Een overzicht van het laatste nieuws & actuele zaken

Laatste nieuws

Het laatste nieuws over corona

We geven je graag antwoord op al je vakantievragen rondom de uitbraak van het coronavirus. 

Vertrek je tussen nu en 30 juni?  Lees meer over ons omboekbeleid. We nemen spoedig contact met je op. 

Vertrek je vanaf 1 juli? Wij houden de situatie op alle bestemmingen in de wereld nauwlettend in de gaten. Vertrouw erop dat je van ons spoedig een persoonlijk bericht ontvangt als wij meer weten over deze vertrekken.

Belangrijk bericht! 
Omwille van de uitbraak en wereldwijde impact van het coronavirus hebben we besloten om een groot gedeelte van onze reizen tijdelijk niet meer uit te voeren. Voorlopig hanteren we de volgende annuleringstermijnen:

  • Tot en met 31 mei voeren we de volgende vakanties niet uit: Arrangementen in Nederland
  • Tot en met 30 juni voeren we de volgende vakanties niet uit: Riviercruises, kampeerreizen, verre reizen van FOX en ANWB Ledenreizen, camperreizen van Travelhome en ANWB Ledenreizen en reizen in Europa (via Pharos en ANWB Ledenreizen)
  • Tot en met 31 augustus voeren we de volgende vakanties niet uit: Treinreizen
  • Tot en met 31 oktober voeren we de volgende vakanties niet uit: Zeecruises

Onbezorgd op vakantie, met de zekerheid van ANWB. Daar staan wij voor. Helaas zien we dat door de ingrijpende maatregelen op de diverse vakantiebestemmingen dit niet langer mogelijk is. En zelfs als je wel naar je vakantiebestemming kunt reizen, kunnen we je niet de vakantiebeleving bieden zoals we hebben afgesproken en wat je van ons mag verwachten. We vinden het daarom onverantwoord om je momenteel op reis te laten gaan. 

Vertrek je tussen nu en 30 juni?
Heb je een reis met ons geboekt met vertrek in de periode van 15 maart tot en met 30 juni 2020? Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. We denken graag samen met je mee naar een passende oplossing. Of dat nu een andere bestemming is of een andere vertrekdatum.

Ook kun je aanspraak maken op de speciale ‘ANWB Reizen-voucher (ook bekend als het corona-voucher)’, die door onze brancheorganisaties ANVR/SGR in het leven is geroepen. Met deze voucher kun je eenvoudig je reis omboeken bij ANWB Reizen naar een andere reis, op een ander moment. We begrijpen dat dit iets nieuws is en dat je graag wilt weten wat deze voucher precies inhoudt. Daarom ontvang je binnenkort persoonlijk bericht van ons, met de bijbehorende voorwaarden. Natuurlijk mag je ook daar van ons verwachten dat we ons best doen om je zo goed mogelijk te helpen bij alle vragen die je hebt.

Vertrek je vanaf 1 juli?
We begrijpen dat de huidige situatie met de wereldwijde uitbraak van het coronavirus veel vragen bij je oproept. Een vakantie bij ANWB Reizen staat voor onbezorgd en met plezier op vakantie. En zoals je van ons mag verwachten, nemen we graag de tijd voor je zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen. Helaas zijn onze wachttijden bij het klantcontactcentrum daardoor langer dan je normaal van ons gewend bent. Heb je een vakantie geboekt met vertrek vanaf 1 juli? We willen je nadrukkelijk vragen dan nog even te wachten met bellen naar ons klantcontactcentrum. Vertrouw erop dat je van ons spoedig een persoonlijk bericht ontvangt. Wij houden de situatie op alle bestemmingen in de wereld nauwlettend in de gaten. 

Corona-voucher in de media
Er zijn de afgelopen dagen wat negatieve berichten in de media verschenen over het corona-voucher. Graag willen wij benadrukken dat ANWB vouchers uitgeeft conform de afspraken die met ACM, SGR en ANVR zijn gemaakt. De ophef die nu ontstaat heeft betrekking op losse vliegtickets. Pakketreizen die door ANWB en haar reisdochters worden uitgegeven zijn volledig gedekt vanuit de huidige SGR-regeling. Klik hier voor meer informatie. 

Heb je vragen naar aanleiding van ons omboekbeleid? Hier lees je alle informatie hoe we omgaan met je vakantie in relatie tot het coronavirus.

Klik op de roze buttons voor de meest actuele informatie over het coronavirus en het omboekbeleid van FOX én heel ANWB Reizen:


Laatste nieuws over corona   Omboekbeleid

Laatste wijziging: maandag 18 mei 2020


De drie meest gestelde vragen en antwoorden:

Wat is het actuele reisadvies per bestemming, welke code is van toepassing?
Dit is afhankelijk per land of zelfs per regio en wijzigt regelmatig op dit moment. Kijk voor de laatste update de site van Buitenlandse Zaken, https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Welk inreisbeperkingen zijn per bestemming van toepassing? 
Ook daar biedt Buitenlandse Zaken de meest actuele informatie, check wat daarvoor voor jou persoonlijk van toepassing is. De informatie vind je onder het kopje “Verkeersveiligheid / Inreisbeperking”. De ontwikkelingen hierin volgen elkaar snel op, passagiers afkomstig uit diverse landen inclusief vanuit Europa, worden niet overal meer toegelaten. Afhankelijk van de situatie nemen wij hierop een besluit en treffen wij de benodigde maatregelen. 

Dekt mijn verzekering de kosten van als ik mijn reis wil annuleren of omboeken?
Dit hangt af van de verzekering die je hebt afgesloten. Kijk op de website van Independer voor een overzicht van de meeste verzekeringen. Ben je op zoek naar de informatie over je ANWB Verzekering? Op deze pagina van ANWB vind je alle nodige informatie.

FOX wint Vakantie Awards Groepsreizen én Verre Reizen 2020


Voor het vierde jaar op rij hebben we de prestigieuze Vakantie Award Beste Aanbieder Groepsreizen gewonnen! Daarnaast sleepten we voor de tweede keer de prijs in de categorie Verre Reizen in de wacht. Daar zijn wij reuze trots op! 

Natuurlijk is deze prijs een beloning en vooral een motivatie om ook komend jaar de verwachtingen te overtreffen. Samen zorgen we ook in 2020 voor onvergetelijke reiservaringen.


Reisadvies China (provincie Xinjiang) en Hong Kong

Bij de grensovergangen tussen Hong Kong SAR en het Chinese vasteland (provincie Xinjiang) zijn er strenge controles aan de vastelandzijde.

Tijdens controles kun je gefotografeerd worden en kan om je gegevens en telefoonnummer gevraagd worden. Houd er ook rekening mee dat je mobiele telefoon en andere apparatuur waar informatie op kan staan gecontroleerd kan worden.

Er vinden regelmatig demonstraties plaats. Deze eindigen vaak in geweld. Demonstraties komen voor in woonwijken maar ook in toeristische gebieden.

Het openbaar vervoer en ook het vliegverkeer kan door deze demonstraties vertraagd worden of zelfs uitvallen. Ook voor de komende periode zijn protestacties aangekondigd. Wees alert. Vermijd samenscholingen en mogelijke confrontaties van de demonstranten en de politie. Blijf via de lokale media op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Volg de instructies op van de lokale autoriteiten.

Wat moet je weten over de dengue mug in Azië? 

Dengue, ook wel knokkelkoorts genoemd, is een virusziekte die door besmette muggen wordt verspreid. Het risico van dengue is inherent aan het bezoeken van tropische landen. Het aantal Nederlandse toeristen dat dengue oploopt, neemt volgens de laatste berichtgeving toe, met name in Cambodja, Thailand, Laos en Vietnam.
 
De muggen die dengue overbrengen steken vooral overdag, in de vroege ochtend en namiddag. Mocht je binnenkort naar Azië afreizen, dan adviseren wij om tijdens je rondreis je gedurende de gehele dag extra goed in te smeren met DEET en zo mogelijk bedekkende kleding te dragen. In de hotelkamer gebruik je de airco en/of de ventilator. De bescherming met DEET e.d. is ook in de avonduren aan te raden, wanneer de malariamug actief kan zijn. Wanneer je dergelijke treffende maatregelen neemt, reduceert je de kans aanzienlijk dat je daadwerkelijk deze ziekte oploopt. 
 
Voor de laatste actuele informatie verwijzen we je graag naar de ANVR website.  
 

Nieuwe bagage regels voor Johannesburg O.R. Tambo International Airport

Vanaf heden zijn er nieuwe bagageregels voor de luchthaven van Johannesburg O.B. Tambo International Airport van toepassing. 

De nieuwe regels zijn gericht op het voorkomen van verstoppingen en defecten aan het bagage afhandelingssysteem. 
Deze worden veroorzaakt door bagage zonder platte oppervlakken en/of tassen en dergelijke met lange riemen en/of grote handvatten. 

De regels van de luchthaven zijn als volgt:
• Alleen reguliere tassen zijn toegestaan bij check-in balies;
• Dit betekent dat de bagage moet bestaan uit ten minste één plat vlak oppervlak om te worden geaccepteerd op het inchecksysteem;
• Ronde of onregelmatig gevormde tassen zijn niet toegestaan bij check-in balies;
• Tassen met lange schouder riemen zijn niet toegestaan bij de incheckbalie. 

Zie onderstaand voorbeeld:

Wij vertrouwen je met deze informatie van dienst te zijn geweest en wensen je heel veel plezier met het voorbereiden van een mooie reis naar Zuid-Afrika. 

Mis nooit meer een aanbieding!

Als je je aanmeldt voor een van onze FOX Nieuwsbrieven ontvang je wekelijks de laatste aanbiedingen, scherpe acties en leuke extra reisnieuws. 

Lees meer

Denk mee over uw favoriete reiswebsite

Bij elke ontwikkeling van FOX.nl staat één vraag centraal: Hoe kunnen wij je steeds beter helpen in de zoektocht naar je droomvakantie?

Tijdens het grootste redesign sinds een aantal jaren hebben we veel gewijzigd en veranderd. We hebben hierop vele positieve reacties mogen ontvangen. Zoveel mensen, zoveel meningen, dus ook ontvingen we enkele minder enhousiaste meningen. Voor alle berichten zijn we iedereen zeer dankbaar.

Omdat de gebruiksvriendelijkheid van onze website erg belangrijk voor ons is, kunnen we je mening goed gebruiken. Je hebt tenslotte de ervaring! 

Ja, ik doe graag mee