Miami

Miami is een grote en levendige stad in de zuidoostelijke staat Florida van de Verenigde Staten. De stad heeft een inwonersaantal van ongeveer 390.000 en is gelegen aan de zuidoostkust, op een grote vlakte tussen de Florida Everglades in het zuiden en Biscane Bay in het oosten.

De geschiedenis van Miami gaat niet ver terug. Miami werd pas in 1896 uitgeroepen tot stad, desondanks groeide de stad na die tijd snel. Vele immigranten uit het noorden trokken naar Miami en nadat eind jaren ’50 Fidel Castro de macht over had genomen in Cuba, vluchtten er in de jaren daarna duizenden Cubanen naar Miami. In de jaren ’80 volgde er een tweede Cubaanse immigratiegolf.

De stad bestaat, mede dankzij de diversiteit van de bevolkingssamenstelling, uit een aantal bruisende wijken, zoals het Cubaanse Little Havana, deze wijk ontleent haar naam logischerwijs aan de vele Cubaanse migranten die zich hier hebben gevestigd en de Art Deco wijk, bekend om de pastel getinte gebouwen. Daarnaast wordt Miami ook wel de Amerikaanse zon-, zee- en strandstad bij uitstek genoemd. Miami kent kilometers strand die gevormd worden door verschillende stranden. Het bekendste strand is Miami South Beach. U vindt hier vele bars, restaurants, winkels en trendy clubs aan de legendarische boulevard ‘Ocean Drive’.

Op zoek naar meer informatie over Miami en omgeving? Lees dan ook eens ons Online Magazine.

Jaarklimaat: (roze lijn = max-temp./ blauw = min-temp.)

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen

Terug naar boven