Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. Frankrijk
  3. Fly-drive Corsica: Île de Beauté

Fly-drive Corsica: Île de Beauté

8- of 15-daagse rondreis met huurauto

  • retourvluchten Rotterdam - Bastia en inclusief huurauto
  • compleet rondje Corsica met verblijf op veel verschillende plekken
  • langer verblijf per etappe en dus meer tijd om de omgeving te ontdekken bij de 15-daagse reis

Met je huurauto verken je de adembenemende kustlijn en het verleidelijke binnenland. Elke bocht onthult een nieuw schilderachtig bergdorp of een uitzicht dat schreeuwt om gefotografeerd te worden. Laat je verleiden door de charmes van de grillige kust, de zee en het onbekommerde eilandleven. Corsica? Dat is een echte hartendief.

Op naar de Franse flair van Corsica. De geheime hoofdstad Corte, Calvi’s intense blauwe zee, de Citadel van Ajaccio, de heerlijke geur van de maquis, varen naar de grot van Sdragonato, Europa's mooiste stranden bij Porto-Vecchio, een stukje van de GR-20 en een onvergetelijke lunch in een idyllisch havenplaatsje. Deze fly-drive jongleert met de hoogtepunten van dit magische eiland.

De eerste etappe voert van Bastia naar de streek Balagne, de ‘tuin van Corsica’. Stap in ‘U Trinichellu’, het treintje dat langs de kust tuft en ruik de geuren van de maquis. Ook de lokroep van Porto kan niet genegeerd worden. Tip: maak een boottocht naar de Calanches de Piana, de roodgekleurde rotsen.

Ajaccio is de geboorteplaats van Napoleon. Bezoek het ouderlijk huis van de ‘kleine generaal’ en wandel door de charmante binnenstad met zijn levendige markten en gezellige cafés. Weggedoken in de Golf van Valinco aan de zuidwestkust ligt de kustplaats Propriano. Strijk neer op een van de gouden zandstranden, ideaal voor zwemmen en watersporten.

Je vervolgt je reis richting het mondaine zuidoosten van Corsica. De regio Porto-Vecchio met haar witte stranden én de stad Bonifacio is fameus om haar dramatische kliffen, middeleeuwse charme en betoverende ligging hoog boven de zee. Verken de oude vestingwerken en bewonder de iconische trap van de koning van Aragon.

En finalement het elegante Porto-Vecchio aan de Golf van Porto-Vecchio. Stranden zoals Palombaggia en Santa Giulia lokken zonaanbidders, terwijl de oude stad met smalle straatjes en levendige pleinen een hoog flaneergehalte heeft. De jachthaven is een ensemble van chique boetieks en eetgelegenheden.

Bij elke etappe verblijf je in, of op maximaal 25 kilometer afstand van, de genoemde overnachtingsplaats in een van de speciaal geselecteerde hotels. Bij de reisbescheiden ontvang je de naam van het hotel dat voor je geboekt is. Je verblijft op basis van logies en ontbijt (wat op Corsica nog steeds vrij eenvoudig en echt Frans is).

De hotels op Corsica zijn vaak wat eenvoudiger dan wat je wellicht verwacht. Het zijn kleine hotelletjes met prima kamers maar verwacht geen grote luxe. We gaan ervan uit dat je op Corsica sowieso meer tijd buiten dan in je hotel doorbrengt.

Reisduren
Je kunt bij deze rondreis kiezen tussen de 8- of 15-daagse variant.

Bij de 8-daagse variant verblijf je steeds1 nacht nabij Bastia, in de regio l'Ile Rousse/ Calvi, in regio van Porto, in of nabij Ajaccio, in of nabij het centrum van Propriano en tot slot 2 nachten in de regio Porto Vecchio

Bij de 15-daagse variant verblijf je 1 nacht nabij Bastia, 3 nachten in de regio l'Ile Rousse/ Calvi, 2 nachten in regio van Porto, 2 nachten in of nabij Ajaccio, 1 nacht in of nabij het centrum van Propriano, 4 nachten in de regio Porto Vecchio en tot slot weer 1 nacht nabij Bastia. 

Route en programma
Tijdens deze reis is er geen dagprogramma vastgesteld. Je bent dus geheel vrij om je eigen route te bepalen. We geven je graag een idee van wat er in de omgeving allemaal te zien en te doen is. 

Onderstaand programma is gebaseerd op de 8-daagse rondreis. Bij de 15-daagse variant verblijf je respectievelijk 2 nachten langer in de omgeving van L'Île Rousse/Calvi, 1 nacht langer in de omgeving van Porto en  Ajaccio, 2 nachten langer in de omgeving van Porto-Vecchio en tot slot ook nog 1 nacht nabij Bastia.
Dag 1

Rotterdam - Bastia

Dag 2

Regio L'Île Rousse en Balagne /Calvi

Dag 3

Regio L'Île Rousse /Calvi - Regio Porto

Dag 4

Regio Porto - Ajaccio

Dag 5

Ajaccio – Regio Propriano

Dag 6

Regio Propriano - Regio Porto-Vecchio

Dag 7

Regio Porto-Vecchio, Bavella Massief en Bonifacio

Dag 8

Regio Porto Vecchio - Bastia - Rotterdam

Dag 1 - Rotterdam - Bastia
Reisafstand 5 km
Na een comfortabele rechtstreekse vlucht kom je aan op het vliegveld van Bastia en haal je je huurauto op bij het verhuurbedrijf op de luchthaven.

We hebben voor deze eerste nacht een hotel niet al te ver van het vliegveld voor je geboekt. Indien je vlucht laat aankomt, hoef je niet zo ver te rijden en kun je lekker je bed in. Indien je een vroege vlucht hebt kun je vandaag gebruiken om de mooie stad Bastia met zijn citadel te bekijken, of naar één van de stranden in de omgeving te gaan. 

Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie