Vakantie Hanoi

In het noorden van Vietnam ligt de tweede grootste stad, Hanoi. Hanoi is de hoofdstad van het land en staat bekend om haar oude pagodes en musea, zoals het mausoleum van Ho Chi Minh. De stad ademt een aangename sfeer door de meren, bomenrijke boulevards en kleurrijke markten. Ook het streetfood van de hoofdstad is erg populair!


 

Oude en Franse buurt
Hanoi is inmiddels een miljoenenstad met wolkenkrabbers en alles wat daarbij hoort, maar het oude centrum van de stad is uitstekend te voet te verkennen. De oude buurt van Hanoi, ten noorden van het Hoan Kiem-meer, is aantrekkelijk om doorheen te wandelen. De straatjes in deze buurt stammen uit de tijd van de marktkooplui en zijn vernoemd naar de producten die zij verkochten.

Ten zuiden van het grote meer ligt de Franse buurt, waar je heerlijk kunt flaneren over de brede boulevards. Hier vind je naast de chique hotels en restaurants ook markante gebouwen als de Opera. In de Franse buurt zijn ook het Museum of History en het Revolution Museum te vinden.

Ba Dinh-plein
Het fascinerende Ba Dinh-plein is 35.000 m2 groot. Op dit plein heeft Ho Chi Minh op 2 september 1945 de onafhankelijkheid geproclameerd. Hier staat nu het mausoleum van de voormalige leider. In de nabije omgeving is ook het huis te bewonderen waar Ho Chi Minh vanaf 1958 woonde.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen