Een overzicht van het laatste nieuws & actuele zaken

Laatste nieuws

Nieuw reisadvies voor Australië

Zoals je wellicht in de media hebt vernomen heeft Australië op dit moment te kampen met bosbranden. De bosbranden concentreren zich voornamelijk tussen Melbourne en Sydney. In Sydney woeden geen branden, het smog niveau is op de moment normaal voor deze tijd van het jaar.

Voor al onze FOX Reizen geldt dat er voor nu geen aanpassingen in de reisprogramma’s nodig zijn. FOX staat in nauw contact met de lokale partner om de situatie goed te blijven volgen.

Mocht je op reis gaan naar Australië en de gevolgen van de bosbranden blijken alsnog invloed te hebben op de uitvoering van het reisprogramma, dan zullen wij persoonlijk contact met je opnemen.

Laatste update: vrijdag 3 januari 2020

Reisadvies China (provincie Xinjiang) en Hong Kong

Bij de grensovergangen tussen Hong Kong SAR en het Chinese vasteland (provincie Xinjiang) zijn er strenge controles aan de vastelandzijde.

Tijdens controles kunt u gefotografeerd worden en kan om uw gegevens en telefoonnummer gevraagd worden. Houd er ook rekening mee dat uw mobiele telefoon en andere apparatuur waar informatie op kan staan gecontroleerd kan worden.

Er vinden regelmatig demonstraties plaats. Deze eindigen vaak in geweld. Demonstraties komen voor in woonwijken maar ook in toeristische gebieden.

Het openbaar vervoer en ook het vliegverkeer kan door deze demonstraties vertraagd worden of zelfs uitvallen. Ook voor de komende periode zijn protestacties aangekondigd. Wees alert. Vermijd samenscholingen en mogelijke confrontaties van de demonstranten en de politie. Blijf via de lokale media op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Volg de instructies op van de lokale autoriteiten.

Wat moet u weten over de dengue mug in Azië? 

Dengue, ook wel knokkelkoorts genoemd, is een virusziekte die door besmette muggen wordt verspreid. Het risico van dengue is inherent aan het bezoeken van tropische landen. Het aantal Nederlandse toeristen dat dengue oploopt, neemt volgens de laatste berichtgeving toe, met name in Cambodja, Thailand, Laos en Vietnam.
 
De muggen die dengue overbrengen steken vooral overdag, in de vroege ochtend en namiddag. Mocht u binnenkort naar Azië afreizen, dan adviseren wij om tijdens uw rondreis u gedurende de gehele dag extra goed in te smeren met DEET en zo mogelijk bedekkende kleding te dragen. In de hotelkamer gebruikt u de airco en/of de ventilator. De bescherming met DEET e.d. is ook in de avonduren aan te raden, wanneer de malariamug actief kan zijn. Wanneer u dergelijke treffende maatregelen neemt, reduceert u de kans aanzienlijk dat u daadwerkelijk deze ziekte oploopt. 
 
Voor de laatste actuele informatie verwijzen we u graag naar de ANVR website.  
 

Nieuwe bagage regels voor Johannesburg O.R. Tambo International Airport

Vanaf heden zijn er nieuwe bagageregels voor de luchthaven van Johannesburg O.B. Tambo International Airport van toepassing. 

De nieuwe regels zijn gericht op het voorkomen van verstoppingen en defecten aan het bagage afhandelingssysteem. 
Deze worden veroorzaakt door bagage zonder platte oppervlakken en/of tassen en dergelijke met lange riemen en/of grote handvatten. 

De regels van de luchthaven zijn als volgt:
• Alleen reguliere tassen zijn toegestaan bij check-in balies;
• Dit betekent dat de bagage moet bestaan uit ten minste één plat vlak oppervlak om te worden geaccepteerd op het inchecksysteem;
• Ronde of onregelmatig gevormde tassen zijn niet toegestaan bij check-in balies;
• Tassen met lange schouder riemen zijn niet toegestaan bij de incheckbalie. 

Zie onderstaand voorbeeld:

Wij vertrouwen u met deze informatie van dienst te zijn geweest en wensen u heel veel plezier met het voorbereiden van uw mooie reis naar Zuid-Afrika. 

FOX wint Vakantie Award Groepsreizen 2019


Wij zijn enorm trots dat we voor de derde keer op rij de prestigieuze Vakantie Award Groepsreizen 2019 in de wacht hebben gesleept. Dit een enorme waardering vanuit de Nederlandse reissector.
Natuurlijk is deze prijs een beloning en vooral een motivatie om ook komend jaar de verwachtingen te overtreffen. Samen zorgen we ook in 2019 voor onvergetelijke reiservaringen.  


Mis nooit meer een aanbieding!

Als u zich aanmeldt voor een van onze FOX Nieuwsbrieven ontvangt u wekelijks de laatste aanbiedingen, scherpe acties en leuke extra reisnieuws. 

Lees meer

Denk mee over uw favoriete reiswebsite

Bij elke ontwikkeling van FOX.nl staat één vraag centraal: Hoe kunnen wij u steeds beter helpen in de zoektocht naar uw droomvakantie?

Tijdens het grootste redesign sinds een aantal jaren hebben we veel gewijzigd en veranderd. We hebben hierop vele positieve reacties van u mogen ontvangen. Zoveel mensen, zoveel meningen, dus ook ontvingen we enkele minder enhousiaste meningen. Voor alle berichten zijn we u allen zeer dankbaar.

Omdat de gebruiksvriendelijkheid van onze website erg belangrijk voor ons is, kunnen we uw mening goed gebruiken. U heeft tenslotte de ervaring! 

Ja, ik doe graag mee

Proef de vakantiesfeer

Onze professionele reisleiders geven je in ons FOX Theater gratis vele handige tips en nuttige, praktische informatie.

Reis en Inspiratiedagen

Vrouw op strand met laptop

Schrijf een reisverslag

Bent u net terug van een heerlijke vakantie en zit u boordevol enthousiaste verhalen? Schrijf dan een mooi reisverslag. Wij plaatsen graag uw verslag op onze website.

Lees verder