Plettenberg Bay

Plettenberg Bay is uitgegroeid van een klein vissersdorpje tot de populairste badplaats langs de Tuinroute. Portugese ontdekkingsreizigers noemden het gebied Bahia Formosa ('Prachtige Baai') en ze overdreven niet. Plettenberg is niet alleen populair bij buitenlandse toeristen maar ook bij de Zuid-Afrikanen. In november trekken veel middelbare scholieren die zojuist hun diploma hebben behaald naar de badplaats, om dat succes te vieren. Rond de kerst komen veel mensen uit Johannesburg hier hun vakantie doorbrengen. De rest van het jaar is Plettenberg levendig, maar tegelijk aangenaam relaxed.

Plettenberg Bay biedt vele kilometers prachtige zandstranden, waarvan Robberg 5, Nature's Valley en Keurboomstrand het 'Blauwe Vlag'-ecokeurmerk hebben ontvangen, wat betekent dat ze schoon en veilig zijn. Natuurlijk kunt u hier heerlijk zwemmen, maar er worden ook tal van andere watersportmogelijkheden aangeboden zoals surfen en bodyboarden. Ook het maken van een boottocht (van kajak tot catamaran) behoort tot de mogelijkheden.

Er is een verscheidenheid aan goede (vis)restaurants, winkels en historische gebouwen. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers. U kunt er walvissen en dolfijnen spotten, vogels observeren, vissen, wandelen, golfen en fietsen. Thrillseekers kunnen er parachutespringen: een 20 minuten durende adrenalinekick, en dat boven een van de mooiste kustgebieden van Afrika.

In de nabije omgeving bevindt zich een drietal natuurparken, waarvan de namen glashelder maken welke diersoort u hier in het bijzonder kunt bewonderen: Monkeyland, Birds of Eden en Elephant Sanctuary.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen