Help, hoe krijg ik het allemaal in mijn koffer...

10 tips voor slim koffers inpakken


Wat neem je mee op vakantie? Welke hoeveelheid vloeistoffen mogen mee als handbagage? Wat is een goede inpaklijst? Ga goed voorbereid op reis met onderstaande tips voor slim koffers inpakken!
artikelpagina-koffer

Tip 1: Inpaklijst koffers

Een goede inpaklijst is het halve werk. Het voorkomt niet alleen een hoop stress; het zorgt er ook voor dat u minder onnodige pakking meeneemt. Leg de spullen die u wil meenemen vast op tafel. Zo houdt u overzicht.

 

divider-arrow-down

Tip 2: Goed gekleed voor de bestemming

Pas uw bagage aan aan het klimaat van uw bestemming. Gaat u de jungle in? Neem dan dunne kleding mee met lange mouwen en broekspijpen, om muggen en andere insecten te weren. Een sarong mag niet ontbreken in uw tas als u tempels of andere gebedshuizen gaat bezoeken. Een vestje en warme sokken zijn fijn voor in het vliegtuig of in de bus met airco. Zoekt u een koud gebied op? Denk dan bij uw koffer inpakken aan meerdere laagjes kleding en lekker warm thermo ondergoed!

 

divider-arrow-down

Tip 3: Schoenen

Een vakantie valt of staat bij fijn schoeisel. Neem goed ingelopen (wandel-)schoenen mee en een setje slippers. Een paar sandaaltjes kunnen zowel goed onder een korte broek als wel in combinatie met nettere kleding. Een schoen voor twee gelegenheden, dat scheelt weer gewicht en ruimte. Rather safe than sorry? Neem dan een doosje blarenpleisters mee.

 

divider-arrow-down

Tip 4: Stekker

Neem standaard een wereldstekker mee in uw bagage, om te voorkomen dat u op uw bestemming geen elektrische apparatuur kunt gebruiken.
Tip: Neem ook een stekkerdoos mee; zo hoeft u maar één wereldstekker mee te nemen en kunt u tegelijkertijd meerdere apparaten opladen.

 

divider-arrow-down

Tip 5: Medisch

Voorkomen is beter dan genezen, dat weten we allemaal. Maar neem geen risico’s en zorg voor een kleine medische basisuitrusting, zoals ORS tegen uitdroging, deet spray of lotion, norit, een tekenpen, paracetamol en neusspray tegen oorpijn in het vliegtuig.

 

divider-arrow-down

Tip 6: Rol kleding op en gebruik vacuümzakken

Vul uw schoenen met sokken, opgerolde riemen en andere kleine artikelen om ruimte te besparen. Als u kleding oprolt in plaats van opvouwt, past er meer in uw koffer en komen kleren kreukvrij aan op bestemming. Als u dikke kleding in vacuümzakken in de koffer legt, bespaart u ook een hoop ruimte. Zelfs de dikste fleecetrui wordt zo tot een klein pakketje getransformeerd.

 

divider-arrow-down

Tip 7: Toilettas

Elke drogist verkoopt kleinverpakkingen douchegels en shampoos, wat u veel extra ruimte zal opleveren. U kunt ook uw eigen verzorgingsproducten overschenken in lege reisflacons of gokken op aanwezigheid van goed geurende zeepjes in de badkamer van uw hotel. Lege lenzendoosjes kunt u eenvoudig vullen met crèmes of vloeibare make-up. Vergeet niet om een plastic tas om uw toilettas te doen tegen eventueel lekken. Vloeistoffen in flacons van maximaal 100 ml mogen mee als handbagage.

 

divider-arrow-down

Tip 8: Powerbank

Altijd handig om onderweg uw telefoon nog even op te laden, om die schitterende waterval goed te kunnen fotograferen. Onthoud alleen dat een opgeladen powerbank verplicht als handbagage mee moet in het vliegtuig en niet het luchtruim in mag!

 

divider-arrow-down

Tip 9: E-reader of tablet

Wat is er nou meer ontspannend dan na een reisdag vol indrukken bijkomen met een heerlijk drankje en een fijn boek? Download een paar digitale boeken op uw eReader, tablet of telefoon. Scheelt zo weer een flink gewicht en vermindert de kans op een ontwrichte schouder…

 

divider-arrow-down

Tip 10: Reizen met kinderen

Gaat u met een baby of kleine kinderen op vakantie? Neem dan zelf voldoende melkpoeder mee. De kwaliteit van babymelk is vaak niet gegarandeerd in verre landen. Zorg ook voor voldoende (lichtgewicht) speelgoed in het vliegtuig, zoals kleurpotloden, stickervellen of vouwpapiertjes. Hier is uw kind tijdens de vlucht wel even zoet mee.

 

divider-arrow-down

Terug naar boven