Polignano a Mare, Italy - October 1st, 2018: Scenic view of Lama Monachile Cala Porto beach in Polignano a Mare, province Bari, region Puglia, Sauthern Italy
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. Italië
  3. Groepsreis Puglia van Gargano tot de hak
 

Nazomer Deals

Groepsreis Puglia van Gargano tot de hak

10-daagse rondreis door Zuid-Italië

  • rechtstreekse vlucht inclusief ruimbagage
  • verblijf o.b.v. halfpension in hotels met zwembad en inclusief fietstocht per e-bike
  • Nederlandssprekende reisleiding tijdens de gehele reis

Vissersdorpjes die zich vastklampen aan kliffen, stranden die op de Malediven niet misstaan, Griekse en Romeinse overblijfselen, trulli (witgekalkte huisjes met kegelvormige daken) en natuur- en stedenpracht. Flirt met de vele mediterraanse verleidingen in het warmbloedige Puglia. Op naar het zuiden!

 
Natuur
 
Strand
 
Cultuur
 
Intensiteit

Puglia in het zonnige zuiden van Italië overstijgt al je verwachtingen! Ga samen met de Nederlandstalige reisbegeleider op ontdekkingstocht.

We beginnen deze rondreis in het relatief onbekende noorden van Puglia, waar de witte kalk van de kliffen, de donkere bossen en de azuurblauwe zee een harmonieus kleurenspel vormen. Het groene en bergachtige schiereiland Gargano nodigt uit tot een actieve verkenning. Zo maken we mooie wandelmeters in het natuurreservaat Foresta Umbra en dwalen we rond in het spectaculair gelegen witte bergstad Monte Sant’Angelo en het fotogenieke rotsstadje Vieste. Voor twee nachten is dit het eerste logeeradres. 


Dan zakken we via de levendige havenstad Bari (de stad van Sint Nikolaas en de toegangspoort tot Zuid-Italië) verder zuidwaarts. Vanuit ons tweede vakantieadresje bij Brindisi stappen we op de e-bike voor een begeleide fietstocht door de Itria-vallei in het hart van Puglia. Ook staat hier een bezoek aan de trulli-hoofdstad Alberobello, het keramiekstadje Grottaglie, het grottenstelsel van Castellana en het kuststadje Polignano a Mare (beroemd om het klifduiken) op het programma. Vier nachten is dit de uitvalsbasis. 

Helemaal in de punt van de hak ligt de studentenstad Lecce (drie nachten). Dit is een waar openluchtmuseum met tal van barokke hoogstandjes en renaissance-cultuurparels. We maken hier een stadstour en tijdens je vrije dag bieden we je de mogelijkheid om met een e-bike de nabijgelegen zoutmeren te verkennen. De uitstap naar het vissersdorpje Gallipoli en de statige badplaats Santa Maria di Leuca in het uiterste puntje van de hak (dat door de Romeinen ook wel ‘het einde van de wereld’ werd genoemd) vormt een zonnig en ontspannen sluitstuk van heerlijke rondreis.

Ook op culinair gebied weet Puglia je te charmeren. Een wijnproeverij bij Alberobello en een focacccia-proeverij in Bari zijn alvast inbegrepen.

We verblijven in alle bovengenoemde hotels (of gelijkwaardig) op basis van halfpension. Het zijn doorgaans eenvoudige drie- of viersterrenhotels. Alle hotels beschikken over een zwembad en zijn zorgvuldig geselecteerd (let op: de zwembaden zijn seizoensgebonden geopend).

 

Groepsgrootte
Minimaal 15 / maximaal 30 deelnemers
Minimumleeftijd: 12 jaar

Route en programma
Het getoonde reisschema kan in de praktijk (licht) afwijken van het daadwerkelijke reisschema. Wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de reisleiding.
Dag 1

Amsterdam - Bari - Monte Sant’Angelo

Dag 2

Monte Sant’Angelo en Vieste

Dag 3

Monte Sant’Angelo - Bari - Brindisi

Dag 4

E-bike fietstocht door Valle dell’Itria (halve dag)

Dag 5

Alberobello en Grottaglie

Dag 6

Castellana grottos - Polignano a mare

Dag 7

Brindisi - Lecce

Dag 8

Vrije dag of optionele fietstocht

Dag 9

Gallipoli - Santa Maria di Leuca

Dag 10

Bari - Amsterdam

Dag 1 - Amsterdam - Bari - Monte Sant’Angelo
Reisafstand 150 km / Reisduur 2.5 uur
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.

We vertrekken vanaf Schiphol naar Bari. Bij aankomst word je opgewacht door onze Nederlandssprekende reisleider en de transfer om je naar het hotel te brengen. 

Na de check-in bij het hotel heb je de rest van de dag ter vrije besteding.

Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie