Oleviste Church in the middle of the photo was once the tallest architecture in the world.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. Zoeken
  3. Autorondreis Baltische Staten en Scandinavië - De Koningsroute

Autorondreis Baltische Staten en Scandinavië - De Koningsroute

20-daagse reis

  • volg een groot deel van de historische Koningsweg
  • Baltische Staten en Scandinavië in één reis met vele verlengingsmogelijkheden
  • inclusief 4 overtochten, zoals Kiel - Klaipeda met DFDS

Ontdek in je eigen auto de mooiste plekken van Noord-Europa. Wissel kalme vissersdorpjes af met bruisende hoofdsteden. En verruil hoge kliffen met uitgestrekte vlaktes. Deze rondreis door maar liefst zes landen spant gegarandeerd de kroon!

Reis langs een groot gedeelte van de historische Koningsroute, eeuwenlang een van de belangrijkste oost-westverbindingen van Noord-Europa.

Je start je reis in het Litouwse Klaipėda, waar je kennismaakt met de enorme landtong de Koerse Schoorwal. Dan ga je naar de Litouwse hoofdstad, Vilnius. Reis verder naar de jugendstil in Riga om vervolgens te verdwalen in de middeleeuwse binnenstad van Tallinn. 

Tel de eilanden voor de Finse en de Zweedse kust en maak kennis met de oneindige bochten van het Noorse landschap. De Noorse fjorden spannen misschien wel de kroon, adembenemend mooi.

Voel je de koning te rijk tijdens deze autorondreis langs de schatten van Noord-Europa.

Tijdens het boeken voeg je gemakkelijk extra nachten toe in Klaipėda, Vilnius, Riga, Tallinn, Helsinki, Oslo, Ulvik en Bergen. 
Route en programma
Dit reisprogramma is gebaseerd op de standaardreis. Mogelijke wijzigingen, verlengingen (in Klaipėda, Vilnius, Riga, Tallinn, Helsinki, Oslo, Ulvik en Bergen) en extra opties worden hier niet weergegeven.

Tijdens deze reis is er geen dagprogramma vastgesteld. Je bent dus geheel vrij om je eigen route te bepalen. We geven je graag een idee van wat er in de omgeving allemaal te zien en te doen is.

Wil je langer genieten? Verleng dan het aantal nachten in de hotels in Klaipeda, Vilnius, Riga, Helsinki, Oslo, Ulvik en Bergen tijdens het boeken. Ook kun je in enkele plaatsen kiezen voor een ander hotel.
Dag 1

Utrecht - Kiel - Klaipėda

Dag 2

Klaipėda

Dag 3

Klaipeda - Vilnius

Dag 4

Vilnius - Riga

Dag 5

Riga

Dag 6

Riga - Tallinn

Dag 7

Tallinn

Dag 8

Tallinn - Helsinki

Dag 9

Helsinki

Dag 10

Helsinki - Turku

Dag 11

Naantali - Kapellskär - Stockholm

Dag 12

Stockholm

Dag 13

Stockholm - Örebro

Dag 14

Örebro - Oslo

Dag 15

Oslo

Dag 16

Oslo - Ulvik

Dag 17

Ulvik - Bergen

Dag 18

Bergen

Dag 19

Bergen - Hirtshals

Dag 20

Hirtshals - Utrecht

Dag 1 - Utrecht - Kiel - Klaipėda
Reisafstand 528 km / Reisduur 5.5 uur
Je rijdt vandaag naar de Duitse havenstad Kiel, waar je in de avond de boot neemt naar Litouwen. ’s Nachts slaap je aan boord, en in de ochtend geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet.

Vertrek- en aankomsttijd overtocht
De boot vertrekt om 21.00 uur vanuit Kiel en komt om 18.00 uur aan in Klaipeda.
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie