Om rustig op reis te kunnen gaan, is het van belang zekerheid in te bouwen. Bij het zoeken van een reis kom je dan ook regelmatig het ANVR-logo tegen. Wat betekent dit en wat biedt het jou als reiziger? Zes redenen waarom het verstandig is om bij het boeken van je vakantie- of zakenreis op het ANVR-logo te letten. 

Aanvullende Reisvoorwaarden ANWB

De navolgende bepalingen zijn door de ANWB, waar FOX onderdeel van uitmaakt, vastgesteld en deze zijn per 1 januari 2021 van kracht. Hierover heeft wat betreft de inhoud van deze artikelen geen overleg plaats gevonden tussen ANVR en Consumentenbond in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg van de Sociaal-Economische Raad. Behoudens de in de voorwaarden zelf toegestane afwijkingen kunnen deze eigen bepalingen geen afbreuk doen aan de ANVR-Reizigersvoorwaarden en zijn uitsluitend bedoeld als aanvulling op de ANVR-voorwaarden daar waar dat vermeld staat in de ANVR-voorwaarden zelf en/of om de positie van de reiziger verder te versterken. 

Lees daarom de Aanvullende reisvoorwaarden ANWB zorgvuldig door. Deze voorwaarden inclusief onze afwijkende annuleringsvoorwaarden zijn verder ter aanvulling op de ANVR Reizigersvoorwaarden.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

logo-sgrFOX, verre reizen van ANWB (KvK 27153706) is aangesloten bij SGR. Je kunt dit controleren via https://www.sgr.nl/. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling (www.sgr.nl/garantieregeling) vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. 

De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Vanaf 1 februari 2021 wordt bij iedere boeking een SGR-bijdrage van € 5,- per persoon berekend, uitgezonderd pakketreizen met een reissom lager dan € 150,- per persoon en/of voor kinderen jonger dan twee jaar. De bijdrage wordt ook berekend in geval er losse reisdiensten geboekt zijn.

Deze SGR-bijdrage bestond al langer maar de bijdrage hiervoor is in 1999 afgeschaft. Dit omdat het fondsvermogen groot genoeg was om normale risico’s zonder consumentenbijdrage te dekken. Door Covid-19 heeft SGR meer garanties uitgegeven dan normaal en is het nodig om het fondsvermogen weer te versterken. Zo kun je in de toekomst zorgeloos blijven reizen en blijf je beschermd tegen faillissementsrisico's van reisorganisaties die bij de SGR zijn aangesloten.

Calamiteitenfonds

logo-calamiteitenFOX, verre reizen van ANWB (KvK 27153706) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

De garantieregeling van het Calamiteitenfonds houdt in dat je als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:  

  • (een deel van) je reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van
  • een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij je vervroegd moeten repatriëren. 
Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. 
Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. 

 

Inschrijving Kamer van Koophandel

We zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 27153706.

iDEAL

Het betalingssysteem van iDEAL stelt je in staat om je reissom veilig en eenvoudig te betalen via internetbankieren. iDEAL ondersteunt de bekendste Nederlandse banken en zorgt voor een veilige afhandeling van je aankopen. 
Voor meer informatie: www.ideal.nl

5 handige reisapps

Ga goed voorbereid op reis en voorkom verrassingen ter plaatse.

Lees verder

Groepsrondreizen

Nieuwsgierig geworden naar onze groepsrondreizen?

Bekijk ons reisaanbod

Single groepsreizen

Samen met andere singles een verre bestemming ontdekken. 

Naar alle singlereizen

Privé rondreizen

Voor mensen die graag met z'n tweeën of met familie en vrienden op reis gaan.

Bekijk ons reisaanbod

Familie rondreizen

Familie rondreizen, in groeps- of individueel verband, zijn speciaal afgestemd op het reizen met kinderen vanaf 6 of 8 jaar.

Naar het reisaanbod

Strandvakanties Thailand

Zelf deze prachtige eilanden ervaren? 
Boek dan nu een strandvakantie Thailand!

Naar de strandvakanties