Reine and Hamnoy fishing village with the sunrise, Moskenes Island, Lofoten archipelago, Nordland, Norway.
A Norwegian Moose or Elg in the Lofoten Islands, Norway
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. Zoeken
  3. Fly-drive Finland, Zweden, Noorwegen - Noordkaap tot Sami

Fly-drive Finland, Zweden, Noorwegen - Noordkaap tot Sami

15-daagse rondreis met huurauto

  • bezoek de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa!
  • ontdek Finland, Zweden en Noorwegen in één reis met verblijf in hotels op basis van logies-ontbijt
  • inclusief retourvlucht Rotterdam - Rovaniemi met Transavia en huurauto
Overzicht
Route & programma
Inbegrepen & Extra's
Praktische informatie
Beschikbaarheid

Deze 'expeditietocht' door Fins Lapland, Noord-Zweden en Noord-Noorwegen is er eentje om in te lijsten. Onderweg geniet je van adembenemende vergezichten, maak je kennis met de Sami-cultuur en ervaar je de vele gezichten van het pure Zweeds-Noors-Finse wonderland boven de poolcirkel. 

Raak verslingerd aan de ruige randen van het hoge Noorden. Deze fly-drive voert langs drie zeeën, kolkende rivieren, imposante bergen en gletsjers. 

In het eindeloze midzomerlicht heb je extra lang de tijd om de afwisselende natuur van het hoge Noorden in volle breedte te ervaren, van de toendra tot de noordelijke fjorden en van de helderste meren tot de noordelijkste bossen. Bovendien bezoek je belangrijke plaatsen uit de Sami-cultuur in drie landen. Laat je vooral verrassen door de arctische keuken.

Dit reisavontuur start in Fins Lapland, op de grens met Zweden. Je verblijft in Muonio aan het Jerisjärvi-meer. Neem een duik in het meer, trek eropuit in de natuur op een mountainbike, ga op huskysafari en duik aan het einde van de dag de sauna in (een saunacomplex ligt op steensworp afstand van het hotel). 

De tweede etappe voert naar het Zweedse berglandschap in Nationaal Park Abisko, dat uitnodigt tot mooie wandelmeters over de bekende wandelroute Kungsleden langs watervallen en rotskliffen. 

In Noorwegen strijk je neer op het hoofdeiland van de eilandengroep Vesterålen. Ga je op walvissafari vanuit Andenes of maak je een panoramische rit over de Lofoten archipel?  

Na de overweldigende natuur staan de levendige Noorse steden Tromsø en Alta op het programma. Woon je een middernachtconcert bij in de IJszeekathedraal van Tromsø?

Dan is het tijd voor het noordelijkste puntje van Europa, de Noordkaap, waar je geniet van het midzomerlicht en uitzichten op de Noordelijke IJszee. 

Inari ligt aan het op één na grootste meer van Finland en is het Fins centrum van de Sami-cultuur, een van de laatste resterende inheemse volken.

De fly-drive eindigt waar je begon: in Rovaniemi. De stad van de Kersman ligt praktisch op de poolcirkel. Vergeet je niet je certificaat in ontvangst te nemen als bewijs dat je de poolcirkel bent overgestoken? 

Je verblijft in de hotels op basis van logies en ontbijt.
Route en programma
Tijdens deze reis is er geen dagprogramma vastgesteld. Je bent dus geheel vrij om je eigen route te bepalen. We geven je graag een idee van wat er in de omgeving allemaal te zien en te doen is.
Dag 1

Rotterdam - Rovaniemi - Muonio

Dag 2

Muonio

Dag 3

Muonio - Björkliden/Abisko

Dag 4

Björkliden/Abisko

Dag 5

Björkliden/Abisko - Harstad

Dag 6

Harstad

Dag 7

Harstad - Tromsø

Dag 8 t/m 9

Tromsø

Dag 10

Tromsø - Alta

Dag 11

Alta - Noordkaap/Honningsvåg

Dag 12

Noordkaap/Honningsvåg - Inari

Dag 13

Inari

Dag 14

Inari - Rovaniemi

Dag 15

Rovaniemi - Rotterdam

Dag 1 - Rotterdam - Rovaniemi - Muonio
Reisafstand 213 km
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.

Je vliegt met Transavia naar Rovaniemi, waar je op de luchthaven je huurauto ophaalt. Vervolgens rijd je naar Jeris Lake Resort aan het Jerisjärvi-meer, bij Muonio, waar je de eerste twee nachten verblijft. 


Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie