Privé rondreizen van FOX

Top 10 unieke belevenissen

#10 Per 4WD de Ngorongoro krater in (Tanzania)

ta_ngorongoro_krater
Dat uitgerekend een krater van een uitgedoofde vulkaan één van de beste plekken is om in Afrika de grootste populaties wild te spotten, is op zijn minst bijzonder. De vruchtbare grond van de Ngorongoro krater is de voedingsbodem voor een veelzijdige groene oase. Alsof de Ark van Noach hier gestrand is, zo ongelooflijk rijk en divers aan leven. Eigenlijk ontbreken alleen langnekken; giraffes kunnen de krater niet afdalen. En: niks geen asfaltwegen, u verkent de vlakten 'op zijn Afrikaans' per 4WD over avontuurlijke zandpaden.

#09 Per 4WD drie dagen toeren door de enorme zoutvlaktes van Uyuni (Bolivia)

bo_uyuni
Wit als sneeuw is de grootste zoutvlakte ter wereld, gelegen in Bolivia: de Salar de Uyuni. Oogverblindend van schoonheid. In kleur contrasterend met de voor Inca's heilige, aangrenzende 5.400 meter hoge Tunapavulkaan. Niet te missen: lagunes vol flamingo’s en midden op de vlakte Incuhuasi eiland. Met metershoge cactussen en rotsen waar u uitkijkt over onmetelijke en soms wel honderden meters dikke zoutpannen. Waar u overnacht? Gewoon, in een zouthotel. Vergeet vooral niet uw zonnebrand en een zonnebril, maar ook warme kleren tegen de koude nachten. Om weer op te warmen kunt u lekker badderen in een vulkanische heet waterbron.

#08 Boottocht door de indrukwekkende Canyon del Sumidero (Mexico)

mx_boottour
Reddingsvesten aan en hup, in volle vaart over het water door de Canyon del Sumidero. Hier sprongen ooit Maya’s van de soms wel 1.000 meter hoge rotswanden hun dood tegemoet - blijkbaar een beter vooruitzicht dan overheersing door de Spaanse furie. De rivier ruikt niet al te fris, maar het natuurschoon onderweg vergoedt alles. Spot krokodillen van ruim drie meter, terwijl boven uw hoofd gieren cirkelen. Vergaap u aan watervallen, slingerende spinapen, torenhoge rotswanden, begroeid met cactussen en zelfs zijwaarts groeiende palmbomen. Na afloop heeft u wel een lekkere michalada verdiend.

#07 Peak to peak gondola ride, Whistler (Canada)

ca_gondola
Daar hangt u dan. Meer dan 400 meter hoog boven de grond aan een kabel. De ‘Peak to Peak Gondola’ in het Olympische ski-resort Whistler verbindt de bergen Whistler en Blackcomb Mountain over een afstand van maar liefst 4,4 kilometer. Het 360°uitzicht over de Blackcomb gletsjers, prachtige bergmeertjes en haar strandjes en beboste berghellingen is fenomenaal. Stap in een gondel met een glazen bodem voor een duizelingwekkende blik op de beboste hellingen onder uw voeten. Een piekfijn staaltje techniek. Heeft u last van hoogtevrees, dan raden we u deze ervaring af.

#06 Swamp tour door de moerassen van Louisiana - op zoek naar alligators (Verenigde Staten)

us_swamptour
Voor sommigen wellicht vooraf niet meer dan voetnoot tijdens uw rondreis. Maar wanneer u eenmaal door het grootste moeras van de Verenigde Staten vaart, openbaart zich een geheel nieuwe waterwereld die u versteld doet staan. Steeds dieper in het moeras, navigerend tussen uit het water uitstekende boomstronken, ziet u niet alleen alligators, maar ook hele zwermen schaatsenrijdertjes en vogels. Van ibissen tot roze lepelaars; een kakafonie van vogelgeluiden in uw oren. Tip: bescherm uzelf goed tegen muggen, vooral bij zonsondergang.

#05 Per tuktuk door Kandy (Sri Lanka).

lk_tuktuk-kandy
Zo'n ritje in een open tuktuk hoort er als u op vakantie bent in Sri Lanka helemaal bij. Kandy is zo’n stad die u bij uitstek snel, gemakkelijk en comfortabel per tuktuk kan verkennen. Stop allereerst bij de lokale markt. Lekker rondsnuffelen terwijl uw persoonlijke chauffeur op u wacht. Instappen en door naar de niet te missen Tempel van de Tand. Voor veel boeddhisten een belangrijke plek. ’s Middags rijdt u naar de bekende, in de 19e eeuw aangelegde Royal Botanic Gardens van Kandy. Uiteraard brengt de gemotoriseerde driewieler u terug naar uw hotel.

#04 Boottocht Tam Coc (Vietnam)

vn_tam-coc-inspiratie
Nin Binh; op zich een doorsnee hoofdstad van de gelijknamige provincie ten zuiden van Hanoi. Toch wordt de streek wordt ook wel vergeleken met Halong Bay. Niet oprijzend uit het water, maar uit groene rijstvelden, vindt u in de regio Tam Coc de indrukwekkende karstbergen. Een tochtje met de sampan over de kronkelende Ngo Dong rivier is dé manier om dit kalksteengebergte te verkennen. Vaar langs uitgestrekte rijsvelden en spot ijsvogels, reigers en bijeneters. Tip: vertrek op tijd, want u bent niet de enige die in al dit natuurschoon is geïnteresseerd. Tam Coc wordt met recht ‘Halong Bay on land’ genoemd.

#03 Verblijf in unieke ecolodge midden in de natuur (Cambodja)

kh-4rivers-floating-lodge
Drijvende, beweegbare dorpjes tegen het wassende water zijn in Cambodja een regelmatig voorkomend fenomeen. Overnachten in een drijvende safaritent in een ongedwongen sfeer op de Tatai rivier is hier een bijzondere variatie op. 4 Rivers Floating Lodge ligt in een bergachtige omgeving in het regenwoud aan de grens met Thailand. Met een minibar en ensuite badkamer is de inrichting tamelijk luxe. De ecolodge gaat op in de natuur en vormt de uitvalsbasis voor een tochtje door de mangroven, een sunset cruise, kajaktocht over de rivier en ’s avonds als uitje de rivier af om vuurvliegjes te kijken.

#02 Slapen in een uniek jungle hotel (Thailand)

th_jungle-raft
In Kanchanaburi op de River Kwai is een op bamboe drijvend junglehotel, gerund door de lokale Mon-stam. The River Kwai Jungle Rafts Resort biedt werkgelegenheid aan deze etnische bevolkingsgroep. Zo zijn van de opbrengsten een tempel en een schooltje gebouwd in een nabij gelegen dorpje dat u uiteraard kunt bezoeken. Thema: ‘back to nature’. Zie 's avonds vanaf uw veranda lampionnen de rivier verlichten en hoor de jungle tot leven komen, romantisch. Overdag volop rivierplezier: van in een zwemvest lekker de rivier afdrijven tot bamboe raften, kanoën en boottochtjes.

#01 Per helikopter langs de Twaalf Apostelen (Australië)

au_helikoptervlucht
Zweven boven de Twaalf Apostelen, die als schildwachten waken over Victoria’s kustlijn is letterlijk en figuurlijk hét hoogtepunt van een Australië reis. Bewonder deze machtige iconen in de vorm van kalkstenen rotsformaties langs de Great Ocean Road op ooghoogte. Wist u dat de hoogste apostel wel 266 meter boven de oceaan uitsteekt? Van de oorspronkelijk 12 apostelen zijn er nog 8 intact. Vanuit de helikopter heeft u een ‘total view’ op alle 8 formaties. Is dit uw eerste helivlucht? Dan zorgt dit in combinatie met de ruige kustlijn, rotsformaties en kleurschakeringen voor een memorabele ervaring.

Terug naar boven