Vakantie Halong Bay

Een rondvaart door het sprookjesachtige Halong Bay, gelegen in het noorden van Vietnam, is voor vele reizigers een hoogtepunt van de reis. De bizarre rotsen die majestueus de zee uittorenen bieden een spectaculair schouwspel vanaf een boot of kajak. Sinds 1994 staan de mysterieuze eilandjes dan ook geheel terecht op de UNESCO werelderfgoedlijst.


Onvergetelijke overnachting op traditioneel schip in Halong Bay

Slapen in een schitterende baai omringd door imposante krijtrotsen. Dé manier om optimaal te genieten van het adembenemende Halong Bay!

Baai met duizenden eilandjes
Op meerdere plekken in Zuidoost-Azië zie je spitse kalksteen rotsformaties uit de aarde of de zee opdoemen. Maar nog nooit waren het er zoveel bij elkaar. Halong Bay bestaat uit ruim 3000 eilandjes waar talloze zeldzame diersoorten wonen. Letterlijk betekent Halong Bay: 'Baai van de dalende draak'. En wie Halong Bay eenmaal met eigen ogen gezien heeft, kan niet anders dan concluderen dat de duizenden eilandjes op zijn minst mysterieus te noemen zijn.

Werelderfgoed
De kalkstenen eilandjes, allemaal met begroeiing op de top, hebben allerlei verschillende formaten en vormen. Sommige steken recht omhoog het water uit en andere hebben enorme grotten binnenin. Lokale vissers, die al eeuwenlang de baai bevolken, hebben ongeveer de helft van de rotsen vernoemd naar hun vorm, zoals Schildpadeiland of Kipeiland. Tijdens een boottocht kun je nog altijd vissers tegenkomen die het hele jaar in hun drijvende dorpjes tussen de rotsformaties wonen. 

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen