Groepsrondreis Wild Zuid-Afrika

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.

Aandachtspunten

 • U kunt deze extra opties tijdens het boekingsproces aan uw reis toevoegen.
 • Bij een verlenging verandert de reisduur en bij extra opties en upgrades niet

Optionele excursies in Hluhluwe

 • Zulu Croc Reptielen park

  ZAR 160,- p.p.

  Zulu croc is een leuk reptielenpark in de omgeving van Hluhluwe. Tijdens deze excursie komt u oog in oog te staan met diverse reptielen, waaronder krokodillen en slangen. In het park kunt u heerlijk wandelen en onder begeleiding van een gids leert u de reptielen beter kennen!  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

 • Gamedrive Munyawana Privéwildreservaat

  ZAR 1.000,- p.p.

  Net buiten het befaamde Hluhluwe-iMfolozi ligt het wildrijke privéwildreservaat Munyawana. Het landschap is veelzijdig; het ene moment rijdt u door dichte bossen en het andere moment door open vlakten. Munyawana is met recht één van de allerbeste parken in Afrika om op zoek te gaan naar de Big Five. Onder leiding van een deskundige chauffeur/gids trekt u de bush in, waarbij uw gids alles kan vertellen over de dieren die u onderweg tegenkomt. Het reservaat is het leefgebied van leeuwen, luipaarden, cheeta’s, olifanten, neushoorns, buffels en een grote verscheidenheid aan antilopen en vogelsoorten. Tijdens uw gamedrive mag uw chauffeur/gids ook van de gebaande paden af om het wild nóg dichter te benaderen. Munyawana staat garant voor een unieke safari-beleving!  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

 • Twee uur gedurende wandelsafari.

  ZAR 730,- p.p.

  Aan de voet van het Ubombo gebergte in het hart van Zululand ervaart u het authentieke Afrika; dichte bush waar de lucht gevuld is met het geluid van honderden vogels, maar ook zijn er savannen, gebieden met gras, doornstruiken en acacia’s waar gnoes grazen en giraffen de bovenste blaadjes van de takken trekken. Een ervaren gids neemt u mee op wandelsafari, waarbij de nadruk ligt op details die u vanuit een voertuig niet snel ziet, zoals sporen, bomen en planten. Uiteraard kan ook een zebra uw pad kruisen!  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

Optionele excursies in Kruger National Park

 • Game Drive Kruger Park

  ZAR 850,- p.p.

  Tijdens deze dagexcursie rijdt u door het prachtige Kruger Park. Het park staat bekend om zijn grote diversiteit aan dieren. U vindt hier naast 'The Big Five' ook vele andere dieren zoals: nijlpaarden, krokodillen, giraffen, gnoes, hyena’s en ga zo maar door. Doordat u rijdt in een 4x4 hoog gelegen jeep kunt u alles zien. Het zien van deze wilde dieren in hun eigen leefomgeving is een beleving die u nooit meer zult vergeten.  Lunch is inclusief.


  Het is ook mogelijk om een halve dagexcursie te maken. De kosten hiervoor zijn ZAR 600,- per persoon.  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

 • Avond game drive Nkambeni

  ZAR 550,- p.p.

  In de avond is het mogelijk om in een open 4WD op zoek te gaan naar de nachtdieren die in en rondom het Nkambeni Tented Lodge leven. U heeft de kans om de nachtelijke roofdieren in actie te zijn!  Prijs exclusief community levy: ZAR 76,- per persoon  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

 • Bush Walk

  ZAR 620 p.p.

  In de morgen maakt u met twee gecertificeerde gidsen een wandeling door de Nkambeni Concession. U heeft de kans om te lopen in het habitat van alle wilde dieren die leven in Zuid-Afrika. Door de mogelijke aanwezigheid van deze dieren is dit een spannende excursie. De gids is erop getraind om gevaarlijke situaties te voorkomen en in geval van nood is hij voorzien van een jachtgeweer. Door zijn uitgebreide kennis weet hij vaak waar wilde beesten zich bevinden en leert u ook om de sporen te volgen. Een spannende, leerzame en prachtige ervaring.
  In verband met veiligheidsredenen geldt er een maximum van 8 deelnemers per twee gidsen.

  Er zijn maximaal 6 gidsen, onder voorbehoud van beschikbaarheid.  Minimale leeftijd 12 jaar.


  Indien u verblijft in de Pestana Kruger Lodge dan dient u er rekening mee te houden dat de bush walk ca. ZAR 1020,- per persoon bedraagt.  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

Optionele excursies in Ohrigstad

 • Game Drive

  ZAR 210 p.p.

  Per open jeep maakt u een game drive door het privé park van de lodge. Tijdens de tour heeft u de kans om de neushoorn en de buffel te spotten. Daarnaast zijn ook nog veel andere dieren in het park vertegenwoordigt. Ontdek het zelf!  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

Optionele excursies in St. Lucia

 • Avondgamedrive Cape Vidal Wetland Park

  ZAR 500,- p.p.

  U maakt een spannende avond game drive door het Cape Vidal Wetland Park en ziet dieren die u overdag niet of nauwelijks ziet. U wordt voorzien van koffie en thee en voor de liefhebbers is er sherry. Tijdens deze 2,5 uur durende tocht in een open 4x4 heeft u onder andere de kans om luipaarden, kameleons, antilopen en neushoorns te zien.  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

 • Boottocht op Lake St. Lucia

  ZAR 220,- p.p.

  U maakt een boottocht waarbij u het gevaarlijkste wilde dier van Zuid-Afrika te zien krijgt, de nijlpaard. Dit dier heeft de meeste doden per jaar op zijn naam staan, maar dat is geen reden voor u om niet mee te gaan met deze tocht. U zit namelijk hoog en droog op de boot die u veilig overal naar toe brengt. Tijdens deze boottocht ziet u naast nijlpaarden ook krokodillen en een grote verscheidenheid aan vogels, zoals de visarend.  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

Optionele excursies in Swaziland

 • Mantenga Cultural Village

  ZAR 210,- p.p.

  U kunt een bezoek brengen aan de Mantenga Cultural Village. Dit is een levend museum vol met tradities van de Swazi en u krijgt een beeld hoe de Swazi in de 1850's leefden. U krijgt voor 30 minuten begeleiding van een gids en daarna 45 minuten een dansvoorstelling. Een leuke tour waarbij u alle aspecten te zien krijgt van de Swazi cultuur.  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

 • Paardrijden

  ZAR 500,- p.p.

  Tijdens deze excursie maakt u een (circa) twee uur durende tocht per paard door het Mlilwane Wildlife Sanctuary.  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

 • Umphakatsi Culturele wandeling

  ZAR 130,- p.p.

  Onder begeleiding van een gids kunt u een wandeling maken door Umphakatsi. Dit is een hedendaags dorp waar de bewoners u graag een kijkje laten nemen in hun levenswijze en cultuur. Hierdoor leert u de bewoners van Swaziland echt kennen!


  Indien er geen transport is, komen er nog extra kosten bij à ZAR 60,- p.p.  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

 • Mountainbiken

  ZAR 340,- p.p.

  Maak een spannende fietstocht door het schitterende landschap van Swaziland.
  Twee uur fietsen onder begeleiding van een gids. Deze excursie wordt uitgevoerd in het Mlilwane Wild Life Sanctuary.


  Entreegelden zijn inclusief.  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.Aandachtspunten

 • De optionele excursies kunt u ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een ANWB Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de optie verzekeringsuitbreiding (bijzondere sporten/wintersport).