Vakantie Kruger National Park

Het Krugerpark is een trekpleister, waar geen toerist omheen kan en het is dan ook één van de beroemdste wildparken ter wereld en zeker het bekendste in Zuid-Afrika. Het ontstaan is te danken aan een initiatiefwet van President Paul Kruger, die in de jaren tachtig van de 19e eeuw ijverde voor een nationaal natuurreservaat.

Het Krugerpark is 380 km lang en 60 km breed. Het park heeft tegenwoordig een totale oppervlakte van ongeveer 20.000 km2 (de helft van Nederland) en het groeit nog steeds. Grote delen van Mozambique en Zimbabwe worden bij het park getrokken, waardoor de natuurlijke trek van vele dieren weer hersteld gaat worden.

Op zoek naar de Big Five!

Meer dan 2 miljoen hectare wildpark met een grote variëteit aan dieren

Hoewel in het park een uitgebreid netwerk van wegen en rustterreinen is aangelegd, beïnvloedt deze infrastructuur de natuur nauwelijks. Alle grote wildsoorten komen in het park voor en met een beetje geluk zie je de 'Big Five', de neushoorn, de olifant, de buffel, de leeuw en het luipaard.

De verscheidenheid aan wild in het Krugerpark is fenomenaal. Er komen alleen al 150 soorten zoogdieren voor, waaronder leeuw, luipaard, cheeta, buffel, zebra, giraffe, zwarte en witte neushoorn, gnoe, gevlekte hyena, olifant, nijlpaard, reebok, impala en niet minder dan 21 typen antilope. Daarnaast huisvest het park ruim 500 vogelsoorten en een gevarieerd gezelschap aan reptielen, amfibieën en insecten.

Het is toegestaan met de eigen auto door het Krugerpark te rijden. Daarnaast is het mogelijk deel te nemen aan zogeheten gamedrives, waarbij je op safari gaat in een 4x4 onder leiding van een ervaren ranger die veel van de flora en fauna weet. Deze rangers zijn uiteraard aanzienlijk beter in het vinden van wild dan de gemiddelde toerist. Ze weten op welke plekken dieren recentelijk zijn gezien en staan bovendien dikwijls in radiocontact met collega's en geven elkaar tips door.

 

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen