Hoe kan ik het visum voor mijn reis visum regelen?

Alles over je visum

Wat is een Visum?

Een visum is een officiële toestemming om een land binnen te reizen en in dat land voor bepaalde tijd te verblijven. In tegenstelling tot een paspoort wordt een visum over het algemeen niet afgegeven door het thuisland van de reiziger maar door het land waar hij / zij wil inreizen. Zo kan dat land in de gaten houden wie het land binnenkomt en ook wanneer. 

Heb ik een visum nodig?

Iedereen met de Nederlandse nationaliteit heeft voor de volgende FOX bestemmingen een visum nodig:

Procedure Sri Lanka E-Visum gewijzigd

Tot en met 30 april 2020 is het benodigde E-visum voor Sri Lanka gratis verkrijgbaar. Je dient dit E-visum echter wel aan te schaffen en te kunnen tonen bij aankomst in Sri Lanka. Indien je in deze periode vertrekt kan FOX het visum niet voor je verzorgen en dien je dit zelf aan te vragen. 

Je kunt een E-visum voor max. 30 dagen* online verkrijgen via www.eta.gov.lk. De kosten voor het online visum bedragen USD 35,- per persoon. In de periode 26 februari 2020 t/m 30 april 2020 is dit dus gratis.

Belangrijke wijzigingen voor aanvragen visum China

infoVoor het verkrijgen van een visum voor China is het vanaf 2020 verplicht je biometrische gegevens (foto + vingerafdrukken) af te geven.

Je dient hiervoor zelf een afspraak te maken met het Visacenter in Den Haag.

Wanneer je tijdens het boekingsproces aangeeft dat je onze hulp wilt, dan zal de VisumCentrale telefonisch contact met je opnemen om een afspraak te plannen. De VisumCentrale zal het paspoort na afgifte van het benodigde visum bij het Visacenter ophalen, controleren en retour zenden. Wanneer je dit zelf regelt, dien je dit zelf op te halen. 

Lees meer info over de hele procedure

Er zijn bij onze reizen meestal 2 opties

Tijdens het boekingsproces zie je welke opties er voor je bestemming zijn. Je kiest dan één van de volgende mogelijkheden:

1. Wij helpen je bij de aanvraag van het visum

Wij werken samen met visumafhandelaar VisumCentrale

Elke bestemming heeft z’n eigen procedure. FOX levert zoveel mogelijk informatie over je reis aan VisumCentrale aan, maar persoonlijke documenten dien je altijd zelf aan te leveren.

2. Je regelt het visum zelf

Je kunt je visum ook zelf regelen. Dit deel van het reisdocument valt dan ook onder je eigen verantwoording. Als je het visum op de dag van vertrek niet hebt of het visum is niet correct, dan zijn alle gevolgen voor eigen rekening. Je bent hiervoor zelf aansprakelijk!

Hoe werkt het als wij het visum voor je verzorgen?

  • Je kunt tijdens het boeken van je reis in stap 3. Verzekeringen aangeven dat je het visum door ons wilt laten verzorgen. 
  • Afhankelijk van de bestemming wordt er tijdens het boekingsproces een bedrag per persoon voor het visum (inclusief handlingkosten) berekend. Deze aanvullende kosten vind je bij elke reis, op het tabblad Prijzen & Inbegrepen, onder de prijstabel.
  • Tussen 4 weken en 12 weken voor vertrek wordt de visumprocedure opgestart. Je ontvangt dan automatisch een e-mail van FOX of onze visumafhandelaar VisumCentrale over de te volgen procedure. Houd er rekening mee dat je gedurende deze procedure mogelijk niet meer over je paspoort kunt beschikken. 
  • Afhankelijk van je bestemming dien je ook zelf persoonlijke gegevens of andere persoonlijke documenten aan te leveren aan VisumCentrale. 
  • Voor een aantal bestemmingen dient de betreffende ambassade het visum in je paspoort te plakken. In dit geval dien je je paspoort en aanvullende gegevens bij de VisumCentrale af te geven of per koerier te verzenden. Meer informatie hierover, samen met de adresgegevens lees je in de e-mail die je van de VisumCentrale ontvangt.
  • Let op: Binnen 6 weken voor vertrek kunnen wij het visum niet meer voor je regelen. Je dient dit dan zelf te verzorgen. Eventueel kun je dit dan rechtstreeks via onze visumafhandelaar VisumCentrale regelen.

Ook als FOX het visum voor je verzorgd heeft ben je verplicht bij ontvangst van dit reisdocument de hierop vermeldde gegevens te checken. Je kunt immers niet afreizen zonder geldige reisdocumenten. Kloppen je persoonlijke gegevens niet, wijkt de geldigheidsduur van het visum af of heb je vragen, neem dan direct contact op met FOX. Daags voor vertrek kunnen wij je vaak niet meer helpen.

Geen Nederlandse nationaliteit?

Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, kunnen wij helaas geen visum voor je verzorgen. Je bent in dat geval zelf verantwoordelijk om te controleren of je een visum nodig hebt en het aanvragen hiervan. Je kunt dit zelf nagaan door contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat of je kunt contact opnemen met onze visumafhandelaar VisumCentrale. Deze kan je hierbij natuurlijk adviseren en, indien gewenst, assisteren. 

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de gevolgen, indien je nalaat het benodigde visum zelf te verzorgen.
 

Meer info over Paspoort & Visum

Meer info over Paspoort en visum vind je bij elke reis, op het tabblad Praktisch, of via de Landeninformatie > Kies een bestemming > tabblad Praktisch. 

Zoek je reis

Veel gestelde vragen

Een overzicht van antwoorden op de meest gestelde vragen die je aan ons stelt.

Bekijk alle vragen

Alles over ESTA-reistoestemming

Wanneer heb je een ESTA reistoestemming nodig? Lees het hier

Bekijk alle info

Wist je dat?

Visa moeten meestal binnen een bepaalde periode gebruikt worden, en vaak wordt het aantal keren dat in die periode het land mag worden betreden aangegeven in het visum. 

  • De zogenaamde Single entry, 
  • de Double entry 
  • en Multiple entry visa