Reizen met de trein, een unieke ervaring!

Top 5 - De mooiste treinreizen

Reizen met de trein is een beleving, een unieke ervaring. Vanaf het moment dat u instapt begint uw reis. De ene trein is de ander niet, de een is luxe, de ander is oud, de een is snel en de ander is langzaam. Maar wat alle vijf van onze favoriete routes gemeen hebben is de pracht en praal van het landschap waar zij doorheen tuffen. Van magnifieke theevelden tot aan hoge bergmeren, uitgestrekte steppes en droge woestijnlandschappen. 

#05 Nuwara Eliya, Haputale - Sri Lanka

 Het wiebelt, schokt en soms gaat het stapvoets… Dagelijks kronkelt de trein door het prachtige heuvelachtige landschap van Sri Lanka, een unieke belevenis! 

Gebouwd tijdens het Britse koloniale tijdperk om thee en koffie vanuit de hooglanden te vervoeren naar Colombo. Vanuit het pittoreske Nuwara Eliya, ook wel Klein Engeland genoemd door de vele Britse gebouwen, vertrekt de trein richting Haputale. Waar Lipton’s Seat te vinden is. Vanaf dit uitkijkpunt keek Sir Thomas Lipton, de oprichter van ’s werelds grootste theebedrijf, Lipton, over zijn uitgestrekte theeplantages. Geniet zelf van deze spectaculaire treinreis in Sri Lanka! 

#04 Ollantaytamo, Machu Picchu - Peru

Vanuit de Heilige Inca vallei vertrekt de luxueuze Bingham Express naar één van de 7 Nieuwe wereldwonderen, Machu Picchu. De trein heeft grote lange ramen en (deels) glazen daken, waardoor het zicht over de bergen en rivier te allen tijde vrijwel perfect is. Het is een korte rit van zo’n 1,5 uur, maar herbergt een ongekende hoeveelheid natuurschoon. 

Aanschouw hoe de eeuwenoude Inca ruiïnes tactisch gebouwd zijn in het ruige Andesgebergte. Om uiteindelijk aan te komen bij één van de mooiste bouwwerken ter wereld. 

#03 Trans Mongolië Express

Hij verbindt Azië met Europa, gaat door zes verschillende tijdszones en is waarschijnlijk de bekendste treinreis ter wereld, de Trans Mongolië Express, van Moskou naar Beijing via de Mongoolse steppe. Aanschouw hoe het landschap, de steden en architectuur langzaamaan veranderen. Een droomreis langs de magische Gobi woestijn en het immense Baikalmeer

Wilt u deze wereldberoemde treinreis zelf ervaren? Dat kan met FOX, zowel individueel als met een groepsrondreis

#02 Xian, Tibet - China

Met een maximale hoogte van 5.076 meter boven de zeespiegel is dit de hoogste treinroute ter wereld. Een bijzondere reis door het hart van China naar het dak van de wereld: Tibet. Langs het prachtige Qinghai meer, sneeuw bedekte bergtoppen en 675 verschillende bruggen! 

Bent u nieuwsgierig naar deze trein? FOX biedt meerdere rondreizen aan naar China & Tibet! 

#01 Glacier Express - Zwitserland

Niet te missen natuurlijk is de Glacier Express in Zwitserland. Het ligt wat dichterbij huis dan de voorgaande treinreizen, maar dat maakt hem niet minder mooi! 

Vooral het stukje tussen Zermatt en St. Moritz is erg bijzonder, de magische Alpen, bergmeren, schilderachtige groene valleien en (veelal) blauwe luchten maken dit één van de mooiste trein trajecten ter wereld. De zeven uur durende treinrit gaat door maar liefst 91 verschillende tunnels en over 291 bruggen! 

Ervaar zelf deze fantastische treinreis door Zwitserland met SNP Natuurreizen van ANWB

Hoogtepunten van Sri Lanka

Sri Lanka is een grote afwisseling tussen natuur, cultuur en strand. Wij hebben de hoogtepunten op een rijtje gezet.

Bekijk onze Top 10

Thailand

Rondreizen Azië

Op vakantie naar Azië? Alle rondreizen in Azië op een rijtje!

Naar het reisaanbod

Rondreizen Midden & Zuid-Amerika

Op vakantie naar Midden & Zuid-Amerika? Alle rondreizen in Midden-Amerika en Zuid-Amerika op een rijtje!

Naar het reisaanbod

Rondreizen Noord-Amerika

Op vakantie naar Noord-Amerika? Alle rondreizen in Amerika en Canada op een rijtje!

Rondreizen Noord-Amerika

Hoeveel zakgeld hebben we nodig?

Wilt u een mooie reis maken, maar vraagt u zich af met hoeveel zakgeld u nog rekening moet houden?

Lees snel verder!