Vakantie Nha Trang

Aan de kust van de Zuid-Chinese Zee en 410 km van Saigon ligt Nha Trang, dé badplaats van Vietnam! Het kristalheldere water rond de negentien eilandjes nodigt uit tot snorkelen en duiken. Naast relaxen op het strand heeft Nha Trang ook vele indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals de Cham-tempel Po Nagar en de Long Son Pagode.


Van vissersdorp naar stad
Nha Trang was eeuwenlang niet meer dan een klein vissersdorp waar in de omgeving nog volop wilde dieren leefden. Van de tweede tot negentiende eeuw maakte de plaats deel uit van het Champa-koninkrijk, waar de bijzondere tempel Po Nagar nog aan herinnert. Begin twintigste eeuw werd Nha Trang door de Franse kolonisator uitgeroepen tot de hoofdstad van de provincie. Het slaperige visserdorpje veranderde toen langzaam in de stad die tegenwoordig kennen.

Badplaats
Inmiddels is Nha Trang uitgegroeid tot de bekendste badplaats van Vietnam, waar zowel locals als internationale reizigers graag vertoeven. Er zijn tal van resorts aan de kust en op de eilandjes. Ook voor vakantie met kinderen is dit een uitstekende plek! Voor een dag vol waterpret neem je de kabelbaan over de oceaan naar het Vinpearl-waterpretpark.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen