Vakantie White River

White River ligt ten noorden van Nelspruit, niet ver van het Kruger National Park. Het stadje telt ongeveer 17.000 inwoners en ontleent zijn naam aan de gelijknamige rivier, waarvan het water een witte, melkachtige kleur heeft.

Na de Boerenoorlog (1899-1902) werd er vanuit de White River een kanaal gegraven om het gebied beter te kunnen irrigeren. Sindsdien is de vruchtbare grond hier uitstekend geschikt voor landbouw. Er groeien onder meer citrusvruchten, bananen, papaja's en mango's. Dankzij het landschappelijk schoon van White River en omgeving en het feit dat het zo dicht bij het Krugerpark en de Panoramaroute ligt, is het een geliefd vakantieoord geworden.

Iets ten noorden van White River ligt het plaatsje Casterbridge Farm, waar je leuke winkeltjes, restaurants, een motormuseum en een bioscoop vindt. In het landhuis Rottcher Estate worden wijnproeverijen georganiseerd en kan je van een heerlijke lunch genieten.

Vlak buiten White River bevinden zich diverse wildreservaten, zoals Sabi Sands Reserve, waar je de Big Five kunt spotten. De White River Golf Course (18 holes) is ideaal voor wie graag een balletje slaat, terwijl de Sudwala Caves en het aanpalende Dinosaur Park uitstekend geschikt zijn voor gezinnen met jonge kinderen.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen