Vakantie Miami

Miami vakantie – Ga naar The Sunshine State!

Een bezoek aan een grote, levendige stad combineren met heerlijk ontspannen op het strand? Dan is een vakantie in Miami een goede keuze! Miami is een gedeelte van Florida waar de Caribische invloed duidelijk merkbaar is. Geniet van de mooie stranden en van de bruisende vibe die deze stad heeft. Je zult meteen fan zijn van deze stad aan de kust van Florida.

Geniet van de zon!
Zon, zee, strand, het is allemaal volop aanwezig in Miami, het hele jaar door! Daarom is een vakantie naar Miami Beach sowieso een aanrader voor zonliefhebbers! Maar er is meer. Ga bijvoorbeeld eens naar het winkel- en uitgaansgebied Lincoln en ontdek de Cubaanse invloeden in Little Havana. En ’s avonds kun je heerlijk mensen kijken en zelf flaneren op Ocean’s Drive.

Ga met ons mee naar Miami
Wij hebben de mooiste resorts uitgezocht voor een Miami vakantie. Er zijn bovendien verschillende mogelijkheden voor een rondreis naar Miami waar je uit kunt kiezen. Combineer de vakantie naar Miami Beach bijvoorbeeld met een bezoek aan de bruisende stad New York. Het is allemaal mogelijk met de reizen uit ons aanbod. Stuk voor stuk complete reizen, je hoeft alleen maar te genieten!

Miami Skyline in het donker

Miami is een grote en levendige stad in de zuidoostelijke staat Florida van de Verenigde Staten. De stad heeft een inwonersaantal van ongeveer 390.000 en is gelegen aan de zuidoostkust, op een grote vlakte tussen de Florida Everglades in het zuiden en Biscane Bay in het oosten.

De geschiedenis van Miami gaat niet ver terug. Miami werd pas in 1896 uitgeroepen tot stad, desondanks groeide de stad na die tijd snel. Vele immigranten uit het noorden trokken naar Miami en nadat eind jaren ’50 Fidel Castro de macht over had genomen in Cuba, vluchtten er in de jaren daarna duizenden Cubanen naar Miami. In de jaren ’80 volgde er een tweede Cubaanse immigratiegolf.

Art Deco in Miami

De stad bestaat, mede dankzij de diversiteit van de bevolkingssamenstelling, uit een aantal bruisende wijken, zoals het Cubaanse Little Havana, deze wijk ontleent haar naam logischerwijs aan de vele Cubaanse migranten die zich hier hebben gevestigd en de Art Deco wijk, bekend om de pastel getinte gebouwen. Daarnaast wordt Miami ook wel de Amerikaanse zon-, zee- en strandstad bij uitstek genoemd. Miami kent kilometers strand die gevormd worden door verschillende stranden. Het bekendste strand is Miami South Beach. Je vindt hier vele bars, restaurants, winkels en trendy clubs aan de legendarische boulevard ‘Ocean Drive’.