Een overzicht van het laatste nieuws & actuele zaken

Laatste nieuws

Reisbeperking COVID-19

Door het uitbreken van het coronavirus kan het zijn dat jouw reis of vakantieland beperkingen kent. Voor alle informatie wat betreft het coronavirus en onze reizen verwijzen we je naar onze corona-pagina.

FOX steunt ‘Just book it’ campagne reissector

De Nederlandse overheid raadt op dit moment buitenlandse vakanties tot medio mei af, maar veel van onze reizigers willen niets liever dan hun koffer pakken voor een vakantie in het buitenland dit jaar. Zij hebben echter ook veel vragen en twijfels over het nu al boeken van een vakantie. FOX en de ANWB steunen daarom de ‘Just book it’ campagne, die er op gericht is om eventuele twijfels bij de consument om nu alvast een vakantie te boeken, weg te nemen.

Uit recent onderzoek door onderzoeksbureau Gfk blijkt 84% van de Nederlanders liet weten toe te zijn aan vakantie, waarbij meer dan de helft een bestemming ergens in Europa op het oog heeft voor deze zomer. In dit onderzoek kwam ook naar voren dat men twijfels heeft om nu alvast een reis te boeken, omdat men financieel geen risico wil lopen.

Boeken met bescherming van de ANVR 

Wanneer je een vakantie boekt bij een organisatie die aangesloten is bij de ANVR ben je in ieder geval zeker van:

  • Geld terug bij annulering door de reisorganisatie of faillissement.
  • Repatriëring als het reisadvies naar oranje of rood verandert.
  • Eerlijke voorwaarden en geen “kleine lettertjes”

De ANWB reisbedrijven, FOX, Pharos, ANWB Ledenreizen, en ANWB Kampeerreizen zijn aangesloten bij de ANVR en SGR. Bekijk alle voordelen van ANVR en SGR.

Extra zekerheid bij FOX en de ANWB 
FOX en de ANWB doen er alles aan om het voor jou goed te regelen. Wij vinden het belangrijk dat jij onbezorgd en met plezier op vakantie kunt. En daar hoort ook zorgeloos boeken bij! Daarom bieden we je naast de bovenstaande bescherming ook de zekerheid van gratis annuleren.

Bekijk meer informatie over de soepele vakantievoorwaarden van FOX en alle aanvullende zekerheden die wij bieden.

FOX wint Vakantie Awards Groepsreizen én Verre Reizen 2020


Voor het vierde jaar op rij hebben we de prestigieuze Vakantie Award Beste Aanbieder Groepsreizen gewonnen! Daarnaast sleepten we voor de tweede keer de prijs in de categorie Verre Reizen in de wacht. Daar zijn wij reuze trots op! 

Natuurlijk is deze prijs een beloning en vooral een motivatie om ook komend jaar de verwachtingen te overtreffen. Samen zorgen we ook in 2020 voor onvergetelijke reiservaringen.


Reisadvies China (provincie Xinjiang) en Hong Kong

Bij de grensovergangen tussen Hong Kong SAR en het Chinese vasteland (provincie Xinjiang) zijn er strenge controles aan de vastelandzijde.

Tijdens controles kun je gefotografeerd worden en kan om je gegevens en telefoonnummer gevraagd worden. Houd er ook rekening mee dat je mobiele telefoon en andere apparatuur waar informatie op kan staan gecontroleerd kan worden.

Er vinden regelmatig demonstraties plaats. Deze eindigen vaak in geweld. Demonstraties komen voor in woonwijken maar ook in toeristische gebieden.

Het openbaar vervoer en ook het vliegverkeer kan door deze demonstraties vertraagd worden of zelfs uitvallen. Ook voor de komende periode zijn protestacties aangekondigd. Wees alert. Vermijd samenscholingen en mogelijke confrontaties van de demonstranten en de politie. Blijf via de lokale media op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Volg de instructies op van de lokale autoriteiten.

Wat moet je weten over de dengue mug in Azië? 

Dengue, ook wel knokkelkoorts genoemd, is een virusziekte die door besmette muggen wordt verspreid. Het risico van dengue is inherent aan het bezoeken van tropische landen. Het aantal Nederlandse toeristen dat dengue oploopt, neemt volgens de laatste berichtgeving toe, met name in Cambodja, Thailand, Laos en Vietnam.
 
De muggen die dengue overbrengen steken vooral overdag, in de vroege ochtend en namiddag. Mocht je binnenkort naar Azië afreizen, dan adviseren wij om tijdens je rondreis je gedurende de gehele dag extra goed in te smeren met DEET en zo mogelijk bedekkende kleding te dragen. In de hotelkamer gebruik je de airco en/of de ventilator. De bescherming met DEET e.d. is ook in de avonduren aan te raden, wanneer de malariamug actief kan zijn. Wanneer je dergelijke treffende maatregelen neemt, reduceert je de kans aanzienlijk dat je daadwerkelijk deze ziekte oploopt. 
 
Voor de laatste actuele informatie verwijzen we je graag naar de ANVR website.  
 

Nieuwe bagage regels voor Johannesburg O.R. Tambo International Airport

Vanaf heden zijn er nieuwe bagageregels voor de luchthaven van Johannesburg O.B. Tambo International Airport van toepassing. 

De nieuwe regels zijn gericht op het voorkomen van verstoppingen en defecten aan het bagage afhandelingssysteem. 
Deze worden veroorzaakt door bagage zonder platte oppervlakken en/of tassen en dergelijke met lange riemen en/of grote handvatten. 

De regels van de luchthaven zijn als volgt:
• Alleen reguliere tassen zijn toegestaan bij check-in balies;
• Dit betekent dat de bagage moet bestaan uit ten minste één plat vlak oppervlak om te worden geaccepteerd op het inchecksysteem;
• Ronde of onregelmatig gevormde tassen zijn niet toegestaan bij check-in balies;
• Tassen met lange schouder riemen zijn niet toegestaan bij de incheckbalie. 

Zie onderstaand voorbeeld:

Wij vertrouwen je met deze informatie van dienst te zijn geweest en wensen je heel veel plezier met het voorbereiden van een mooie reis naar Zuid-Afrika. 

Mis nooit meer een aanbieding!

Als je je aanmeldt voor een van onze FOX Nieuwsbrieven ontvang je wekelijks de laatste aanbiedingen, scherpe acties en leuke extra reisnieuws. 

Lees meer

Denk mee over uw favoriete reiswebsite

Bij elke ontwikkeling van FOX.nl staat één vraag centraal: Hoe kunnen wij je steeds beter helpen in de zoektocht naar je droomvakantie?

Tijdens het grootste redesign sinds een aantal jaren hebben we veel gewijzigd en veranderd. We hebben hierop vele positieve reacties mogen ontvangen. Zoveel mensen, zoveel meningen, dus ook ontvingen we enkele minder enhousiaste meningen. Voor alle berichten zijn we iedereen zeer dankbaar.

Omdat de gebruiksvriendelijkheid van onze website erg belangrijk voor ons is, kunnen we je mening goed gebruiken. Je hebt tenslotte de ervaring! 

Ja, ik doe graag mee