- Home
- Duitsland
- Luxemburg
- België
- Frankrijk
- Autorondreis Zwarte Woud, Elzas, Vogezen, Luxemburg & Vlaanderen
Autorondreis Zwarte Woud, Elzas, Vogezen, Luxemburg & Vlaanderen
9-, 12- of 14-daagse reis door Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en België
- bezoek abdijen, wijngaarden, stadspaleizen, watervallen en kastelen in Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en België
- natuur, cultuur, activiteiten, rust en veelal wellnessmogelijkheden in comfortabele hotels
- afwisselende landschappen, wandelingen of zelfs fietstochten en smaakvolle culinaire ervaringen
Natuur, cultuur en de culinaire genoegens van het leven. Proef de vele smaken van Europa dicht bij huis.
Baiersbronn is de ‘wandelhemel’ van het Zwarte Woud, oftewel de perfecte uitvalsbasis voor avontuurlijke wandelingen en ook voor een fraaie fietstocht ben je hier aan het juiste vakantieadres. Wie weet zie je reeën en zwijntjes verstopt achter het struikgewas.
Kaysersberg in de Elzas - bekend om zijn vakwerkhuizen - is een compleet nieuw vakantiedecor. Kijk uit over de wijngaarden langs de Elzasser Route des Vins voordat je neerstrijkt in gezellig Gérardmer. Neem een duik in het gletsjermeer, beklim de Vogezencols en wandel tussen de ‘Ballons’ in de Vogezen.
Via Nancy en Metz reis je naar de Luxemburgse Ardennen. Verken de abdij van Clervaux, wandel door het Luxemburgse Klein-Zwitserland en neem een kijkje in Diekirch, met een bekende brouwerij en oorlogsmuseum.
Tot slot arriveer je in plezant Mechelen. Aan de Grote Markt heerst volop ambiance. Beklim de 500 treden van de kerktoren van de Sint-Romboutskathedraal, slenter over de Grote Markt met de bijzondere stadhuisgevel en strijk neer op het Begijnhof voor een lokaal gebrouwen Gouden Carolus-biertje.
Kortom, een rondreis die voert van kirschtorte naar heerlijke wijnen en van quiche lorraine naar ambachtelijk gerstenat.
In het Zwarte Woud en in Luxemburg verblijf je op basis van halfpension. In de andere hotels is het verblijf op basis van logies en ontbijt, inclusief vele extra’s.
Route en programma
Boek je de 12-daagse variant dan verblijf je niet in Mechelen (België) en bij de 9-daagse variant sla je ook het verblijf in de Elzas (Frankrijk) over.
Tijdens deze reis is er geen dagprogramma vastgesteld. Je bent dus geheel vrij om je eigen route te bepalen. We geven je graag een idee van wat er in de omgeving allemaal te zien en te doen is.
Dag 1
Utrecht - Baiersbronn
Dag 2 t/m 3
Baiersbronn
Dag 4
Baiersbronn - Kaysersberg
Dag 5 t/m 6
Kaysersberg
Dag 7
Kaysersberg - Gérardmer
Dag 8 t/m 9
Gérardmer
Dag 10
Gérardmer - Bourscheid-Plage
Dag 11
Bourscheid-Plage
Dag 12
Bourscheid-Plage – Mechelen
Dag 13
Mechelen
Dag 14
Mechelen - Utrecht
Dag 1 - Utrecht - Baiersbronn
Reisafstand 600 km / Reisduur 7 uur
Baiersbronn wordt omgeven door bergen en ondiepe valleien, wat een magnifiek beeld oplevert. De pittoreske dorpskern met zijn unieke, afwisselende omgeving zal ongetwijfeld je hart bekoren.
Praktische informatie
Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.
Eten en drinken
Duitsland
De traditionele Duitse keuken is zeer gevarieerd en staat over de hele wereld bekend om zijn hartige en smaakvolle gerechten. De basis van de meeste maaltijden bestaat uit vlees of vis met aardappelen en groenten. Elke deelstaat van Duitsland heeft weer zijn eigen typische gerechten en invloeden. Bovendien wordt er veel gebruikgemaakt van seizoensgebonden en lokale producten. Brood is ook een groot onderdeel van de Duitse keuken. Duitsers staan bekend om hun hoge kwaliteit en uitgebreide selectie brood.
Voor het ontbijt eten Duitsers vaak vers brood met beleg, zoals kaas of vlees en soms ook met een hardgekookt eitje en sla. De lunch is vaak wat uitgebreider dan in Nederland en is de belangrijkste maaltijd van de dag. De lunch is vaak een warme maaltijd en bestaat uit een voor- en hoofdgerecht. Ook het avondeten is vaak een warme maaltijd, maar kan ook bestaan uit alleen brood met verschillende soorten beleg en sla met komkommer.
Het mag gezegd worden dat de aardappel heilig is in Duitsland. Duitsers eten aardappelen op allerlei manieren. Zo heb je de bekende Kartoffelsalat (aardappelsalade), maar ook reibekuchen (soort rösti-achtige aardappelkoekjes) en Kartoffelsuppe (aardappelsoep met prei, ui en spek). Ook komt brood in allerlei soorten en maten voor. In Duitse bakkerijen vind je een enorme variatie aan brood en broodjes. Kaiserbroodjes zijn erg populair. De Brezel, of pretzel, mag niet ongenoemd blijven. Het typische Duits broodje is herkenbaar aan zijn unieke knoopvorm. Brezels worden vaak besprenkeld met zout, maar eet je tegenwoordig op allerlei manieren.
Zeg je Duitsland, dan zeg je worsten! Een van de meest iconische gerechten uit Duitsland is ongetwijfeld de Bratwurst (braadworst). Elke regio heeft zijn eigen variant van de bekende worst. Bratwurst wordt vaak geserveerd met zuurkool (sauerkraut) of aardappelsalade en mosterd. Ook currywurst is populair, vooral in Berlijn. Deze worst wordt in stukjes gesneden en overgoten met curry-tomatensaus, soms vergezeld door friet. Een andere bekende worst is Weißwurst, een witte worst gemaakt van fijngehakt kalfsvlees en kruiden. Deze worst wordt voornamelijk in de deelstaat Beieren gegeten.
Een van de meest geliefde gerechten in Duitsland is de schnitzel. Een schnitzel wordt meestal vergezeld door aardappelpuree en gekookte groenten, of frietjes, plus een frisse salade. Andere typische Duitse gerechten zijn Flammkuchen (soort dunne pizza met zure room, uit en spekjes), spätzle (soort kleine pasta, vaak bedekt met gesmolten kaas), Sauerbraten (traditionele stoofpot van mals rundvlees, ingelegd in azijn, wijn en kruiden), Eisbein (malse, gekookte varkensschenkel met zuurkool en erwtenpuree) en Zwiebelkuchen (hartige uientaart). Ook visgerechten zijn in Duitsland populair. In het noorden zijn Fischbrötchen (visbroodjes) en gerookte haring geliefd. In het zuiden eten ze vaak zoetwatervis, zoals karper en forel.
Zoetekauwen halen in Duitsland hun hart op. Enkele bekende Duitse zoetigheden zijn apfelstrudel (Duitse appeltaart gevuld met appels, rozijnen en kaneel), Schwarzwälder Kirschtorte (luchtige chocoladecake met zoete kersen, slagroom en kersenlikeur) en Rote Grütze (klassieke dessertpudding gemaakt van rood fruit).
Vega(n) eten
Als vegetariër of veganist ondervind je geen probleem met het vinden van vega(n) eten in Duitsland. Duitsers houden erg van vlees en vis, maar zijn zeker bekend met vegetarisme en veganisme. Vooral in de steden vind je volledig vega(n) restaurants en cafés, maar ook in andere restaurants vind je vaak een vegetarische of veganistische optie op de kaart.
Drinken en alcohol
In Duitsland vind je alle soorten drankjes, van de bekende frisdranken tot koffie en thee. In veel steden vind je traditionele koffiehuizen, waar je koffie vergezelt met een stuk Duits gebak.
Het meest gedronken alcoholische drankje in Duitsland is natuurlijk bier. Duitsland staat wereldwijd bekend om zijn bier. Talloze bierbrouwerijen, grote en lokale, dragen bij aan de rijke biercultuur. Ook wijn wordt veel gedronken in Duitsland. Riesling is de bekendste. Wat sterke drank betreft, kom je uit bij schnapps: sterke alcoholische drank gemaakt van fruit en kruiden. Vaak wordt er na het eten een shotje schnapps gedronken om de stevige maaltijd te verteren. Een aantal geliefde schnapps-smaken zijn peer, kers en perzik.
Drinkwater
Het kraanwater in Duitsland is veilig om te drinken.
Kosten (indicatie)
Ontbijt: € 3,- tot € 7,-
Lunch: € 8,- tot € 12,-
Diner: € 15,- tot € 25,-
(afhankelijk van jouw bestedingspatroon)
Frankrijk
De Franse keuken is erg gevarieerd en wereldwijd bekend. Elke regio in Frankrijk heeft dan ook zijn lokale specialiteiten en specifieke streekgerechten. Ze houden van veel en lekker eten.
De Fransen eten drie tot vier keer per dag. Het ontbijt bestaat typisch uit een stokbrood met boter en jam of een croissant en een kop koffie met melk. Lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het bestaat net als het avondeten uit een koud voorgerecht, salade of soep en een warm hoofdgerecht, meestal een vlees- of visschotel met aardappelen, frietjes of groenten. Na de maaltijd worden er, je raadt het al, Franse kaasjes gegeten. Hierna meestal nog een desert na, zoals een stukje taart of chocolademousse, tarte tatin (appeltaart op zijn kop), crèpes of crème brulee. Om af te sluiten wordt er een sterke bak koffie gezet.
Traditionele Franse gerechten zijn ons in Nederland niet onbekend, maar smaken uiteraard nog beter in Frankrijk. Bestel bijvoorbeeld als tussendoortje de populaire Franse tosti: croque-monsieur of croque-madame. Een andere echte klassieker is de coq au vin, haan in rode wijn, geserveerd met gebakken aardappeltjes, krieltjes of soms aardappelpuree.
Typisch uit Zuid-Frankrijk is ratatouille, een gerecht van gestoofde groenten, meestal courgette, paprika, ui en tomaten. Het wordt geserveerd samen met een stukje vlees en aardappels of stokbrood. De smaak van ratatouille is geheel afhankelijk van in welke regio je je op dat moment bevindt. Uit Bourgogne komt de authentieke stoofpot boeuf Bourguignon. Het stoven van het rundvlees in rode wijn duurt een tijdje, maar het is het wachten zeker waard. Er worden uien, paddestoelen en kruiden aan toegevoegd en smullen maar.
Vega(n) eten
Als vegetariër of veganist ondervind je geen enkel probleem met het vinden van vega(n) eten in Frankrijk. Fransen houden van vlees en vis, maar het is een westers land en zeker bekend met vegetarisme en veganisme. Vooral in de steden vind je volledig vega(n) restaurants en cafés, maar ook in andere restaurants vind je altijd een vegetarische of veganistische optie op de kaart.
Drinken en alcohol
In Frankrijk vind je alle soorten dranken, van de bekende frisdranken tot fruitsappen. Een café au lait, koffie met warme melk, wordt voornamelijk door de Fransen in de ochtend bij het ontbijt gedronken. Hoe later op de dag, des te sterker de koffie wordt. Un café, een klein kopje sterke koffie ofwel espresso kost circa € 2,-.
Frankrijk is hét klassieke wijnland van de wereld. Denk maar aan de bekende wijngebieden Bourdeaux, Bourgogne, Champagne, Loire en Rhône en de bekende druivenrassen cabernet sauvignon, pinot noir, merlot, syrah, chardonnay, chenin blanc, sauvignon blanch en viognier. Ambachtelijk gebrouwen bieren zijn ook in opkomst. Vooral in het oosten en noorden van Frankrijk kun je typische Franse bieren proeven.
Drinkwater
Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel of wanneer er een bordje bij een kraan met de tekst Eau non potable staat, drink dan water uit flessen, die overal verkrijgbaar zijn.
Kosten (indicatie)
Ontbijt: € 10,- tot € 35,-
Lunch: € 25,- tot € 75,-
Diner: € 35,- tot € 100,-
(afhankelijk van jouw bestedingspatroon)
Luxemburg
De traditionele Luxemburgse keuken is een boerenkeuken, die zeer gevarieerd en sterk beïnvloed is door de Franse en Duitse keuken. De basis van een warme maaltijd is vaak varkensvlees, riviervis of wild met aardappelen en groenten. Veel gebruikte groenten zijn knoflook, ui, wortels en selderij. Soep, brood en zachte kazen worden ook veel gegeten. En diverse gerechten worden bereid met (zure) room. Naast de smaakvolle traditionele keuken, staat Luxemburg ook bekend om de culinaire hoogstandjes, voornamelijk in Luxemburg-stad. Er zijn hier veel restaurants met een Michelin-ster.
Het nationale gerecht van Luxemburg is judd mat gaardebounen. Deze zomerschotel bestaat uit een halsstuk van varken met verse tuinbonen en bonenkruid. Andere typische traditionele Luxemburgse gerechten zijn: bouneschlupp (groene bonensoep met ham of spek), fierkelsjhelli (speenvarken in gelei) en huesenziwwi (gemarineerde stukken haas gekookt met wijn en ui in een dikke saus van hazen- of kalfsbloed, rode wijn en cognac). Andere populaire soepen zijn brandnetelsoep en aardappelsoep. Populaire visgerechten zijn onder andere F’rell am Reisleck (forel in rieslingsaus) en hiecht mit kraïderzooss (snoek in groene saus). Verder houden ze ook van mosselen en rivierkreeftjes. Dun gesneden Ardennerham met (stok)brood en aardappelballetjes (gromperekniddelen) worden vaak als aperitief gegeten. De maaltijd wordt vaak afgesloten met gebak en koffie.
Bij straatkraampjes koop je smaakvolle tussendoortjes zoals thuringer (de Luxemburgse variant op de Duitse braadworst, maar dan kruidig) en gromper keeschelce (aardappelpannenkoeken met gesnipperde ui en peterselie).
Vega(n) eten
Als vegetariër of veganist ondervind je geen enkel probleem met het vinden van vega(n) eten in Luxemburg. Luxemburgers houden van vlees en vis, maar zijn zeker bekend met vegetarisme en veganisme. Vooral in de steden vind je volledig vega(n) restaurants en cafés, maar ook in andere restaurants vind je altijd een vegetarische of veganistische optie op de kaart.
Drinken en alcohol
In Luxemburg vind je alle soorten drankjes, van de bekende frisdranken tot smoothies en fruitsappen. Wijn en bier zijn populair. Langs de Moezel worden wijndruiven verbouwd waar frisse en fruitige wijnen van gemaakt worden. Zoals Riesling, wat bij veel gerechten gedronken wordt. Er is ook een ruime keus aan Luxemburgse gedistilleerde dranken van onder andere pruimen, peren en kersen. Maaltijden worden vaak afgesloten met een glaasje mirabelle (pruimenjenever).
Drinkwater
Het kraanwater in Luxemburg is veilig om te drinken.
Kosten (indicatie)
Ontbijt: € 5,- tot € 10,-
Lunch: € 10,- tot € 20,-
Diner: € 20,- tot € 40,-
(afhankelijk van jouw bestedingspatroon)
België
Bourgondisch en veelzijdig, dat is de traditionele Belgische keuken. Er wordt graag gebruikgemaakt van regionale en seizoensgebonden ingrediënten. Smaakmakers zijn vaak nootmuskaat, kaneel, peper, gember, laurier, bieslook, peterselie, tijm, salie en saffraan. De aardappel komt in allerlei vormen in bijna elk gerecht voor. Ook witlof zie je in veel gerechten. Er wordt veel vlees, wild, vis en schelpdieren gegeten, waaronder mosselen, paling, ham en worsten. En hoe kunnen de bekende Belgische frieten ongenoemd blijven?
Een van de nationale gerechten van België is moules-frites: mosselen met friet. Andere nationale gerechten zijn Waterzooi (gevogelte- of visstoofpot), stoofvlees en paling in ‘t groen (zoetwater paling in een groene saus). Soepen worden ook veel gegeten. Een bijzondere soep is truleye: koude soep met verbrokkelde peperkoek. Er is ook een warme variant met bier, suiker, boter en nootmuskaat.
Voor de zoetekauw zijn er uiteraard de welbekende Brusselse en Luikse wafels. Daarnaast staat België bekend om de Belgische chocolade, met name de pralines.
Vega(n) eten
Als vegetariër of veganist ondervind je geen enkel probleem met het vinden van vega(n) eten in België. Belgen houden van vlees en vis, maar zijn zeker bekend met vegetarisme en veganisme. Vooral in de steden vind je volledig vega(n) restaurants en cafés, maar ook in andere restaurants vind je altijd een vegetarische of veganistische optie op de kaart.
Drinken en alcohol
In België vind je alle soorten drankjes, van de bekende frisdranken tot koffie en thee.
Het meest gedronken drankje is bier. België staat bovendien bekend om zijn bier. Er worden in het land meer dan duizend soorten bier gebrouwen. Van de grote merken (Jupiler en Stella Artois) tot kleintjes, zoals trappistenbier. Het laatste kun je niet via de handel of in een kroeg krijgen. Je haalt het direct bij de monniken zelf (op reservering), die slechts 60.000 kratten per jaar produceren.
Drinkwater
Het kraanwater in België is veilig om te drinken.
Kosten (indicatie)
Ontbijt: € 5,- tot € 10,-
Lunch: € 12,- tot € 15,-
Diner: € 20,- tot € 30,-
(afhankelijk van jouw bestedingspatroon)
Dieetwensen kun je tijdens het boeken toevoegen. Wij geven deze dan door aan de geboekte accommodatie(s). Informeer daarnaast altijd bij aankomst het (restaurant)personeel, zij geven je graag advies.
Wanneer je een groepsreis met reisleiding maakt, meld dit dan ook aan de reisleider. Hij/zij helpt je graag. In de praktijk is het niet altijd mogelijk preferenties te realiseren en er is dan ook geen garantie.
Aan een preferentie kunnen geen rechten worden ontleend, het blijft tenslotte een voorkeur. Een preferentie toevoegen aan je reservering is kosteloos.
Is een dieetwens medisch essentieel voor jouw reis?
Bespreek voordat je een boeking maakt wat de mogelijkheden zijn voor jouw reis via 0252 - 6600 00.
Feestdagen
Duitsland
Naast de christelijke feestdagen kent Duitsland nog een aantal andere jaarlijks terugkerende feestdagen. Onderstaan de nationale feestdagen. Naast deze nationale feestdagen viert elke deelstaat zijn eigen feestdagen.
1 mei: Dag van de Arbeid
3 oktober: Dag van de Duitse Eenwording
Tijdens feestdagen zijn de meeste banken en winkels gesloten of hebben zij aangepaste openingstijden. Musea en monumenten zijn vaak wel open, behalve op 1 januari, 1 mei en 25 december.
Voor informatie over de data van de feestdagen in Duitsland, klik hier.
Frankrijk
Naast de christelijke feestdagen kent Frankrijk nog een aantal andere jaarlijks terugkerende feestdagen.
1 mei: Dag van de Arbeid
14 juli: Quatorze Juillet
15 augustus: Maria Hemelvaart
11 november: Armistice de la Grande Guerre (Wapenstilstand WOI)
Tijdens feestdagen zijn de meeste banken en winkels gesloten of hebben zij aangepaste openingstijden. Musea en monumenten zijn vaak wel open, behalve op 1 januari, 1 mei en 25 december.
Voor informatie over de data van de feestdagen Frankrijk, klik hier.
Luxemburg
Naast de christelijke feestdagen kent België nog een aantal andere jaarlijks terugkerende feestdagen.
1 mei: Dag van de Arbeid
9 mei: Europadag
23 juni: Verjaardag van de groothertog
15 augustus: Maria Tenhemelopneming
Tijdens feestdagen zijn de meeste banken en winkels gesloten of hebben zij aangepaste openingstijden. Musea en monumenten zijn vaak wel open, behalve op 1 januari, 1 mei en 25 december.
Druiven- en wijnfeest
Voor liefhebbers van wijn is het Fête du Raisin et du Vin, het druiven- en wijnfeest, een waar genot. In het tweede weekend van september wordt in Grevenmacher aan de Moezel een groot driedaags wijnfeest gehouden.
Voor informatie over de data van de feestdagen in Luxemburg, klik hier.
België
Naast de christelijke feestdagen kent België nog een aantal andere jaarlijks terugkerende feestdagen.
1 mei: Dag van de Arbeid
21 juli: Nationale Feestdag
15 augustus: O.L.V. Hemelvaart
1 november: Allerheiligen
11 november: Wapenstilstand van 1918
15 november: Koningsfeest
Tijdens feestdagen zijn de meeste banken en winkels gesloten of hebben zij aangepaste openingstijden. Musea en monumenten zijn vaak wel open, behalve op 1 januari, 1 mei en 25 december.
Voor informatie over de data van de feestdagen in België, klik hier.
Geldzaken en fooien
De lokale munt van Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en België is de Euro. Deze is ter plaatse vrijwel overal eenvoudig te pinnen.
Pinpassen, zowel bankpassen als creditcards, worden geaccepteerd bij bank- en pinautomaten met hetzelfde logo dat op je pinpas staat. Geld opnemen met je bankpas binnen de EU is niet altijd gratis. Vrijwel overal kun je contactloos betalen, ook met je telefoon.
Fooien Duitsland
Het geven van fooien is in Duitsland gebruikelijk. In restaurants is een fooi van vijf tot tien procent van de rekening gebruikelijk. Voor taxichauffeurs kun je het bedrag met een paar euro naar boven afronden. Voor lokale gidsen en chauffeurs is het gebruikelijk een kleine fooi te geven, zeker als het gaat om een gratis tour.
Fooien Frankrijk
Het geven van fooien is in Frankrijk niet gebruikelijk. In veel gevallen is de service charge ofwel bedieningsgeld in restaurants bij de rekening inbegrepen. Staat de tekst 'service non compris' op de rekening dan is het geven van een fooi van 10 tot 15 procent gebruikelijk.
Fooien Luxemburg
Het geven van fooien is in Luxemburg gebruikelijk. Soms is het bedieningsgeld al bij de rekening inbegrepen. Zo niet, dan is een fooi van 5 tot 10 procent van de rekening gebruikelijk.
Fooien België
Het geven van fooien is in België niet gebruikelijk. In de horeca wordt vaak alleen fooi gegeven bij uitzonderlijke service. Eventueel geef je een fooi van vijf tot tien procent, of rond je het bedrag naar boven af. In veel gevallen is het bedieningsgeld bij de rekening inbegrepen.
Borg bij check-in
In veel landen is het gebruikelijk dat er bij check-in een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard worden voldaan. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check-out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van jouw drankjes en maaltijden goed na, zodat je weet waar je voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk.
Huisdieren
Huisdieren zijn toegestaan tijdens de 9 en 12 daagse reis. De kosten bedragen €15,- tot €26,- per nacht, op aanvraag en bij reservering op te geven, ter plaatse te betalen.
Paspoort en visum
Je bent zelf verantwoordelijk voor het in bezit zijn van de juiste reisdocumenten.
Visum
Een visum voor een reis naar Frankrijk, België, Duitsland en Luxemburg is niet vereist. Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dien je tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of je een visum nodig hebt. Fox aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien je dit nalaat.
Paspoort
Een paspoort of Nederlandse ID is voor Frankrijk, België, Duitsland en Luxemburg vereist. Zorg ervoor dat je reisdocument nog enige tijd na terugkomst geldig is, mochten er onverhoopt onvoorziene gebeurtenissen voorkomen tijdens je reis. Wat neem je zoal verder mee:
• Fotokopie van jouw paspoort (in geval van verlies of diefstal)
• Telefoonnummer alarmcentrale
• Telefoonnummer van je bank/creditcard instelling om bij verlies/diefstal je bankpas/creditcard te blokkeren
• Kopie van je polis van je reisverzekering
• Kopie van je medisch paspoort (evt. aangevuld met de Latijnse benamingen van je medicijnen)
• Telefoonnummer en e-mailadres van Fox
• Geld, bankpas en evt. creditcard (vergeet je pincodes niet)
Reizen met minderjarige kinderen
Alle kinderen dienen, ongeacht de leeftijd, verplicht een eigen paspoort/ID te hebben. Heb je een toestemmingsformulier nodig? Raadpleeg de informatie van de Rijksoverheid om te kijken wat voor jouw persoonlijke situatie van toepassing is.
Paspoort wel of niet afgeven
Hotels zijn wettelijk verplicht hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. De accommodatieverschaffer moet een aantal persoonsgegevens uit het identiteitsbewijs registreren in het nachtregister. Welke gegevens dat zijn verschilt per land. In principe kan je voor de registratie volstaan met het tonen/kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen. Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen, maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel zal mogelijk niet altijd meewerken wanneer je een eigen kopie overhandigd of je eventueel gebruik maakt van een fraudegevoelige hoes voor je paspoort.
