Vakantie St. Lucia

Ooit was St. Lucia een rustig vissersdorpje. Door zijn ligging aan de monding van het St. Lucia Estuarium heeft het zich in de loop der jaren steeds meer ontwikkeld tot een eco-bestemming. Dat estuarium, in feite een geweldig meer met een oppervlakte van 360 vierkante kilometer, maakt thans deel uit van het iSimangaliso Wetland Park: een schitterend natuurgebied. St. Lucia is een uitstekende uitvalsbasis naar de attracties van dit gebied.

iSimangaliso Wetland Park is een grotendeels zoutwater en deels brak moerasgebied, waar niet minder dan vijf verschillende ecosystemen voorkomen. Het meer, dat het hart vormt, wordt omgeven door hoge duinen, die zijn begroeid met mangrovebos en grasland. Het gebied huisvest een geweldige diversiteit aan diersoorten, waaronder een overvloed aan nijlpaarden en krokodillen. Via bootexcursies zijn ze van korte afstand te bekijken.

Het St. Lucia Crocodile Centre is een ecologisch verantwoord natuurbeschermingsproject. Het werd gestart als reactie op de niets ontziende jachtcampagnes zoals die tot de vroege jaren zeventig van de vorige eeuw werden gehouden en die de krokodil in deze streek met uitsterven bedreigden. Daardoor dreigde een geheel ecosysteem te worden ontwricht. Er werd een fokprogramma gestart en thans is de krokodil bezig aan een comeback. Een bezoek aan het Crocodile Centre is niet alleen fascinerend, maar ondersteunt ook het werk van dit centrum.

Cape Vidal, ten noorden van St. Lucia, heeft een mooi strand en is een goede plek om te zwemmen, snorkelen of duiken. Tegen de avond worden er vanuit St. Lucia jeepsafari's naar Cape Vidal georganiseerd om nachtdieren te spotten. De weg voert door grasland en wetlands en onderweg kunt u dikwijls neushoorns en klein wild tegenkomen. Ook zijn er in het gebied volop vogels.

Van juni tot november passeren bultrugwalwissen en zuidkapers de kust op hun weg van Antarctica richting Mozambique. Er worden boottochten georganiseerd om te dieren te bekijken. Naast de fraaie overdaad aan natuur valt er in de regio St. Lucia ook cultuur te genieten.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen