Hoe kan ik het visum voor mijn reis visum regelen?

Alles over uw visum

Wat is een visum?

Een visum is een officiële toestemming om een land binnen te reizen en in dat land voor bepaalde tijd te verblijven. In tegenstelling tot een paspoort wordt een visum over het algemeen niet afgegeven door het thuisland van de reiziger maar door het land waar hij / zij wil inreizen. Zo kan dat land in de gaten houden wie het land binnenkomt en ook wanneer.

Heb ik een visum nodig?

Als u de Nederlandse nationaliteit heeft u voor de volgende FOX bestemmingen een visum nodig:  

* Uitzonderingen visum India
Het visum voor India dient u altijd zelf aan te vragen. Ongeveer 5 weken voor vertrek van uw reis ontvangt u van ons meer informatie omtrent het zelf aanvragen van het India Single Entry visum.
Het e-tourist visum is online via KES Visumservice aan te vragen.

Er zijn bij onze reizen meestal 2 opties

Tijdens het boekingsproces ziet u welke opties er voor uw bestemming zijn. U kiest dan één van de volgende mogelijkheden:

1. Wij verzorgen uw visum

Wij werken al sinds jaar en dag samen met visumafhandelaar Keith Export Services (KES).

Samen met KES verzorgen wij graag uw visum, zodat u hier geen zorgen over hoeft te maken.

2. U regelt het visum zelf

U kunt uw visum ook zelf regelen. Dit deel van het reisdocument valt dan ook onder uw eigen verantwoording. Als u het visum op de dag van vertrek niet heeft of het visum is niet correct, dan zijn alle gevolgen voor eigen rekening. U bent hiervoor zelf aansprakelijk!

Hoe werkt het als wij het visum voor u verzorgen?

  • U kunt tijdens het boeken van uw reis in stap 3. Verzekeringen aangeven dat u het visum door ons wilt laten verzorgen. 
  • Afhankelijk van de bestemming wordt er tijdens het boekingsproces een bedrag p.p. voor het visum (incl. handlingkosten) berekent. Deze aanvullende kosten vindt u bij elke reis, op het tabblad Prijzen & Inbegrepen, onder de prijstabel.
  • Tussen 4 weken en 6 weken voor vertrek wordt de visumprocedure opgestart. U ontvangt dan van ons automatisch meer informatie over de te volgen procedure. 
  • U dient uw paspoort en aanvullende gegevens aangetekend aan KES te verzenden. Meer informatie hierover, samen met de adresgegevens leest u in de e-mail die u van KES ontvangt.
  • Let op: Binnen 6 weken voor vertrek kunnen wij het visum niet meer voor u regelen. U dient dit dan zelf te verzorgen. Eventueel kunt u dit dan rechtstreeks via onze visumafhandelaar Keith Export Services regelen.

Geen Nederlandse nationaliteit?

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dient u zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of u een visum nodig heeft.

Wij kunnen voor personen met een andere nationaliteit dan de Nederlandse helaas geen visum verzorgen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de gevolgen, indien u dit nalaat zelf te verzorgen.

Meer info over Paspoort & Visum

Meer info over Paspoort en visum vindt u bij elke reis, op het tabblad Praktisch, of via de Landeninformatie > Kies een bestemming > tabblad Praktisch.

Zoek uw reis

Terug naar boven