Vakantie Hazyview

Nog niet zo heel lang geleden was Hazyview een weinig welvarend achterafplaatsje. Maar het boerendorp heeft sterk geprofiteerd van zijn gunstige ligging, nabij het Krugerpark en de Panoramaroute. Het is een populaire en levendige overnachtingsplaats geworden.

Hazyview dankt zijn naam aan de glinsterende nevel die in de zomer vaak over het lowveld (vlakte lager dan 500 meter) hangt. De klimaatomstandigheden maken het dorp ideaal voor de teelt van tropisch fruit. Naast bananen groeien hier onder meer mango’s en lichee’s. Ook wordt er koffie verbouwd.

Al dat fruit en andere producten zijn de koop op markten langs de weg en in de diverse winkelcentra. Veel reizigers slaan hun voorraden in in Hazyview, om vervolgens richting het Krugerpark af te reizen of andere attracties in de nabije omgeving, zoals Blyde River Canyon, Pilgrim’s Rest en Bourke’s Luck Potholes.

Het uitgespreid gelegen dorp en zijn omgeving bieden tal van excursiemogelijkheden. De Skyway Trails is een kabelbaan waarmee u individueel 1,2 kilometer lang over de boomtoppen suist, van het ene plateau naar het andere. Op deze platforms kan je rustig de natuur te bewonderen. Wie culturele belangstelling heeft kan een bezoek brengen aan Shangana Cultural Village.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen