22-daagse groepsrondreis Grand Tour Zuid-Afrika

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.


Aandachtspunten

 • U kunt deze Extra opties en Verlengingen tijdens het boekingsproces al direct aan uw reis toevoegen.
 • In het gedetailleerde prijsoverzicht van de prijsberekening ziet u direct de juiste kosten.
 • Bij een verlenging verandert de reisduur en bij Extra opties en Upgrades niet

Optionele excursies in Drakensbergen

 • Sani Pass standaard dagtour

  ZAR 950,- p.p.

  Breng een bezoek aan één van de meest pure delen in Afrika, de Sani Pass. Met een 4x4 maakt u onder begeleiding van een professionele gids een spannende tocht naar een hoogte van 2.874 meter. U komt langs prachtige watervallen, uniek flora en u ziet bijzondere vogels. U brengt verder een bezoek aan een Basotho Cultural Village, waar u meer leert over de traditionele cultuur en de geschiedenis. Vervolgens gaat u naar de hoogste pub van Afrika, waar u kunt genieten van een lunch (inclusief). Vanuit het restaurant heeft u spectaculaire uitzichten over de vallei. Na de lunch keert u weer terug.

  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

 • Sani Pass uitgebreide dagtour

  ZAR 1600,- p.p.

  Voor wie nóg meer wil zien van Lesotho, is deze uitgebreide excursie een absolute aanrader. We nemen u mee naar een Basotho-dorp diep in de bergen van Lesotho, waar u kennis maakt met de authentieke cultuur in dit onherbergzame deel van Zuidelijk Afrika. U ervaart unieke, ceremoniële zang en dans, spreekt met een traditionele genezer en wordt alles verteld over het dorpsleven, rituelen en traditities van de Basotho.

  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

Optionele excursies in Hluhluwe

 • Gamedrive in een open 4x4

  ZAR 1145,- p.p.

  Rond lunchtijd heeft u de mogelijkheid om een 4 uur durende gamedrive in het Hluhluwe-iMfolozi Game Reserve te maken. Per open 4x4 maakt u een spannende tocht en heeft u de kans om de 'Big Five' te zien.
  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

 • Gamedrive Munyawana Privéwildreservaat

  ZAR 1.000,- p.p.

  Net buiten het befaamde Hluhluwe-iMfolozi ligt het wildrijke privéwildreservaat Munyawana. Het landschap is veelzijdig; het ene moment rijdt u door dichte bossen en het andere moment door open vlakten. Munyawana is met recht één van de allerbeste parken in Afrika om op zoek te gaan naar de Big Five. Onder leiding van een deskundige chauffeur/gids trekt u de bush in, waarbij uw gids alles kan vertellen over de dieren die u onderweg tegenkomt. Het reservaat is het leefgebied van leeuwen, luipaarden, cheeta’s, olifanten, neushoorns, buffels en een grote verscheidenheid aan antilopen en vogelsoorten. Tijdens uw gamedrive mag uw chauffeur/gids ook van de gebaande paden af om het wild nóg dichter te benaderen. Munyawana staat garant voor een unieke safari-beleving!

  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

Optionele excursies in Johannesburg

 • Soweto Township tour

  ZAR 550,- p.p.

  U maakt een indrukwekkende fietstour door Soweto. Dit township bestaat al sinds 1930 en is sindsdien uitgegroeid tot een populatie van meer dan 2 miljoen gekleurde mensen. Vanuit Soweto zijn er vele politieke campagnes gevoerd wat er uiteindelijk in heeft geresulteerd dat de Apartheid werd afgeschaft. Tijdens deze tour komt u langs vele politiek belangrijke plaatsen. U krijgt een panoramisch uitzicht over deze township en u gaat naar het Hector Pieterson Museum. Deze jongen staat symbool voor de studenten opstand en in het museum komt u meer te weten over al het protest tegen de apartheid. Entreegelden Hector Pieterson Museum zijn exclusief.

  Deze bedragen circa ZAR 50,- per persoon.
  Kosten Soweto Tour 2 uur durende fietstocht: ZAR 550,- p.p.

  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

 • Bezoek aan het Hector Pieterson Monument

  ZAR 65,- p.p.

  Monument opgericht ter nagedachtenis aan Hector Pieterson en alle andere studenten die zijn gestorven tijdens de Soweto opstand van 1976. Een foto van Hector Pieterson terwijl hij wordt gedragen door een medestudent nadat hij is neergeschoten is de heel wereld overgegaan. Hierdoor is hij ‘het gezicht’ geworden van de opstand in 1976 en de strijd tegen apartheid.

 • Bezoek aan het huis van Nelson Mandela

  ZAR 110,- p.p.

  Het huis waar Nelson Mandela vanaf 1945 tot aan 1961 gewoond heeft. In 1961 werd hij gedwongen onder te duiken en uiteindelijk in 1962 gearresteerd en gevangengezet. Winnie Mandela is hier blijven wonen tot aan haar Ballingschap in Brandfort in 1977. Tot 1996 is het huis bewoond geweest door de Mandela familie en daarna opgesteld voor publiek als museum.

 • Bezoek aan de Regina Mundi Kerk

  ZAR 55,- p.p.

  De Regina Mundi Kerk is de grootste Rooms-Katholieke kerk in Zuid-Afrika en heeft een grote rol gespeeld tijdens de jaren van de anti-apartheid strijd. In 1997 heeft Nelson Mandela daardoor 30 november uitgeroepen tot Regina Mundi Day, om op deze wijze de kerk te eren. Totaal kunnen er 5000 tot 7000 mensen tegelijkertijd in de kerk.

 • Soweto bustour

  ZAR 100-500,- p.p.

  Een lokale gids uit Soweto komt aan boord van de bus om ons zijn Soweto te laten zien. Soweto is het grootste township in Zuid-Afrika en een stad van 3 miljoen inwoners. Alle lagen van de bevolking zijn in deze enorme ‘stad’ vertegenwoordigd, van sloppenwijk tot miljonairslanen. Tijdens uw rondrit door Soweto passeert u onder andere Freedom Square, de Regina Mundi Kerk, het Hector Peterson Memorial en het Mandela Huis. De twee laatste zijn ook te bezoeken.
  De tour duurt circa 2 uur.
  Minimaal 3 personen.

  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

Optionele excursies in Kaapstad

 • Kasteel de Goede Hoop

  ZAR 80 p.p.

  Het Kasteel de Goede Hoop is een vijfpuntig fort dat in 1664 in opdracht van de VOC is gebouwd en is één van de oudste Nederlandse bouwwerken in Zuid-Afrika. Het kasteel is gebouwd om de Nederlandse kolonisten te beschermen tegen aanvallen van land en zee, maar vandaag de dag doet het dienst als museum. Dit is het best bewaard gebleven fort van de VOC!

  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

 • Duiker Eiland

  ZAR 110,- p.p.

  U gaat met de boot naar een eiland net voor de kust. Op dit eiland zitten vele zeehonden die hier al lange tijd een kolonie hebben. Met de boot komt u heel dicht bij het eiland en kunt u zien hoe speels deze dieren zijn. Springend om de boot, elkaar van de rotsen duwend of gewoon slapend, kijkend naar deze dieren zult u zich kostelijk vermaken. Naast deze interessante dieren is ook de omgeving erg mooi, vooral ook het uitzicht wat u vanaf de boot hebt over Chapman's Peak.

  De boot vertrekt dagelijks vanaf Houtbaai om 08.30u, 09.15u, 10.00u en 10.45u.

  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

 • Kabelbaan bij Kaap de Goede Hoop

  ZAR 80,- p.p.

  Het is mogelijk om met de 'Flying Dutchman' kabelbaan naar een kijkpunt te gaan, bij de vuurtoren van Kaap de Goede Hoop. Vanaf hier heeft een prachtig uitzicht over Kaap de Goede Hoop.

  ZAR 80- p.p. voor een enkeltje met de kabelbaan.
  ZAR 40,- p.p. voor een enkeltje met de kabelbaan voor kinderen t/m 16 jaar (geldt alleen voor familie groepsreizen).

  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

   

 • Robben eiland tour

  ZAR 550,- p.p.

  Op Robben eiland staat de gevangenis waar Nelson Mandela het grootste gedeelte van zijn leven heeft vastgezeten. Op het eiland krijgt u een indrukwekkende tour onder begeleiding van een oud-gevangene. Het eilandje ligt voor de kust van Kaapstad en is zeker de moeite waard! Wij raden u aan om uw tickets voor Robben eiland niet vooraf in Nederland te reserveren. Vanwege de onvoorspelbare weersomstandigheden is het vooraf niet in te schatten óf en op welke dag deze optionele excursie plaats kan vinden. Tijdens de rondreis zal uw reisleider advies uitbrengen over op welke dag u het beste uw reservering kunt maken voor deze excursie.

  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

 • Bezoek aan de Tafelberg

  ZAR 335,- p.p.

  Vanaf de top van de Tafelberg heeft u een adembenemend uitzicht over Kaapstad en de Atlantische Oceaan. U kunt er voor kiezen om met de lift naar boven en beneden te gaan, maar wandelend naar boven of beneden is ook zeker de moeite waard. U kunt in ongeveer anderhalf uur via een serie steile trappen en stenen de Tafelberg bewandelen. Doe deze wandeling alleen bij goed weer en als u over een goede conditie beschikt. Laat u ter plaatse goed informeren over de omstandigheden.

  ZAR 335,- p.p. geldt voor een retour
  ZAR 170,- p.p. retour voor kinderen t/m 17 jaar (geldt alleen voor familie groepsreizen)

  In verband met jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden is de kabelbaan naar de top van de tafelberg in Kaapstad in de periode van 8 juli t/m 18 augustus 2019 gesloten.

Optionele excursies in Knysna

 • Featherbed Cruise

  ZAR 550,- p.p.

  Tijdens deze excursie maakt u een cruise over de Knysna Lagoon met als eindbestemming het Featherbed Natuurpark. Dit park is uniek gelegen en alleen bereikbaar per boot. Bij het natuurpark aangekomen, kunt u genieten van de bijzondere omgeving. Onder begeleiding van een gids krijgt u meer te weten over de geschiedenis van de omgeving en de natuur. Wij raden u aan goede wandelschoenen aan te trekken en in de winterperiode is een warme jas tijdens de boottocht geen overbodige luxe!

  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

Optionele excursies in Kruger National Park

 • Game Drive Kruger Park

  ZAR 1250,- p.p.

  Tijdens deze dagexcursie rijdt u door het prachtige Kruger Park. Het park staat bekend om zijn grote diversiteit aan dieren. U vindt hier naast 'The Big Five' ook vele andere dieren zoals: nijlpaarden, krokodillen, giraffen, gnoes, hyena’s en ga zo maar door. Doordat u rijdt in een 4x4 hoog gelegen jeep kunt u alles zien. Het zien van deze wilde dieren in hun eigen leefomgeving is een beleving die u nooit meer zult vergeten.

  Lunch is inclusief.
  Het is ook mogelijk om een halve dagexcursie te maken. De kosten hiervoor zijn ZAR 740,- per persoon.

  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

 • Avond game drive Nkambeni

  ZAR 690,- p.p.

  In de avond is het mogelijk om in een open 4WD op zoek te gaan naar de nachtdieren die in en rondom het Nkambeni Tented Lodge leven. U heeft de kans om de nachtelijke roofdieren in actie te zijn!

  Prijs exclusief community levy: ZAR 100,- per persoon

  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

Optionele excursies in Oudtshoorn

 • Cango Caves

  ZAR 160,- p.p.

  De druipsteen grotten van Oudtshoorn zijn met name bekend vanwege de immens grote 'van Zyl’s Hall'. Al sinds het eind van de 17de eeuw is dit een toeristen attractie en daarmee ook de oudste van Zuid Afrika. Vroeger werden er vanwege de geweldige akoestiek, concerten gegeven in de grotten en tegenwoordig kunt u genieten van de reusachtige stalagmieten en stalactieten. Geniet van deze natuurlijke creaties tijdens een mystieke en wonderlijke rondleiding. U kunt kiezen uit een avontuurlijke en normale tour. Bij de avontuurlijke tour moet u gedeeltelijk klimmend en kruipend door de grotten en doet tevens de zelfde wandeling als de normale groep. Voor mensen die last hebben van claustrofobie is de normale route aan te raden en ook zeker de moeite waard.

  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

 • Sterren kijken

  ZAR 270 p.p.

  In de ruige Karoo halfwoestijn is het ’s avonds aardedonker, waardoor de fonkelende sterrenhemel veel beter zichtbaar is dan in Nederland. Volgens kenners is het sterrenstelsel op het zuidelijk halfrond veel mooier dan op het noordelijk halfrond en ziet u sterren die er bij ons niet zijn. Een astronoom wijst u op alle opvallende sterren en planeten die met het blote oog bijna niet waarneembaar zijn.

  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

 • Excursie naar Swartberg

  ZAR 900,- p.p.

  We reizen naar de Swartberg Pass, één van de mooiste bergpassen ter wereld. Via steile haarspeldbochten ga je naar 'Die Top', op een hoogte van 1583 meter. Vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over de Karoo. We sluiten de dag af met een lunch, waar u gaat genieten van een heerlijke lunch. Hun ’Roosterkoeke’ en eigengebakken brood worden vers bereidt en is volgens de lokale bewoners het lekkerste brood ter wereld. De Swartberg Pass is cultureel erfgoed en het natuurreservaat staat bekend om haar unieke ‘fynbos’.

  Inclusief: lunch en vervoer.

  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

Optionele excursies in Pretoria

 • Bezoek aan Kruger Huis

  ZAR 90 p.p.

  Breng een bezoek aan het beroemde Kruger Huis. Dit is het laatste huis waar President Paul Kruger heeft gewoond voordat hij Zuid-Afrika verliet en naar Europa vertrok. Het Kruger Huis Museum is op een paar blokken van het Kerkplein gelegen, waar zijn bronzen beeld statig tegenover het Paleis van Justitie staat. Dit prachtige Victoriaanse gebouw is op een speciale manier gebouwd, het cement is gemengd met melk in plaats van water. Dit huis was verder het eerste huis in Pretoria die gebruik kon maken van elektriciteit en dit huis had één van de eerste telefoons.

  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

Optionele excursies in Stellenbosch

 • Bites & Sites tour

  ZAR 350,- p.p.

  Een wandeling met gids door Stellenbosch, onderweg hoort u leuke lokale verhalen over de geschiedenis en cultuur. U bezoekt het oudste huis en proeft onderweg allerlei heerlijke lokale lekkernijen zoals vers gebakken brood, biltong en thee. U loopt ongeveer twee kilometer in ongeveer twee uur tijd.

  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

Optionele excursies in Swaziland

 • Umphakatsi Culturele wandeling

  ZAR 175,- p.p.

  Onder begeleiding van een gids kunt u een wandeling maken door Umphakatsi. Dit is een hedendaags dorp waar de bewoners u graag een kijkje laten nemen in hun levenswijze en cultuur. Hierdoor leert u de bewoners van Swaziland echt kennen!
  Indien er geen transport is, komen er nog extra kosten bij à ZAR 60,- p.p.

  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.

Optionele excursies in Wild Coast

 • De 'Gate Trail'

  ZAR 260,- p.p.

  Deze drie uur durende excursie voert u per boot en te voet naar het binnenland van de Wild Coast. De kapitein stuurt de boot vanaf de monding van de Qolora rivier ruim anderhalve kilometer stroomopwaarts, vanwaar we dwars door een kloof naar een waterval wandelen. De gidsen vertellen onderweg alles over de medicinale werking van de bomen en planten die we tegenkomen. De excursie duurt circa drie uur.

  Excursies worden begeleid door deskundige lokale gidsen die mogelijkerwijs uitsluitend Engels spreken.


Aandachtspunten

 • Deze excursies kunt u in de lokale valuta of met Euro's en ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een ANWB Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de Xtra-optie (bijzondere sporten/wintersport).