Walker on the Dingle Way above Slea Head, Dingle Peninsula, County Kerry, Ireland.
Castletown Bearhaven, Harbour, Boats
Colourful houses, Eyeries, Beara, Co. Cork
Sheep ,Coulagh Bay, Kenmere River, Beara, Co. Cork
Allihies Copper Mine Trail, Beara Way, Beara, Co. Cork
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. Ierland
  3. Fly-drive Op roadtrip door Zuidwest-Ierland in B&B's

Fly-drive Op roadtrip door Zuidwest-Ierland in B&B's

8-daagse rondreis met huurauto

  • Wild Atlantic Way, Ring of Beara, Dingle, Killarney National Park, West Cork
  • twee parels van Ierse Bed and Breakfasts, beide op loopafstand van dorpje
  • rechtstreekse vlucht naar Cork in het zuidwesten en inclusief 8 dagen all-in autohuur
Overzicht
Route & programma
Inbegrepen & Extra's
Praktische informatie
Beschikbaarheid

De Wild Atlantic Way is een onweerstaanbare Ierse vakantieflirt. De grillige Atlantische kustlijn met zijn kliffen, de gouden stranden en woeste golven die wegdeemsteren tot achter de horizon, de Ring of Kerry en het schiereiland Dingle. Deze fly-drive staat garant voor vele geluksmomenten. In de twee mooie B&B’s kom je écht bij de Ieren thuis.

 
Comfort
 
Natuur
 
Reisafstand
 
Steden
Opfrissen en uitwaaien. De hoge kliffen en woeste baaien met de opspattende golven langs de Wild Atlantic Way zijn geknipt voor liefhebbers van rust, ruimte en natuurpanorama's. 

Wat je te wachten staat? Wat te denken van de spectaculaire autoroute Ring of Kerry, de kronkelwegen naar Molls Gap, het sfeervolle vissersdorpje Baltimore, de kliffen van Mizen Head die hoog boven de Atlantische Oceaan uitsteken en de Slea Head Drive over het fotogenieke schiereiland Dingle? Dit is Ierland op zijn mooist. 

Er is natuurlijk altijd tijd voor een culinaire stop op de route. Trakteer jezelf op koffie met een scone bij Muckross House en de omliggende tuinen en neem ‘s avonds een kijkje in de pub en mix je met de locals. Na een pint Guinness komen de verhalen vanzelf los en is het zware Ierse accent opeens een stuk beter verstaanbaar.  

In de B&B’s wacht je een gastvrij onthaal. De persoonlijke contacten dragen bij aan het optimale vakantiegevoel. Ook tijdens de vluchten van Amsterdam naar Cork en v.v. geraak je in Ierse sferen, want je vliegt met Aer Lingus (ruimbagage is inbegrepen). 

Deze rondreis kan niet verlengd worden.
Route en programma
Tijdens deze reis is er geen dagprogramma vastgesteld. Je bent dus geheel vrij om je eigen route te bepalen. We geven je graag een idee van wat er in de omgeving allemaal te zien en te doen is.

Let op, onderstaand dagprogramma geldt bij een vertrek uit Nederland op zaterdag, dan verblijf je namelijk eerst 3 nachten in de B&B in Union Hall in County Cork en daarna 4 nachten in de B&B in Kenmare in county Kerry. Indien je op dinsdag vertrekt verblijf je eerst 4 nachten in de B&B in Union Hall in County Cork en daarna 3 nachten in de B&B in Kenmare in county Kerry.
Dag 1

Amsterdam - Cork airport - Union Hall

Dag 2 t/m 3

Union Hall

Dag 4

Union Hall - Kenmare

Dag 5 t/m 7

Kenmare

Dag 8

Kenmare - Cork Airport - Amsterdam

Dag 1 - Amsterdam - Cork airport - Union Hall
Reisafstand 85 km / Reisduur 1.5 uur
Vertrek van Schiphol naar Cork. Vanaf de luchthaven, waar je je huurauto ophaalt, is het slechts een half uurtje rijden naar de kust waar je meteen al aan de Wild Atlantic Way route kan beginnen. Wil je de stad Cork bezoeken? Of ga rijd je liever naar de fotogenieke kustplaats Kinsale via het typische Ierse landschap met heuvelachtige groene weiden?

Cork
Cork ligt aan de zuidkust van Ierland, aan de monding van de rivier de Lee. De stad wordt vaak de 'meest Ierse stad van Ierland' genoemd. Het oude centrum ligt op een eilandje in de rivier. In de stad is genoeg te zien en te beleven.

Een kijkje waard.. 
Bezoek bijvoorbeeld de English Market, City Goal (voormalige gevangenis) en St. Anne's Church. Of luid je zelf de klokken van de Shandon-kerk?

Kinsale
Ooit een Vikinghaven, staat bekend als startpunt van de Wild Atlantic Way en als Ierlands culinaire hoofdstad. Er zijn uitstekende restaurants. Ook leuk: een boottochtje, om Kinsale eens vanaf het water te bekijken. 

Charles Fort
Charles Fort is een massief stervormig bouwwerk uit het einde van de zeventiende eeuw, dat ondanks zijn geschiedenis goed bewaard is gebleven. William Robinson, architect van het Royal Hospital in Kilmainham, Dublin, zou het hebben ontworpen. De afmetingen zijn immens - sommige van de buitenste verdedigingswerken zijn 16 meter hoog en het uitzicht vanaf de wallen over de haven van Kinsale is spectaculair.

Herinneringen aan de Titanic
Cobh heeft één van de grootste havens van Ierland en is vooral beroemd omdat het de laatste plek was waar de Titanic af meerde, om vervolgens nooit de haven van New York te bereiken. Het Heritage Centre* vertelt de geschiedenis van de massale immigratie van Ieren naar Noord-Amerika in de 19e eeuw.

Mooie autoritjes
Bovendien zijn er in de omgeving mooie autoritjes te maken. Langs de kust naar Rosscarbery bijvoorbeeld of naar de prehistorische Drombeg Stone Circle. 
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie