24-daagse privé rondreis met huurauto Asembenemend Afrika met KLM

 

Vanaf heden zijn er nieuwe bagageregels voor de luchthaven van Johannesburg O.B. Tambo International Airport van toepassing.

De nieuwe regels zijn gericht op het voorkomen van verstoppingen en defecten aan het bagage afhandelingssysteem.

Deze worden veroorzaakt door bagage zonder platte oppervlakken en/of tassen en dergelijke met lange riemen en/of grote handvatten.

Klik hier voor meer informatie

Onderstaande betreft algemene informatie over de bestemming. Voor gedetailleerde informatie over een specifieke reis verwijzen wij u naar de informatie bij de reis zelf.

 • Accommodatie

  U verblijft gedurende uw rondreis in zorgvuldig geselecteerde hotels die het beste aansluiten bij de beleving van de reis en de bestemming. Hierbij houden we altijd rekening met de service en kwaliteit die u van FOX mag verwachten.

  De unieke ligging, de sfeer, het  serviceniveau, de kwaliteit of de stijl van de accommodatie speelt altijd mee in onze selectie. Daardoor kan het voorkomen dat de hotels onderweg in kwaliteit verschillen. Een enkele keer komt het voor dat de reden hiervoor is dat er geen betere hotels aanwezig of beschikbaar zijn.

  Uw kamer is altijd voorzien van een badkamer met douche/bad en toilet en veel hotels hebben een zwembad

  Gemiddeld twee keer per jaar worden alle rondreishotels door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

 • Beste reistijd

  Zuid-Afrika heeft een prettig klimaat en is het hele jaar geschikt als reisbestemming.

  In de Kaap kan het van april t/m oktober wat fris en regenachtig zijn. Van half november t/m februari loopt de temperatuur op tot boven de 30 graden en is het gezellig druk op de stranden van Kaapstad en de Tuinroute. Het klimaat in het oosten en noordoosten wijkt hiervan af.

  Van april t/m oktober (de wintermaanden) is het de beste tijd voor een safari. Het is droog en het wild concentreert zich rondom de drinkplaatsen. Vroeg in de ochtend is het nog erg fris, maar zodra de zon boven de horizon uitkomt, loopt de temperatuur op tot boven de 20 graden. In de zomermaanden loopt de temperatuur op tot wel 35 graden en kan er meer neerslag vallen en de regio wordt weelderig groen. In het hoge gras kunnen de dieren zich eenvoudig verstoppen, waardoor het spotten van dieren in deze maanden iets lastiger kan zijn.

 • Elektriciteit

  De elektriciteit bedraag 220/230 Volt. Voor het gebruik van de stopcontacten heeft u een specifieke 3-polige verloopstekker nodig die u het beste ter plaatse aan kunt schaffen.


  Direct een wereldstekker via de ANWB bestellen?

   

 • Eten en drinken

  Het leidingwater is veilig om te drinken, BEHALVE in het Krugerpark, Swaziland en Lesotho.

  In Zuid Afrika kunt u fantastisch eten en drinken voor een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Naast de Afrikaanse specialiteiten zoals boerewors, bobotie en heerlijke curry’s, kunt u ook genieten van de Franse en Amerikaanse keuken.

  Wijnen zijn in Zuid-Afrika relatief goedkoop en goed van kwaliteit. Zuid-Afrika is beroemd om zijn wijnen en uw bezoek aan dit land is een prima gelegenheid om deze te proberen.

  Zuid-Afrika kent een grote variatie aan restaurants met lokale gerechten. De wereldkeuken is op prima niveau en goed vertegenwoordigd: Thais, Frans, Chinees, Indiaas en Italiaans. De lokale keuken is natuurlijk het avontuurlijkst.

  Alle internationale frisdranken zijn te koop, evenals de verschillende exportbieren. Zuid-Afrika kent ook diverse (alcoholische) ciders die zeker het proberen waard zijn, zoals Savannah Dry en Hunters Dry of Gold.

  Voor een ontbijt moet u op ca. € 5,- tot € 8,- rekenen;
  Een lunch komt ongeveer op € 7,- tot  € 15,- uit;
  Voor een diner bent u klaar voor ca. € 13,- tot € 20,-
  (alles afhankelijk van uw bestedingspatroon)

  Zuid-Afrika kent niet, zoals bijvoorbeeld in Zuid-Europa veel voorkomt, allerlei gezellige dorpjes met volop restaurantjes en eetgelegenheden. Wanneer u in Zuid-Afrika de snelwegen verlaat, komt u vaak terecht in de zogenaamde ‘rural’ gebieden waar enkel een shebeen (lokale kroeg) te vinden is. Ondanks dat dit ongetwijfeld een mooie ervaring zou zijn, kiezen wij bij FOX ervoor u hier niet te laten eten vanwege de dubieuze hygiënische omstandigheden.

  Hierdoor kan het tijdens onze groepsrondreizen voorkomen dat u luncht bij een zogenaamde ‘Ultracity’. Dit zijn zeer uitgebreide tankstations waar naast een supermarktje met broodjes en andere etenswaren en drinken ook vaak een vestiging van een fast-food keten aanwezig is zoals de Wimpy’s, Steers of Kentucky Fried Chicken. De Ultracities zijn voorzien van zeer schoon sanitair en maaltijden naar Westerse maatstaven.  Uiteraard proberen we daar waar mogelijk wel een lekker en schoon restaurant te bezoeken voor de lunch.

 • Fooien

  Het geven van fooien is op deze bestemming gebruikelijk. Tijdens uw reis verrichten tientallen personen diensten voor u, zoals chauffeurs, gidsen, kofferjongens, restaurant- en hotelpersoneel. Een fooi is een uiting van waardering en zal daarom zeer op prijs worden gesteld.

  Tijdens onze groepsrondreizen zal de reisleider aan het begin van uw rondreis een gezamenlijke fooienpot samenstellen om er voor te zorgen dat u niet de hele dag naar uw portemonnee hoeft te grijpen om overal een kleine fooi achter te laten.  Alle fooien voor de gehele groep worden hieruit ineens betaald. U kunt op die manier rustig van uw vakantie genieten, zonder dat er ongemakkelijke situaties ontstaan als u twijfelt óf en hoeveel fooi ergens gebruikelijk is. De fooien voor de reisleider en de kamermeisjes zijn niet inbegrepen bij de fooienpot.

  Het bedrag voor de fooienpot is bij elke reis te vinden onder het tabblad ‘Data en Prijzen', waar onder de tabel met vertrekdata een tabblad 'niet inbegrepen' opengeklapt kan worden. De fooienpot kan altijd in lokale valuta, en meestal ook in Euro's betaald worden.

 • Fotograferen

  Digitaal fotograferen is gemakkelijk en geeft u de mogelijkheid om, waar u ook reist, honderden foto’s te maken. Dit vraagt echter wel om voldoende opslagruimte, echter niet alle memory sticks zijn zomaar in elk land verkrijgbaar. FOX raadt u aan om vanaf huis voldoende opslagruimte voor uw camera mee te nemen, omdat u zich over het algemeen in Nederland beter laten informeren welke memory sticks voor uw camera geschikt zijn en ook kan er een verschil in kwaliteit zijn.


  Let u bij het fotograferen in het buitenland goed op of dit wel is toegestaan en laat u zich hierover informeren op de plaats van bestemming. Houdt u er rekening mee dat het kan voorkomen dat fotograferen van bepaalde gebouwen, dieren of personen niet is toegestaan in zijn algemeenheid of dat het niet is toegestaan foto’s te maken met flits. Vaak vinden mensen het leuk om gefotografeerd te worden, maar vraag wel altijd toestemming voor u de foto maakt. Houdt u er rekening mee dat het kan voorkomen dat de gefotografeerde een vergoeding vraagt voor de gemaakte foto.

 • Geld en Valuta

  De munteenheid van Zuid-Afrika is de Rand. De Rand is onderverdeeld in 100 centen. Bezoekers mogen per persoon R25000 het land mee in- of uitnemen; voor buitenlandse valuta bestaan geen limieten.

  Wij raden het af om bij aankomst op de luchthavens van Johannesburg of Kaapstad geld te pinnen of te wisselen. Wij verzoeken u met klem om voor vertrek naar Zuid-Afrika in Nederland reeds € 100 per persoon te wisselen naar Zuid-Afrikaanse Rand, om de eerste dagen de niet inbegrepen maaltijden en drankjes en fooien te betalen. Na enkele dagen heeft u opnieuw de mogelijkheid om een klein bedrag te pinnen. Het wisselen van contant geld is in Zuid-Afrika slechts zeer beperkt mogelijk en raden wij derhalve af.

  Reist u met een groepsreis? Optionele excursies kunt u gedurende de reis aan boord van de bus aan de reisleider betalen per creditcard of contant. Dit is nog niet mogelijk tijdens de 26-daagse rondreis Zuid-Afrika, Namibië, Botswana & Zimbabwe of tijdens de Kampeersafari.

  In veel landen is het gebruikelijk dat er bij check-in een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard voldaan worden. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van uw drankjes en maaltijden goed na, zodat u weet waar u voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk. FOX kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden.

  Klik hier om Vreemde Valuta te bestellen via GWK Travelex.

 • Kleding

  In de Zuid-Afrikaanse winter, onze zomer en een uitstekende reistijd naar Zuid-Afrika, is het zeer raadzaam om goede warme kleding mee te nemen. Met name in de ochtend en 's avonds kan warme kleding zoals bijv. een warme jas of fleece trui aangenaam zijn. Het meest praktisch is kleding in laagjes zodat u met de temperatuur van de dag kunt ‘meebewegen’. Daarnaast is het ook handig om een kleine zaklantaarn en regenjas mee te nemen.

   

  Er zijn in Zuid-Afrika geen kledingvoorschriften vanuit religieus of cultureel oogpunt. U kunt dragen waar u zich prettig in voelt.

 • Mobiliteit

  Met het samenstellen van de programma’s voor onze (groeps)rondreizen gaan wij uit van reizigers die over een normale basisconditie en goede mobiliteit beschikken.
  Voor een meest optimale reisbeleving is dit de noodzakelijke richtlijn die FOX stelt.

  U krijgt na veelal een lange vlucht immers te maken met tijdsverschil, u gaat in een relatief korte periode veel zien, u gaat veel ondernemen en zult in verschillende type accommodaties verblijven. Dan kan vermoeidheid een rol gaan spelen.  In de programma beschrijving vindt u informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en – indien van toepassing - de afstanden die u aflegt.

  Houdt u er a.u.b. rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij u met uw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.
  Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. U dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen m.n. voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat u de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.

  Onze groepsrondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.
  Indien u bezit over een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit bespreken wij graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat u de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt

 • Nuttige adressen

  Zuid Afrikaanse Ambassade
  Wassenaarseweg 40
  2509 LP Den Haag
  Tel: 070 3924501/2/3/4,
  Fax:. 070 3458226

  Zuid-Afrikaans Verkeersbureau
  Bezoekadres:
  Josef Israëlskade 48 A (Okura Office Centre)
  1072 SB Amsterdam
  Tel:  (020) 471 3181

  Nederlandse Ambassade
  210 Queen Wilhelmina Avenue
  New Muckleneuk Pretoria  - Zuid Afrika
  Tel: 012-425 45 00

  Belgische Ambassade
  625 Leyds Street Muckleneuk
  0002 Pretoria - Zuid Afrika
  Tel: 012-344 32 01

 • Paspoort en Visum

  Op veel bestemmingen dient u bij ieder hotel uw paspoort te tonen of overhandigen.
  Uw reisleiding zal u hierover informeren. Daarnaast is het verstandig om ook een kopie voor uzelf mee te nemen op reis.

  Hotels zijn wettelijk verplicht hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. De accommodatieverschaffer moet een aantal persoonsgegevens uit het identiteitsbewijs registreren in het nachtregister. Welke gegevens dat zijn verschilt per land.

  In principe kunt u voor de registratie volstaan met het tonen / kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen.

  Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen. Maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel zal mogelijk niet altijd meewerken wanneer u een eigen kopie overhandigd of u eventueel gebruik maakt van een fraudegevoelige hoes voor uw paspoort.

  FOX adviseert dat uw paspoort bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven. Wij raden u aan contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat. U bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

  Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dient u tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of u een visum nodig heeft. FOX aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien u dit nalaat. Wanneer u een tussenlanding maakt dient iemand die niet-Nederlandse nationaliteit bezit bij de desbetreffende ambassade/consulaat van het land wáár de tussenlanding wordt gemaakt te controleren of een visum nodig is. Zonodig dient u dit persoonlijk te regelen.

  Wat neemt u verder mee:
  • Fotokopie van uw paspoort (in geval van verlies of diefstal)
  • Telefoonnummer alarmcentrale
  • Telefoonnummer van uw bank/creditcardinstelling om bij verlies/diefstal uw bankpas/creditcard te kunnen blokkeren
  • Kopie van uw polis van uw reisverzekering
  • Kopie van uw medisch paspoort (evt. aangevuld met de Latijnse benamingen van uw medicijnen)
  • Telefoonnummer en e-mailadres van FOX
  • Geld, bankpas en evt. creditcard
  • Vergeet uw pincode niet, ook niet van creditcard!

  Reizen met minderjarige kinderen
  Heeft u een toestemmingsformulier nodig? Raadpleeg de informatie van de Rijksoverheid om te kijken wat voor uw persoonlijke situatie van toepassing is.

   

 • Reisbegeleiding

  Tijdens uw groepsrondreis wordt u begeleid door een Nederlandse/Afrikaanssprekende of Engelssprekende reisleider. Uw reisleider is vaak geboren en getogen in Zuid-Afrika. Hierdoor krijgt u veel informatie over de cultuur en gewoontes van het land. De reisleider verwelkomt u bij aankomst op de luchthaven of in het hotel, en draagt zorg voor het hele organisatorische aspect van uw rondreis.

  Uw reisleider gaat de hele reis met u mee en staat klaar om vragen te beantwoorden, de excursies en fooien te regelen en eventuele problemen of klachten op te lossen. De reisleider is uw aanspreekpunt tijdens de reis en zal zijn uiterste best doen om uw vakantie tot een onvergetelijk succes te maken.

 • Souvenirs

  In de grotere plaatsen van Zuid-Afrika kunt u net als in Europa grote luxe warenhuizen vinden. In speciaalzaken, op markten en kraampjes langs de weg komt u allerhande soorten handarbeid tegen. U ziet vele soorten houtsnijwerk, stenen beelden en kleurige houten maskers.

  In de speciaalzaken gelden vaak vaste prijzen, hoewel ook hier vaak over de prijs te onderhandelen valt. Op markten en in stalletjes kunt u afdingen, zowel voor de aankoop van een ananas of een tros bananen als voor een houten olifantje. Afdingen is een sport, waar u naar verloop van tijd uiterst bedreven in zult worden.

  Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs op de website van de Douane.

 • Telefoon en internet

  Communiceren met het thuisfront is vanuit Zuid-Afrika niet moeilijk. Bijna in het hele land heeft u goed bereik en kunt u eenvoudig gebruik maken van uw mobiele telefoon. Wees voorzichtig met het bellen vanaf uw mobiele telefoon en vanuit de hotelkamer, de kosten kunnen enorm oplopen. Een alternatief is een lokale simkaart aan te schaffen, hierop kunt u kosteloos gebeld worden en vaak zijn de kosten voor het bellen naar Nederland aanzienlijk lager. Op luchthavens en in grotere winkelcentra kunt u deze bij een telefonie winkel aanschaffen.

  Internet is overal toegankelijk en bijna elk hotel heeft internetfaciliteiten. Wi-Fi wordt ook in de meest accommodaties aangeboden en is opvallend genoeg in de kleinere hotels vaak nog gratis, terwijl u in de grotere hotels alleen tegen vergoeding van Wi-Fi gebruik kunt maken. Houdt u er rekening mee dat de Wi-Fi soms alleen beschikbaar is in de hotellobby of andere gemeenschappelijke ruimtes.

 • Tijdsverschil

  In onze zomer (winter in Zuid-Afrika) is er geen tijdverschil, in onze winter (zomer in Zuid-Afrika) is het 1 uur later in Zuid-Afrika. Er is dus geen sprake van een jetlag bij de vluchten van Nederland naar Zuid-Afrika en vice versa.

 • Vaccinaties/Gezondheid

  Aanbevolen basisvaccinaties door de Reisdokter zijn:

  • D.T.P.
  • Hepatitis A
  • Hepatitis B
  • Vaccinaties tegen buiktyfus en gele koorts zijn niet noodzakelijk.
  • In de perioden september t/m mei kan voor het Krugerpark, Swaziland en Zululand Malariaprofilaxe noodzakelijk zijn.

  Op onze pagina Vaccinaties & Gezondheid wordt uitgebreid aangegeven welke adressen relevant zijn om up-to-date informatie te krijgen over dit belangrijke onderwerp. Voor verdere informatie over vaccinaties raden wij u aan contact op te nemen met de Reisdokter of één van de op de pagina Vaccinaties & Gezondheid genoemde adressen. Op de website van de GGD vindt u een GGD bij u in de buurt.

  Gaat u naar één van deze plaatsen, dan raden wij u aan om een uitdraai van uw reisprogramma mee te nemen, zodat men een advies op maat kan geven.

  LET OP! De aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. anti-malariamaatregelen nodig zijn. U moet zich persoonlijk laten adviseren over de maatregelen, die voor uw reis belangrijk zijn.

  Om uitdroging te voorkomen kunt u het beste een O.R.S. (Orisel) oplossing drinken. O.R.S. is bij iedere Nederlandse apotheek verkrijgbaar. Verder is thee (met suiker) drinken altijd verstandig. Tijdens het maken van verre reizen kunnen maag- en darmklachten voorkomen. Oververmoeidheid, temperatuurverschillen en het drinken van ijskoude drankjes zijn hier vaak de oorzaak van. Soms kan het beperkt gebruik van Immodium-tabletten uitkomst bieden, maar in zo’n geval voorkomt advies van een arts vaak verdere problemen.

  Tijdens onze Reis & Inspiratiedagen vertelt de Reisdokter uitgebreid over malariapillen en eventuele vaccinaties, die op uw reis noodzakelijk kunnen zijn. U kunt de Reisdokter op deze dag ook consulteren: U krijgt ter plekke de benodigde vaccinaties en zonodig het gele vaccinatieboekje/recept voor Malaria. Dit alles gaat geheel volgens de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. De prijzen van de vaccinaties zijn min of meer gelijk aan die van de GGD's.

  Kijk voor meer informatie of een aanvraag/reserveringsformulier bij de Reisdokter.

  Wilt u de meest actuele informatie m.b.t. uw bestemming, kijk dan op de website van de ANVR. Hier vindt u allerhande informatie vinden per bestemming inclusief belangrijke algemene gezondheidsinformatie. 

 • Veiligheid

  Over het algemeen is Zuid-Afrika voor de toerist een veilig land, indien van tevoren de nodige maatregelen worden genomen en voorzichtigheid wordt betracht.

   

  Zoals in ieder land en in elke grote stad ter wereld dient u ook in Zuid-Afrika goed op te letten op uw bagage en persoonlijke eigendommen. Zeker wanneer u ronddoolt in smalle steegjes, drukke winkelstraten en op stations moet u extra op uw spullen passen.

  Uw paspoort, uw geld en cheques kunt u het beste opbergen in een kluisje in het hotel en laat uw kamersleutels achter bij de hotelreceptie als u het hotel verlaat. Geld en waardevolle papieren die u onderweg nodig heeft kunt u het beste in een zogenaamde (platte) moneybelt onder uw kleding bewaren.

  Maak voor vertrek altijd kopieën van uw waardevolle papieren en bewaar deze apart van de originelen of scan ze in en zet de kopieën op internet. Waardevolle sieraden kunt u het beste thuislaten en vervangen door imitaties. Raakt u deze kwijt dan heeft u in ieder geval geen probleem.

   

  Het wordt sterk ontraden om na zonsondergang buiten de steden te reizen. Dit vanwege de vaak slechte conditie van de doorgaande en secundaire wegen en eventueel overtekende dieren en mensen die u op de vaak onverlichte wegen slecht of pas te laat ziet.


  Wij adviseren reizigers om voor vertrek de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen. Klik hier om direct naar de website te gaan.

 • Vervoer

  FOX gebruikt de beste bussen, die lokaal verkrijgbaar zijn. U dient er wel rekening mee te houden dat de bussen soms minder comfortabel zijn dan dat we hier in Nederland gewend zijn. FOX adviseert u de veiligheidsgordels in de bus, minibus of de personenauto te dragen.

  Al onze bussen zijn voorzien van airconditioning, hierdoor is het mogelijk de binnentemperatuur van de bus tot maximaal 10°C te verlagen ten opzichte van de buitentemperatuur. Bij FOX willen wij u het ultieme Zuid-Afrika laten beleven. Hiervoor kiezen wij onze accommodaties zorgvuldig uit. Ligging, beleving, service en sfeer zijn daarbij belangrijke factoren. Door deze keuze liggen veel accommodaties niet direct aan de verharde doorgaande wegen, waardoor de bus tijdens de reis vaak een behoorlijk aantal kilometers over onverharde gravelwegen rijdt. Hierdoor kunnen kleine gebreken aan de bus ontstaan die voor licht ongemak kunnen zorgen, u kunt denken aan het uitvallen van de airconditioning of iets dergelijks. Uw veiligheid is echter nooit in het geding en de ongemakken worden door onze lokale partner en busmaatschappij uiteraard zo spoedig mogelijk verholpen.

  Wanneer u kiest voor een individuele rondreis, heeft u uiteraard de keuze tussen de verschillende type auto's en binnenlandse vluchten. U krijgt bij FOX altijd een zeer uitgebreide informatiemap met onder andere routebeschrijvingen (inclusief routekaartjes), hotelfolders, tips en activiteiten, etc. Wanneer u een self-drive maakt, dient u er rekening mee te houden dat men in Zuid-Afrika links rijdt.

  De snelwegen zijn goed en alles staat zeer duidelijk in het Engels en meestal ook nog in het Afrikaans aangegeven. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht, maar raden wij zeker aan, omdat verhuurbedrijven nog wel eens om een internationaal rijbewijs (model 1968) kunnen vragen. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs in meerdere talen en is alleen in Nederland verkrijgbaar.

  U dient deze derhalve voor vertrek aan te schaffen. U kunt een international rijbewijs aanschaffen via de ANWB. Deze is ook te verkrijgen voor niet-ANWB-leden en moet persoonlijk worden afgehaald. Neem uw Nederlandse rijbewijs en twee recente pasfoto's mee. U krijgt het internationale rijbewijs direct mee.

  Let op: het internationale rijbewijs is geen vervanging voor het Nederlands rijbewijs. U moet beide documenten meenemen.

 • Vlucht

  FOX wil er alles aan doen om er voor te zorgen dat uw reis zo goed mogelijk verloopt. Wanneer u een reis boekt bij FOX vliegt u met de beste luchtvaartmaatschappijen. Actuele informatie over de luchtvaartmaatschappij, het vluchtschema en reisduur kunt u bij de betreffende reis terugvinden onder het tabblad ‘Prijzen & Inbegrepen’.

 • Zakgeld

  Wanneer u een rondreis naar Zuid-Afrika heeft geboekt, dan maakt u ter plaatse ook nog kosten voor maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u wat makkelijker te maken om een totaal kostenplaatje te maken hebben wij per bestemming een ‘zakgeldindicatie’ gemaakt.

  Voor groepsrondreizen dient u rekening te houden met € 51,-  per persoon zakgeld per dag.
  Uitzondering hierop is de 15-daagse groepsrondreis Wild Zuid-Afrika € 63,- per persoon zakgeld per dag.

  Voor singlegroepsreizen dient u rekening te houden met € 43,-  per persoon zakgeld per dag.
  Uitzondering hierop is de 17-daagse single groepsreis Puur Zuid-Afrika € 58,- per persoon zakgeld per dag.

  Voor onze familie groepreis dient u rekening te houden met € 40,-  per persoon zakgeld per dag.

  Welke kosten zijn meenomen in het berekenen van deze kosten? Denk aan kosten als ontbrekende maaltijden, alle optionele excursies die mogelijk zijn tijdens de reis, fooien (fooienpot, fooi reisleider en fooi housekeeping), eventuele visumkosten en eventuele entreegelden. Drankjes bij de maaltijd of gedurende de dag en souvenirs zijn niet meegenomen omdat dit erg persoonlijke uitgaven zijn.

  Verblijft u op een locatie waar meer excursies te doen zijn dan waar tijd voor is, dan zijn we uitgegaan van een gemiddeld bedrag van de mogelijke excursies of van de duurste excursie.

  Hele dure of extreme excursies zoals een helikoptervlucht en raften hebben wij ook buiten de berekening gehouden. Benieuwd naar welke optionele excursies er tijdens uw reis mogelijk zijn? Bij elke reis staan op het tabblad ‘Extra’s’ de optionele excursies met bijbehorende prijzen vermeld. U kunt hier zelf kijken of u inderdaad aan alle optionele excursies wilt deelnemen of dat u hier zelf een selectie in maakt. Alle optionele excursies kunt u ter plaatse bij uw reisleider boeken.

  Bovenstaande bedragen zijn ter indicatie bedoeld, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
  Laatste update februari 2018

clock
Het is nu: 18 februari 2020 17:35 Tijdzone: South Africa Standard Time

Lees alles over

Reis & Inspiratiedagen Zuid-Afrika

Laat u informeren en inspireren in het FOX Theater in Hoofddorp.
Datum Aanvang Plaatsen
23-02-2020 14:00 (vol)
07-03-2020 10:00 29 Reserveer
22-03-2020 14:00 (vol)