Anderen bekeken ook ...
frankrijk_bretange_la-pointe-saint-mathieu_vuurtoren_zon_shutterstock_3741748
hotel_frankrijk_benodet_lecornouaille_appartement01
Frankrijk-Bretagne-Morbihan-Roze-Granietkust-Plougrescant©CRT-Bretagne-Alexandre.Lamoureux
Frankrijk-Bretagne-Restaurant-Crepes©CRT-Bretagne-María.Gracia.Salas.Rodriguez
Frankrijk-Bretagne-Port-Louis-citadel©CRT-Bretagne-Thibault-Poriel
Frankrijk-Bretagne-Pontivy-Rue-du-Fil-vakwerkhuizen©CRT-Bretagne-Thibault-Poriel
Frankrijk-Bretagne-Cotes-Armor-Baai-Saint-Guirec©CRT-Bretagne-Emmanuel.Bertier
Frankrijk-Bretagne-Rotskust-bij-Dinan©CRT-Bretagne-Emmanuel.Bertier
Frankrijk-Bretagne-mosselen-oesters-zeevruchten-wijn©CRT-Bretagne-Clea.Margaret
Frankrijk-Bretagne-Benodet-rivier-Odet©CRT-Bretagne-Alexandre.Lamoureux
Frankrijk-Bretagne-roze-graniet-kust©CRT-Bretagne-Emmanuel.Berthier
sfeer_normandie_departement-calvados_calvados-experience_copyright-Calvados-Attractivite
Velo_sur_la_digue_d_Arromanches-Vincent_Rustuel___Calvados_Attractivite(1)
sfeer_normandie_departement-calvados_honfleur_copyright-Calvados-Attractivite (8)
sfeer_normandie_departement-calvados_honfleur_copyright-Calvados-Attractivite (2)
frankrijk_normandie_arromanches-les-bains_gold-beach_mulberryhaven_uitzicht_toerist_518_o_
wandelrondreis_frankrijk_bretagne_s-cape_saint-malo_strand_crt_bretagne
frankrijk_normandie_honfleur_haven_beeldbank-kampeerreizen
frankrijk_bretagne_saint-malo_uitzicht-stad-bovenaanzicht_shutterstock
p.p. vanaf
€ 1.193,-camping_frankrijk_landes_mimizan_camping_club_marina_oneil_surfcamp_surflife_surfcontest_h
camping_frankrijk_landes_mimizan_club_marina_oneill_surfcamp_surflife_surfinstructeurs_publiek_h
camping_frankrijk_landes_mimizan_camping_club_marina_oneil_surfcamp_surflife_surfles_kind_h
camping_frankrijk_landes_mimizan_camping_club_marina_oneil_surfcamp_surflife_chillen_h
camping_frankrijk_landes_mimizan_club_marina_oneill_surfcamp_surflife_surfcamp_gezamenlijke_tent_h
camping_frankrijk_landes_mimizan_camping_club_marina_surflife_tipitent_buitenkant_h
camping_frankrijk_landes_mimizan_club_marina_oneill_surfcamp_surflife_strand_surfers_in-zee_h
Frankrijk-Landes-Mimizan-Actieve-familievakantie-Surflife (27)
Frankrijk-Landes-Mimizan-Actieve-familievakantie-Surflife (4)
Frankrijk-Landes-Mimizan-Actieve-familievakantie-Surflife (28)
Frankrijk-Landes-Mimizan-Actieve-familievakantie-Surflife (10)
Frankrijk-Landes-Mimizan-Actieve-familievakantie-Surflife (5)
Frankrijk-Landes-Mimizan-Actieve-familievakantie-Surflife (22)
Frankrijk-Landes-Mimizan-Actieve-familievakantie-Surflife (26)
Frankrijk-Landes-Mimizan-Actieve-familievakantie-Surflife (19)
Frankrijk-Landes-Mimizan-Actieve-familievakantie-Surflife (6)
Frankrijk-Landes-Mimizan-Actieve-familievakantie-Surflife (3)
Frankrijk-Landes-Mimizan-Actieve-familievakantie-Surflife (1)
Frankrijk-Landes-Mimizan-Actieve-familievakantie-Surflife (25)
Frankrijk-Landes-Mimizan-Actieve-familievakantie-Surflife (13)
p.p. vanaf
€ 440,-Familievoordeel
Inspiratie en mooie reizen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie