Groepsrondreis Sien Jou Later in Suid-Afrika

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.

Aandachtspunten

 • U kunt deze extra opties tijdens het boekingsproces aan uw reis toevoegen.
 • Bij een verlenging verandert de reisduur en bij extra opties en upgrades niet

Optionele excursies in Johannesburg

 • Bezoek aan het Hector Pieterson Monument

  ZAR 50,- p.p.

  Monument opgericht ter nagedachtenis aan Hector Pieterson en alle andere studenten die zijn gestorven tijdens de Soweto opstand van 1976. Een foto van Hector Pieterson terwijl hij wordt gedragen door een medestudent nadat hij is neergeschoten is de heel wereld overgegaan. Hierdoor is hij ‘het gezicht’ geworden van de opstand in 1976 en de strijd tegen apartheid.

 • Bezoek aan het huis van Nelson Mandela

  ZAR 90,- p.p.

  Het huis waar Nelson Mandela vanaf 1945 tot aan 1961 gewoond heeft. In 1961 werd hij gedwongen onder te duiken en uiteindelijk in 1962 gearresteerd en gevangengezet. Winnie Mandela is hier blijven wonen tot aan haar Ballingschap in Brandfort in 1977. Tot 1996 is het huis bewoond geweest door de Mandela familie en daarna opgesteld voor publiek als museum.

 • Bezoek aan de Regina Mundi Kerk

  ZAR 40,- p.p.

  De Regina Mundi Kerk is de grootste Rooms-Katholieke kerk in Zuid-Afrika en heeft een grote rol gespeeld tijdens de jaren van de anti-apartheid strijd. In 1997 heeft Nelson Mandela daardoor 30 november uitgeroepen tot Regina Mundi Day, om op deze wijze de kerk te eren. Totaal kunnen er 5000 tot 7000 mensen tegelijkertijd in de kerk.

Optionele excursies in Kaapstad

 • Duiker Eiland

  ZAR 100,- p.p.

  U gaat met de boot naar een eiland net voor de kust. Op dit eiland zitten vele zeehonden die hier al lange tijd een kolonie hebben. Met de boot komt u heel dicht bij het eiland en kunt u zien hoe speels deze dieren zijn. Springend om de boot, elkaar van de rotsen duwend of gewoon slapend, kijkend naar deze dieren zult u zich kostelijk vermaken. Naast deze interessante dieren is ook de omgeving erg mooi, vooral ook het uitzicht wat u vanaf de boot hebt over Chapman's Peak. De boot vertrekt dagelijks vanaf Houtbaai om 08.30u, 09.15u, 10.00u en 10.45u.

 • Kabelbaan bij Kaap de Goede Hoop

  ZAR70,- p.p.

  Het is mogelijk om met de ''Flying Dutchman'' kabelbaan naar een kijkpunt te gaan, bij de vuurtoren van Kaap de Goede Hoop. Vanaf hier heeft een prachtig uitzicht over Kaap de Goede Hoop.

  ZAR 70- p.p. voor een enkeltje met de kabelbaan.

 • Hop-On-Hop-Off bustour

  ZAR 220,-

  Wat is nou en prettigere manier om Kaapstad te verkennen, dan een open dubbeldekker waar u kunt in- en uitstappen waar en wanneer het u schikt? De bekende rode bussen rijden naar onder meer de Tafelberg, het V&A Waterfront en het Kaapse Schiereiland.

 • Robben eiland tour

  ZAR 360,- p.p.

  Op Robben eiland staat de gevangenis waar Nelson Mandela het grootste gedeelte van zijn leven heeft vastgezeten. Op het eiland krijgt u een indrukwekkende tour onder begeleiding van een oud-gevangene. Het eilandje ligt voor de kust van Kaapstad en is zeker de moeite waard!

  Wij raden u aan om uw tickets voor Robben eiland niet vooraf in Nederland te reserveren. Vanwege de onvoorspelbare weersomstandigheden is het vooraf niet in te schatten óf en op welke dag deze optionele excursie plaats kan vinden. Tijdens de rondreis zal uw reisleider advies uitbrengen over op welke dag u het beste uw reservering kunt maken voor deze excursie.

Optionele excursies in Kruger National Park

 • Bush Walk

  ZAR 1300,-

  In alle vroegte maken we een zogenaamde bushwalk. Samen met professionele gidsen gaat u te voet op pad, op zoek naar de wilde dieren en leert u onderweg van alles over de zaken die u tijdens een gamedrive in een voertuig over het hoofd ziet. Door de mogelijke aanwezigheid van deze dieren is dit een spannende excursie. De gids is erop getraind om gevaarlijke situaties te voorkomen en in geval van nood is hij voorzien van een jachtgeweer. Door zijn uitgebreide kennis weet hij vaak waar wilde beesten zich bevinden en leert u ook om de sporen te volgen. Een spannende, leerzame en prachtige ervaring. Inclusief transfers.
  Exclusief conservation fee van ZAR 328,- p.p.

  In verband met veiligheidsredenen geldt er een maximum van 8 deelnemers per twee gidsen. Er zijn maximaal 6 gidsen, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Minimale leeftijd 12 jaar.

 • Game Drive Kruger Park

  ZAR 850,- p.p.

  Tijdens deze dagexcursie rijdt u door het prachtige Kruger Park. Het park staat bekend om zijn grote diversiteit aan dieren. U vindt hier naast “The Big Five” ook vele andere dieren zoals: nijlpaarden, krokodillen, giraffen, gnoes, hyena’s en ga zo maar door. Doordat u rijdt in een 4x4 hoog gelegen jeep kunt u alles zien. Het zien van deze wilde dieren in hun eigen leefomgeving is een beleving die u nooit meer zult vergeten.

  Prijs exclusief conservation fee van ZAR328,- per persoon. Lunch is inclusief.

  Het is ook mogelijk om een halve dagexcursie te maken. De kosten hiervoor zijn ZAR 600,- per persoon. Exclusief conservation fee van ZAR304,- per persoon.

Optionele excursies in Ohrigstad

 • Game Drive

  ZAR 210 p.p.

  Per open jeep maakt u een game drive door het privé park van de lodge. Tijdens de tour heeft u de kans om de neushoorn en de buffel te spotten. Daarnaast zijn ook nog veel andere dieren in het park vertegenwoordigt. Ontdek het zelf!

Optionele excursies in Pretoria

 • Bezoek aan Kruger Huis

  ZAR 70 p.p.

  Breng een bezoek aan het beroemde Kruger Huis. Dit is het laatste huis waar President Paul Kruger heeft gewoond voordat hij Zuid-Afrika verliet en naar Europa vertrok. Het Kruger Huis Museum is op een paar blokken van het Kerkplein gelegen, waar zijn bronzen beeld statig tegenover het Paleis van Justitie staat. Dit prachtige Victoriaanse gebouw is op een speciale manier gebouwd, het cement is gemengd met melk in plaats van water. Dit huis was verder het eerste huis in Pretoria die gebruik kon maken van elektriciteit en dit huis had één van de eerste telefoons.

Optionele excursies in Wilderness

 • Bezoek aan het Tsitsikamma Nationaal Park

  ZAR 120,- p.p.

  Tsitsikamma is een 80 km langgerekt Nationaal Park aan de kust met een nog vrijwel ongerepte natuur. Via een wandelpad, dwars door het regenwoud, loop je naar de hangende brug over de Storms Rivier, die hier in de Indische Oceaan uitmondt. Ondertussen voert de oceaan een fascinerend schouwspel op met de golven die op de kliffen breken. Heerlijk om naar te kijken en bij weg te dromen.Aandachtspunten

 • De optionele excursies kunt u ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers. 
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een Unigarant Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de optie verzekeringsuitbreiding (bijzondere sporten/wintersport).
Terug naar boven