Weer & klimaat Marokko

Beste reistijd Marokko

Wanneer is het optimaal weer in Marokko?

Overweegt u een rondreis in Marokko en wilt u weten wat de beste reistijd voor Marokko is? In principe kunt u het hele jaar naar Marokko reizen. De zomers zijn heet en droog en de winters zijn mild. Houd er wel rekening mee dat in de zomermaanden (juni t/m augustus) het kwik kan oplopen tot 36 graden of meer. Als u niet van hitte houdt, kunt u beter in de wintermaanden reizen, wanneer de temperatuur rond de 20 graden ligt.

Wat is het klimaat in Marokko?

Er is niet één klimaat in Marokko, Marokko heeft een aantal verschillende klimaten. In het noorden heerst een mediterraan klimaat, een klimaat wat typerend is voor het Middellandse zeegebied met hete, droge zomers en warme, vochtige winters. In het oosten en zuiden is sprake van een woestijnklimaat, wat zorgt voor hele hete zomers en zeer weinig neerslag. Wel kan er een groot verschil zijn in de temperatuur overdag en ’s nachts. Overdag kan de temperatuur oplopen tot wel 40 graden. In de bergen van Marokko is sprake van een bergklimaat.

Valt er neerslag in Marokko?

Er is sprake van een regenseizoen in Marokko, in de maanden november tot en met januari. Maar er is dan in principe maar een kleine kans op neerslag, uitgezonder het rifgebergte en het Midden-Atlasgebergte. Daar kan zelfs meer neerslag vallen dan in Nederland, vooral tussen november en april. Houd er rekening mee dat er in de Sahara in de zomer af en toe de sirocco kan waaien. Dit is een hete, droge wind die een muur van stof en zand veroorzaakt. Deze zandstormen zijn vaak op satellietfoto’s heel goed zichtbaar, dus zorg ervoor dat u het weer goed in de gaten houdt als u naar de Sahara gaat. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Wat is de beste reistijd voor Marokko?

Wat voor Marokko de beste reistijd is, hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Als u niet van heel heet weer houdt, dan kunt u het beste in de wintermaanden naar Marokko gaan. De temperaturen zijn het meest aangenaam van half maart tot half mei en oktober en november. Dit aangename weer in Marokko zorgt er dan wel voor dat het er wat drukker kan zijn.

Zijn er handige tips voor het weer in Marokko?

Zorg er natuurlijk voor dat u goed beschermd bent voor de zon als u naar Marokko gaat. Het klimaat zorgt ervoor dat het ontzettend warm kan zijn, dus zorg ook voor voldoende water als u gaat wandelen in Marokko. Een hoofddeksel kan ook heel verstandig zijn om te dragen. Bij een tocht in de Sahara kan het verstandig zijn om extra maatregelen te nemen, ze kunnen u daar ter plekke over adviseren.

FOX biedt het hele jaar door bijzondere rondreizen in Marokko. Van een groepsreis in Marokko tot een singlereis in Marokko of een individuele rondreis in Marokko, het is allemaal mogelijk. Ga met ons mee en ontdek al het moois dat dit land te bieden heeft.

Klimaat Marokko Gem. maximale temperatuur Gem. minimale temperatuur Gem. aantal zonuren Gem. mm neerslag
Januari 18°C 6°C 7 56
Februari 20°C 8°C 7 57
Maart 22°C 9°C 8 51
April 24°C 11°C 7 46
Mei 28°C 14°C 7 25
Juni 32°C 16°C 11 9
Juli 36°C 20°C 11 2
Augustus 36°C 21°C 10 3
September 32°C 18°C 9 10
Oktober 27°C 15°C 8 34
November 22°C 10°C 7 61
December 19°C 7°C 7 67

Landinformatie Marokko

Marokko ligt op slechts 5 uur vliegen van Nederland maar is toch een wereld van verschil! 

Lees meer over Marokko

Kruiden in Marokko

Reisaanbod Marokko

Vande mysterieuze Merzouga woestijn tot de imponerende koningssteden Fès, Meknès, Marrakesh en Rabat. Ook benieuwd naar onze rondreizen in Marokko?

Naar alle rondreizen in Marokko