Een overzicht van het laatste nieuws & actuele zaken

Laatste nieuws

Reisbeperking COVID-19

Door het uitbreken van het coronavirus kan het zijn dat jouw reis of vakantieland beperkingen kent. Voor alle informatie wat betreft het coronavirus en onze reizen verwijzen we je naar onze corona-pagina.

FOX wint Vakantie Awards Groepsreizen én Verre Reizen 2020


Voor het vierde jaar op rij hebben we de prestigieuze Vakantie Award Beste Aanbieder Groepsreizen gewonnen! Daarnaast sleepten we voor de tweede keer de prijs in de categorie Verre Reizen in de wacht. Daar zijn wij reuze trots op! 

Natuurlijk is deze prijs een beloning en vooral een motivatie om ook komend jaar de verwachtingen te overtreffen. Samen zorgen we ook in 2020 voor onvergetelijke reiservaringen.


Reisadvies China (provincie Xinjiang) en Hong Kong

Bij de grensovergangen tussen Hong Kong SAR en het Chinese vasteland (provincie Xinjiang) zijn er strenge controles aan de vastelandzijde.

Tijdens controles kun je gefotografeerd worden en kan om je gegevens en telefoonnummer gevraagd worden. Houd er ook rekening mee dat je mobiele telefoon en andere apparatuur waar informatie op kan staan gecontroleerd kan worden.

Er vinden regelmatig demonstraties plaats. Deze eindigen vaak in geweld. Demonstraties komen voor in woonwijken maar ook in toeristische gebieden.

Het openbaar vervoer en ook het vliegverkeer kan door deze demonstraties vertraagd worden of zelfs uitvallen. Ook voor de komende periode zijn protestacties aangekondigd. Wees alert. Vermijd samenscholingen en mogelijke confrontaties van de demonstranten en de politie. Blijf via de lokale media op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Volg de instructies op van de lokale autoriteiten.

Wat moet je weten over de dengue mug in Azië? 

Dengue, ook wel knokkelkoorts genoemd, is een virusziekte die door besmette muggen wordt verspreid. Het risico van dengue is inherent aan het bezoeken van tropische landen. Het aantal Nederlandse toeristen dat dengue oploopt, neemt volgens de laatste berichtgeving toe, met name in Cambodja, Thailand, Laos en Vietnam.
 
De muggen die dengue overbrengen steken vooral overdag, in de vroege ochtend en namiddag. Mocht je binnenkort naar Azië afreizen, dan adviseren wij om tijdens je rondreis je gedurende de gehele dag extra goed in te smeren met DEET en zo mogelijk bedekkende kleding te dragen. In de hotelkamer gebruik je de airco en/of de ventilator. De bescherming met DEET e.d. is ook in de avonduren aan te raden, wanneer de malariamug actief kan zijn. Wanneer je dergelijke treffende maatregelen neemt, reduceert je de kans aanzienlijk dat je daadwerkelijk deze ziekte oploopt. 
 
Voor de laatste actuele informatie verwijzen we je graag naar de ANVR website.  
 

Nieuwe bagage regels voor Johannesburg O.R. Tambo International Airport

Vanaf heden zijn er nieuwe bagageregels voor de luchthaven van Johannesburg O.B. Tambo International Airport van toepassing. 

De nieuwe regels zijn gericht op het voorkomen van verstoppingen en defecten aan het bagage afhandelingssysteem. 
Deze worden veroorzaakt door bagage zonder platte oppervlakken en/of tassen en dergelijke met lange riemen en/of grote handvatten. 

De regels van de luchthaven zijn als volgt:
• Alleen reguliere tassen zijn toegestaan bij check-in balies;
• Dit betekent dat de bagage moet bestaan uit ten minste één plat vlak oppervlak om te worden geaccepteerd op het inchecksysteem;
• Ronde of onregelmatig gevormde tassen zijn niet toegestaan bij check-in balies;
• Tassen met lange schouder riemen zijn niet toegestaan bij de incheckbalie. 

Zie onderstaand voorbeeld:

Wij vertrouwen je met deze informatie van dienst te zijn geweest en wensen je heel veel plezier met het voorbereiden van een mooie reis naar Zuid-Afrika. 

Mis nooit meer een aanbieding!

Als je je aanmeldt voor een van onze FOX Nieuwsbrieven ontvang je wekelijks de laatste aanbiedingen, scherpe acties en leuke extra reisnieuws. 

Lees meer

Denk mee over uw favoriete reiswebsite

Bij elke ontwikkeling van FOX.nl staat één vraag centraal: Hoe kunnen wij je steeds beter helpen in de zoektocht naar je droomvakantie?

Tijdens het grootste redesign sinds een aantal jaren hebben we veel gewijzigd en veranderd. We hebben hierop vele positieve reacties mogen ontvangen. Zoveel mensen, zoveel meningen, dus ook ontvingen we enkele minder enhousiaste meningen. Voor alle berichten zijn we iedereen zeer dankbaar.

Omdat de gebruiksvriendelijkheid van onze website erg belangrijk voor ons is, kunnen we je mening goed gebruiken. Je hebt tenslotte de ervaring! 

Ja, ik doe graag mee