Hoe kan ik het visum voor mijn reis visum regelen?

Alles over uw visum

Wat is een Visum?

Een visum is een officiële toestemming om een land binnen te reizen en in dat land voor bepaalde tijd te verblijven. In tegenstelling tot een paspoort wordt een visum over het algemeen niet afgegeven door het thuisland van de reiziger maar door het land waar hij / zij wil inreizen. Zo kan dat land in de gaten houden wie het land binnenkomt en ook wanneer. 

Belangrijke wijzigingen voor aanvragen visum China

infoVoor het verkrijgen van een visum voor China is het vanaf 2020 verplicht uw biometrische gegevens (foto + vingerafdrukken) af te geven.

U dient hiervoor zelf een afspraak te maken met het Visacenter in Den Haag.

Wanneer u tijdens het boekingsproces aangeeft dat u onze hulp wilt, dan zal de VisumCentrale telefonisch contact met u opnemen om een afspraak te plannen. De VisumCentrale zal het paspoort na afgifte van het benodigde visum bij het Visacenter ophalen, controleren en naar u retour zenden. Wanneer u dit zelf regelt, dient u dit zelf op te halen. 

Lees meer info over de hele procedure

Procedure Sri Lanka E-Visum gewijzigd

Tot en met 31 januari 2020 is het benodigde E-visum voor Sri Lanka gratis verkrijgbaar. U dient dit E-visum echter wel aan te schaffen en te kunnen tonen bij aankomst in Sri Lanka. Indien u in deze periode vertrekt kan FOX het visum niet voor u verzorgen en dient u dit zelf aan te vragen.

U kunt een E-visum voor max. 30 dagen* online verkrijgen via www.eta.gov.lk. De kosten voor het online visum bedragen USD 35,- per persoon. In de periode 01 augustus 2019 t/m 31 januari 2020 is dit dus gratis.

Lees meer info over de hele procedure

Heb ik een visum nodig?

Als u de Nederlandse nationaliteit heeft u voor de volgende FOX bestemmingen een visum nodig:

Er zijn bij onze reizen meestal 2 opties

Tijdens het boekingsproces ziet u welke opties er voor uw bestemming zijn. U kiest dan één van de volgende mogelijkheden:

1. Wij helpen u bij uw visum

Wij werken samen met visumafhandelaar VisumCentrale

Elke bestemming heeft z’n eigen procedure. FOX levert zoveel mogelijk informatie over uw reis aan VisumCentrale aan, maar persoonlijke documenten dient u altijd zelf aan te leveren.

2. U regelt het visum zelf

U kunt uw visum ook zelf regelen. Dit deel van het reisdocument valt dan ook onder uw eigen verantwoording. Als u het visum op de dag van vertrek niet heeft of het visum is niet correct, dan zijn alle gevolgen voor eigen rekening. U bent hiervoor zelf aansprakelijk!

Hoe werkt het als wij het visum voor u verzorgen?

  • U kunt tijdens het boeken van uw reis in stap 3. Verzekeringen aangeven dat u het visum door ons wilt laten verzorgen. 
  • Afhankelijk van de bestemming wordt er tijdens het boekingsproces een bedrag per persoon voor het visum (inclusief handlingkosten) berekend. Deze aanvullende kosten vindt u bij elke reis, op het tabblad Prijzen & Inbegrepen, onder de prijstabel.
  • Tussen 4 weken en 12 weken voor vertrek wordt de visumprocedure opgestart. U ontvangt dan automatisch een e-mail van FOX of onze visumafhandelaar VisumCentrale over de te volgen procedure. Houdt u er rekening mee dat u gedurende deze procedure mogelijk niet meer over uw paspoort kunt beschikken. 
  • Afhankelijk van uw bestemming dient u ook zelf persoonlijke gegevens of andere persoonlijke documenten aan te leveren aan VisumCentrale. 
  • Voor een aantal bestemmingen dient de betreffende ambassade het visum in uw paspoort te plakken. In dit geval dient u uw paspoort en aanvullende gegevens bij de VisumCentrale af te geven of per koerier te verzenden. Meer informatie hierover, samen met de adresgegevens leest u in de e-mail die u van de VisumCentrale ontvangt.
  • Let op: Binnen 6 weken voor vertrek kunnen wij het visum niet meer voor u regelen. U dient dit dan zelf te verzorgen. Eventueel kunt u dit dan rechtstreeks via onze visumafhandelaar VisumCentrale regelen.

Ook als FOX het visum voor u verzorgd heeft bent u verplicht bij ontvangst van dit reisdocument de hierop vermeldde gegevens te checken. U kunt immers niet afreizen zonder geldige reisdocumenten. Kloppen uw persoonlijke gegevens niet, wijkt de geldigheidsduur van het visum af of heeft u vragen, neem dan direct contact op met FOX. Daags voor vertrek kunnen wij u vaak niet meer helpen.

Geen Nederlandse nationaliteit?

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, kunnen wij helaas geen visum voor u verzorgen. U bent in dat geval zelf verantwoordelijk om te controleren of u een visum nodig heeft en het aanvragen hiervan. U kunt dit zelf nagaan door contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat of u kunt contact opnemen met onze visumafhandelaar VisumCentrale. Deze kunt u hierbij natuurlijk adviseren en, indien gewenst, assisteren. 

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de gevolgen, indien u dit nalaat het benodigde visum zelf te verzorgen.
 

Meer info over Paspoort & Visum

Meer info over Paspoort en visum vindt u bij elke reis, op het tabblad Praktisch, of via de Landeninformatie > Kies een bestemming > tabblad Praktisch. 

Zoek uw reis

Veel gestelde vragen

Een overzicht van antwoorden op de meest gestelde vragen die u aan ons stelt.

Bekijk alle vragen

Alles over ESTA-reistoestemming

Wanneer heeft u een ESTA Reistoestemming nodig? Lees het hier

Bekijk alle info

Wist u dat?

Visa moeten meestal binnen een bepaalde periode gebruikt worden, en vaak wordt het aantal keren dat in die periode het land mag worden betreden aangegeven in het visum. 

  • De zogenaamde Single entry, 
  • de Double entry 
  • en Multiple entry visa