Regio's & Plaatsen in Brazilië

Regio's & Plaatsen Brazilië

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van Brazilië? Lees hier meer over onder andere Buzios, Foz do Iguacu, Manaus, Recife, Rio de Janeiro, Salvador en Sao Paulo.

Buzios

Buzios is een kustplaatsje zo’n 175 km ten noorden van Rio de Janeiro. Het plaatsje is gelegen in een natuurlijke omgeving, omgeven door heuvels en bergen.

Alles over Buzios

Foz do Iguaçu

Foz do Iguaçu is één van de meest belangrijke toeristische bestemmingen in Brazilië. Het plaatsje is voornamelijk bekend door de wereldberoemde watervallen die hier vlakbij zijn gelegen.

Alles over Foz do Iguaçu

Olinda

Olinda, een prachtige historische stad, is gelegen op een heuvel met uitzicht op het naastgelegen Recife en de Atlantische Oceaan. Omdat, tijdens de Nederlandse periode, Recife de hoofdstad werd van de staat Pernambuco is Olinda beschermd gebleven tegen een snelle groei en modernisering, maar sinds 1982 is het wel opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Alles over Olinda

Ouro Preto

Ouro Preto, het goudzoekerstadje, ligt ongeveer 100 km ten zuidoosten van Belo Horizonta en alleen al de rit naar het plaatsje toe kan spectaculair genoemd worden. Het berglandschap (op 1000m) met verschillende indrukwekkende valleien en stroken bos doet denken aan het 17e eeuwse landschap toen goudzoekers het stadje bevolkten.

Alles over Ouro Preto

Paraty

De ‘’Parel uit de koloniale tijd’’, zoals Paraty in de volksmond wordt genoemd is een prachtig stadje aan de kust. In de 17e eeuw was Paraty een belangrijke doorvoerhaven van het goud en andere mijnopbrengsten wat in de Ouro Preto werd gewonnen.

Alles over Paraty

Recife

Recife, de op twee na grootste stad in het noordoosten van Brazilië, is tevens het economische centrum van de staat Pernambuco. Ondanks de vrij saaie eerste indruk kent de stad nog steeds verschillende koloniale huizen en kerken uit de zeventiende eeuw.

Alles over Recife

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is absoluut een wereldstad, die voor ieder wat wils heeft. Tot 1960 was het de hoofdstad van Brazilië, waarna het deze titel af moest staan aan de, totaal nieuw gebouwde, stad Brasilia. Toch is Rio bekender vanwege de bekende stranden, de folklore, de muzikale cultuur en natuurlijk vanwege carnaval!, maar er is meer!

Alles over Rio de Janeiro

Salvador

Salvador is veruit de meest exotische stad van Zuid-Amerika. De stad heeft haar eigen cultuur, met voornamelijk Afrikaanse invloeden en overal zie je dan ook vrouwen, in witte rokken en met prachtige hoofddeksels rondlopen.

Alles over Salvador

São Paulo

São Paulo is het grootste en belangrijkste economisch, zakelijk en industriële centrum van Latijns-Amerika en in de stad wemelt het dan ook van de torenhoge wolkenkrabbers, brede avenues, reusachtige fabrieken en bruisende winkelcentra.

Alles over São Paulo