Regio's & Plaatsen in Rusland

Regio's & Plaatsen Rusland

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van Rusland? Lees hier meer over onder andere Irkutsk, Moskou, St. Petersburg en Yekatarinaburg.

Moskou

Moskou, het kloppend hart van Rusland en tevens de hoofdstad van het land. Er wonen meer dan 10,5 miljoen mensen in deze stad. Deze Europese metropool lijkt in eerste instantie geen Europese stad. Door de brede straten met stenen blokken en de duistere Sovjetgebouwen doet de stad op het eerste gezicht juist afstandelijk aan. Toch heeft deze stad erg veel te bieden.

Alles over Moskou

St. Petersburg

St. Petersburg is na Moskou de belangrijkste stad van Rusland. Deze stad is voor Rusland een belangrijk industrieel, wetenschappelijk en cultureel centrum. De stad is gelegen aan de monding van de Neva rivier en telt ongeveer vijf miljoen inwoners. De stad is opgebouwd uit 42 eilanden. St. Petersburg wordt vaak ook wel het Venetië van het Noorden genoemd en kan worden vergeleken met onze eigen hoofdstad Amsterdam.

Alles over St. Petersburg

Vladimir


Yekatarinaburg

Yekatarinaburg is gelegen aan de Iset rivier en is gesticht in 1723 door Tsaar Peter de Grote. De stad is een historisch, administratief en economisch centrum van het Oeral gebergte. Tot de jaren ’30 van de vorige eeuw was Yekatarinaburg een kleine mijnstad, maar daarna is de stad gegroeid tot grootste industriestad van de Oeral, gelegen op de natuurlijke grens tussen Europa en Azië.

Alles over Yekatarinaburg