Privé rondreis met huurauto Klassiek Zuid-Afrika (t/m maart 2018)

Wat denken anderen over deze reis: Beoordelingen

Klanten die deze reis eerder hebben gemaakt, krijgen na thuiskomst via een enquête de mogelijkheid om een beoordeling van deze reis te geven. In deze enquête vragen wij een mening over de reis in zijn totaliteit.

9,4

Gemiddelde beoordeling

30 reizigers beoordelen deze reis met een:

10,0
Toegevoegd op: 04-02-2018

Er is geen omschrijving ingevuld.

Anoniem
8,6
Toegevoegd op: 28-01-2018

een enerverende en gevarieerde "roadtrip"van >4000 km met veel natuurschoon en wilde dieren

Zeer gevarieerde roadtrip langs prachtige natuurgebieden. Veel in de auto zitten, 4000 km. gereden. Vroeg opstaan dus! Sla de Panaramaroute en Drakensbergen niet over! Evenmin de Wetlands met de hypo's. Uiteraard zijn de wildparken Kruger en Addo Elephant een must. Wij stonden diverse keren met onze auto tussen kuddes olifanten en andere wilde dieren. Ga met een ranger door Mponghopark om de giraffen te spotten (kan niet met de eigen auto in tegenstelling tot wat Fox in de reisbeschrijving zegt). Ondanks dat de Kob Inn aan de Indische oceaan moeizaam bereikbaar is (laatste 40 km over een zeer slechte weg, wel weer langs kleine authentieke bederzettingen) is het een juweeltje aan de prachtige kust. Voor de wijngebieden is niet veel tijd. Tip: gebruik de dag van vertrek uit Stellenbosch naar Kaapstad hiervoor. De punt "kaap de goede hoop"ronden ook niet overslaan! Wat ons betreft is Kaapstad 1 dag "ruim voldoende.

Dhr. de G - Edam
10,0
Toegevoegd op: 23-01-2018

Af en toe keken we elkaar aan en zeiden:"Maken we dit echt allemaal mee?"

De reis Klassiek Zuid-Afrika geeft wat ons betreft de ultieme ervaring over dit adembenemende land. Elke dag hebben we weer nieuwe hoogtepunten meegemaakt en de diversiteit van de verschillende landschappen zal altijd in ons hart gesloten zijn. Om maar niet te spreken over de aardige bewoners die we hebben ontmoet, hun openhartigheid, hun gastvrijheid, hun nieuwsgierigheid naar de verschillen tussen ons en hun. De gedeelde geschiedenis, de nalatenschap van onze voorouders enzovoort. Op een enkele accommodatie na, verbaasden we ons elke keer over de luxe die ons ten deel viel bij weer een nieuwe bestemming. Ook het eten en natuurlijk de wijnen was elke keer van hoog niveau. En natuurlijk de verschillende gamedrives die we hebben meegemaakt en waar het gelukt is om onder professioneel toezicht van ranger en tracker de big five te mogen ontmoeten. Een reis om nooit te vergeten.

Dhr. T - Wijdenes
10,0
Toegevoegd op: 15-01-2018

Volledig vrij een prachtige documentaire beleven.

Zeer goed georganiseerde reis, stapsgewijs dag per dag uitgelegd met meerdere keuzemogelijkheden. Zeer goede tips zijn voorzien qua eten, drinken, stopgelegenheden, excursies, activiteiten, richtprijzen .... locaties zijn uitzonderlijk, soms wel heel ver afgelegen en moeilijk bereikbaar, dat hoort natuurlijk wel bij het avontuur. Adembenemende en unieke belevenis.

Mw. B - Oostende
10,0
Toegevoegd op: 04-01-2018

Een adembenemende rondreis met alle ingrediënten voor een onvergetelijke ervaring

Op 11 december vertrokken wij voor de privé rondreis van Johannesburg naar Kaapstad. Omdat we zoveel mogelijk wilden bezichtigen kozen wij niet voor een binnenlandse vlucht maar hebben we alles met de auto gereden. Het landschap van dit land is overweldigend en zeer divers. Het verblijf in Kapama River Lodge een topper vanwege de gamedrives. De mensen in Zuid Afrika zijn hartelijk en behulpzaam. Omdat de euro ten opzicht van de rand zeer sterk staat zijn de kosten voor eten en drinken makkelijk te doen (inclusief de tip). De afwisseling tussen cultuur, strand en wildlife is prima. Wij hebben enorm genoten en raden iedereen aan om zoveel mogelijk te 'upgraden' als dat financieel mogelijk is. Een reis als deze doe je slechts eenmaal in je leven en dan moet het ook een onvergetelijke ervaring zijn (inclusief luxe).

Dhr. van L - Amsterdam
10,0
Toegevoegd op: 08-12-2017

Een doe-vakantie die aan al je noden voldoet, waarvoor een maand zelfs te kort is.

Zuid-Afrika heeft ons alles geboden wat we nodig hadden. Spanning, sensatie, rust en een volle buik. Het klimaat varieerde van sneeuw in de bergen tot 40°c op het platteland. De veelzijdigheid aan dieren stellen je verwachtingen niet teleur. De prijs/kwaliteit van het eten laat je smakken naar meer en de accommodaties bieden genoeg ruimte voor de nodige rust tussendoor. Let er wel op dat de activiteiten die je boekt, altijd geld kosten. Maar laat dit je niet afschrikken want het was elke Rand meer dan waard. Neem zeker ook een Afrikaanse Sim-kaart voor Google maps opzoekingen en eventuele informatie die je ter plaatse nodig hebt. De Tom-tom heeft lang niet alle routes in zijn systeem staan. Onze route ging van Johannesburg naar Kaapstad (via Kruger, Swaziland en Lesotho). 4 weken was eigenlijk nog te weinig. Boek zoals ons zeker nog 3 dagen extra bij in Kaapstad zodat je daar zeker alles gezien hebt! (6 Nov tot 2 dec 2017).

Mw. V - Valkenswaard
9,0
Toegevoegd op: 06-12-2017

Een geweldige ervaring

Het was echt een fantastische ervaring. Een reis om nooit te vergeten.

Dhr. V - Hellevoetsluis
9,0
Toegevoegd op: 02-12-2017

Er is geen omschrijving ingevuld.

Dhr. van B - Ankeveen
9,0
Toegevoegd op: 29-11-2017

Er is geen omschrijving ingevuld.

Anoniem
9,5
Toegevoegd op: 23-11-2017

Een scala aan unieke ervaringen in een gevarieerd en kleurrijk land met adembenemende landschappen.

Deze reis door Zuid-Afrika is de hele wereld zien in korte tijd. Unieke en zeer gevarieerde verblijfsaccommodaties, de adembenemende landschappen, vriendelijke mensen en heerlijke eten, alles supervers en van topkwaliteit, maken deze reis onvergetelijk. Aanbevolen restaurants, routes en stops zijn allen de moeite waard. Uniek en uitstekend was ons verblijf in Moditlo River Lodge bij Hoedspruit, geweldige accommodatie, verzorging en gamedrives. De Wetlands bij St. Lucia en Addo Elephant Park zijn heel goed te doen met de eigen auto. De weg naar Kob Inn Hotel (Wild Coast) vanaf Willowvale (45 km) is erg slecht en kost je 2 uur met een VW polo (aanbeveling huur een 4x4), maar de eindbestemming is dat zeker waard. Bij St. Francis is een canaltrip leuk om te doen. Neem van Hermanus naar Stellenbosch de hele mooie R44 en stop voor pinquins bij Betty's Bay. Niet overal is water drinkbaar (watertekort) en pas op voor stelende apen.

Dhr. de W - Hoofddorp
Terug naar boven