Flamsbana
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. Noorwegen
  3. Autorondreis Noorwegen - Noorse fjorden

Autorondreis Noorwegen - Noorse fjorden

13-daagse reis

  • inclusief een ritje met de Flåmsbana en fjordcruise door de Geirangerfjord
  • verblijf in hotel op basis van logies-ontbijt
  • inclusief retourovertocht Kiel-Oslo met de luxe Color Line

De fjorden staan symbool voor de schoonheid van Noorwegen. En jij maakt kennis met een paar van de mooiste, zoals de Sognefjord en de Geirangerfjord. Maar deze reis biedt meer; zo bezoek je de steden Bergen, Ålesund en Oslo, en maak je een ritje met de bekende Flåmsbana!

Dit Noorse avontuur begint al bij het binnenvaren van de Oslofjord. Zorg ervoor dat je dan op het buitendek staat zodat je je kunt vergapen aan al dit moois.

Dan is het tijd om in de auto te stappen op weg naar de eerste bestemming, Geilo, dat niet ver van de Hardangervidda-hoogvlakte ligt. Via een schilderachtige route met weidse uitzichten rijd je verder naar het kleurrijke Bergen. Je hebt een hele dag om deze oude havenstad met de bekende Hanzewijk Bryggen te verkennen. 

Het is tijd voor de eerste fjord van deze reis, de Sognefjord, wat het langste en diepste fjord van Noorwegen is. Onderweg stop je eerst nog in Flåm om aan boord te stappen van de beroemde Flåmsbana voor een treinrit over een van de steilste trajecten ter wereld. 

Vervolgens ga je op weg naar de art-nouveau stad Ålesund. De route ernaartoe is werkelijk adembenemend aangezien je via de Eagle Bend-route naar Geiranger rijdt en hier de fjordcruise naar Hellesylt neemt dwars door de Geirangerfjord. In Ålesund moet je zeker de 418 traptreden omhoog nemen om te genieten van een weids uitzicht over de stad die verspreid ligt over meerdere eilandjes. 

Het is tijd om weer richting het zuiden van Noorwegen te gaan. Via Dombås, dat aan de voet van de ruige Dovrefjell-bergen ligt, ga je weer terug naar waar de reis startte, Oslo. Je hebt een volle dag om het dak van het Operagebouw te trotseren, de gietijzeren beelden in het Vigelandpark te bekijken en de wisseling van de wacht bij het Koninklijk Paleis mee te maken. 

Nadat je aan boord bent gestapt van de luxe Color Line zit het avontuur er helaas op. 

Je voegt tijdens het boeken gemakkelijk extra nachten toe bij je verblijf in Geilo, Bergen en Dombås. Ook is het mogelijk je hotel aan te passen in Sogndal en Oslo. 
Route en programma
Dit reisprogramma is gebaseerd op de standaardreis. Mogelijke verlengingen (we bieden deze optie in Geilo, Bergen en Dombås), hotelupgrades (in Sogndal en Oslo) en extra's worden hier niet weergegeven.

Tijdens deze reis is geen dagprogramma vastgesteld. Je bent dus geheel vrij om je eigen route te bepalen. We geven je graag een idee van wat er in de omgeving allemaal te zien en te doen is.
Dag 1

Utrecht - Kiel - Oslo

Dag 2

Oslo - Geilo

Dag 3

Geilo - Bergen

Dag 4

Bergen

Dag 5

Bergen - Sogndal

Dag 6

Sogndal

Dag 7

Sogndal - Geiranger - Ålesund

Dag 8

Ålesund

Dag 9

Ålesund - Dombås

Dag 10

Dombås - Oslo

Dag 11

Oslo

Dag 12

Oslo - Kiel (boot)

Dag 13

Kiel - Utrecht

Dag 1 - Utrecht - Kiel - Oslo
Reisafstand 528 km / Reisduur 6 uur
Je rijdt met de auto naar Kiel in Duitsland, en stapt daar aan het begin van de middag aan boord van de Color Line richting Oslo. ’s Nachts slaap je aan boord, maar voor het zover is kun je eerst genieten van alles wat deze ferry je te bieden heeft. Geniet van een show, ga winkelen en dineer in een van de restaurants. 

Vertrek- en aankomsttijd
De boot vertrekt om 14.00 vanuit Kiel en komt om 10.00 uur aan in Oslo.
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie