frankrijk_algemeen_franse-alpen_vrienden_hiken_wandelen_natuur_bergen_shutterstock
Bewust kiezen voor duurzamer reizen

De wereld verkennen is prachtig, zeker als dit zo duurzaam mogelijk gebeurt. ANWB Reizen en Fox zijn zich bewust van de impact die reizen met zich kan meebrengen. Daarom streven we een maximale reisbeleving na die minimaal impact heeft op natuur, cultuur en milieu. Zo kunnen komende generaties ook zorgeloos de wereld blijven beleven.

We vinden het belangrijk om ook de komende generaties de weg te wijzen naar mooie plekken. Maar wel op een manier die ook het welzijn van de natuur respecteert. Daarom werken we samen met diverse organisaties zoals World Animal Protection en Stichting Spots. Ook zijn we Travelife Certified, een erkend keurmerk voor duurzamer reizen. Al onze duurzame doelstellingen voor 2025 staan beschreven in onze Groene Ambitie.

Groene ambitie 2025

costa-rica_jungle_brug_reiziger_shutterstock-1006962364

Better holidays

Wij willen jou beter de wereld laten zien. Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de reis niet alleen nu voor jou bijzonder is, maar zodat komende generaties straks ook kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen.

Of het nu gaat om reizen waarbij je van ongerepte natuur geniet, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft. Samen werken we aan reizen die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de reisbestemming wonen.

Alert op kinderuitbuiting

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen jou uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.dontlookaway.nl., ook als dit begaan is in het buitenland! Meer informatie over het bestrijden van kindermisbruik is bij de reisleiding beschikbaar. 

Travelife gecertificeerd

Wij zijn Travelife gecertificeerd; dé toonaangevende internationale duurzaamheids- certificering voor reisorganisaties. Slechts enkele reisorganisaties in Nederland hebben deze hoogste Travelife status bereikt. We werken met lokale agenten, accommodatie-, transport- en activiteiten aanbieders en stimuleren ze om duurzaam te ondernemen. Zo dragen we bij aan de ontwikkeling van duurzaam toerisme. Zodat iedereen, nu en in de toekomst, zorgeloos op reis kan.

Ben jij benieuwd wat wij samen nog meer kunnen doen om duurzaam toerisme te bevorderen? 

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie