Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. Zoeken
  3. Groepsreis Argentinië & Chili - Gaucho's en Gletsjers
 

Nazomer Deals

Groepsreis Argentinië & Chili - Gaucho's en Gletsjers

15-/16-daagse rondreis

  • Nationaal Park Torres del Paine in Chili en de Perito Moreno gletsjer in Argentinië
  • verblijf op een estancia in een gauchodorp en kans om 4-daags verblijf op Peninsula Valdes bij te boeken
  • rechtstreekse vluchten met KLM én twee binnenlandse vluchten

Ga met ons mee op een avontuur van uitersten: van zonnig Buenos Aires en uitgestrekte pampa's tot ijzige Patagonische gletsjers en majestueuze bergen! Laat je verrassen door deze betoverende reis! 
 

 
Cultuur
 
Natuur
 
Comfort
 
Intensiteit

Deze ongelofelijke Patagonië reis onthult de adembenemende schoonheid van het zuiden van Argentinië en Chili.

Beginnend met de bruisende charme van Buenos Aires, nemen we je mee op een reis door de tijd naar het schilderachtige dorpje San Antonio de Areco, waar het echte Argentijnse leven ontwaakt. Hier dompelen we je onder in de authentieke sfeer van een traditionele estancia, een typisch Argentijnse boerderij.

Daarna wacht de Perito Moreno-gletsjer op je, een ijzige reus die de zwaartekracht lijkt te tarten. Vervolgens laat je je overweldigen door de surrealistische rotsformaties van het Torres del Paine National Park in Chili, gelegen aan de voet van het majestueuze Andesgebergte.

We overnachten in het Chileense havenplaatsje Puerto Natales en brengen nog een dag door op een Patagonische estancia, waar we ons tegoed doen aan een typische Patagonische asado (barbecue).

Dan voert onze reis ons via Punta Arenas naar Vuurland in het uiterste zuiden. Ushuaia is de meest zuidelijke stad ter wereld. Vanaf hier vliegen we terug naar Buenos Aires, het slotstuk van deze onvergetelijke reis.

Vertrouw op Fox om je te vergezellen tijdens deze reis, met alleen de meest gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. Op de bestemming zorgen wij voor comfortabel vervoer. De lange afstanden worden tijdens deze reis per vliegtuig afgelegd en de overige routes per comfortabele touringcar. Eén traject doen we met een stoere roadtruck en een ander met een lijnbusdienst. Je zult er versteld van staan hoe comfortabel dat is in deze landen!

Geniet van een welverdiende nachtrust in gunstig gelegen driesterrenhotels, met ontbijt inbegrepen. WiFi is beschikbaar in de meeste hotels en vaak gratis.

Onze Nederlandssprekende reisleiders, met hun diepgaande kennis van Argentinië en Chili, zorgen ervoor dat deze reis een ware belevenis wordt. Reisleider Erik deelt zijn enthousiasme: "Zelfs na jarenlange ervaring als reisleider, voel ik nog steeds die positieve adrenaline als mijn gasten vol verwachting op weg zijn naar Buenos Aires. Ik wil dat hun droomreis werkelijkheid wordt en dat ze deze ervaring nooit zullen vergeten."

Maar dat is nog niet alles! We hebben extra's inbegrepen in de prijs, zoals een dagexcursie in het Torres del Paine National Park, een dag op een estancia in Patagonië, een stadstour in Buenos Aires en een wijnproeverij, waardoor je ter plaatse kunt besparen.

En als extra, bieden we je de kans om een vierdaags verblijf op Peninsula Valdes bij te boeken. Dit schiereiland is een van 's werelds toplocaties voor walvis-, pinguïn- en zeehondenwaarnemingen.

Groepsgrootte
Minimaal 12 / maximaal 28 deelnemers 
Minimumleeftijd: 12 jaar

 
Route en programma
Het getoonde reisschema kan in de praktijk (licht) afwijken van het daadwerkelijke reisschema. Wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de reisleiding. Deelnemers aan reizen naar Zuid-Amerika moeten bovendien rekening houden met onvoorziene gebeurtenissen ter plaatse. Deze reis wordt voor een deel gecombineerd uitgevoerd met de 21-daagse groepsrondreis Van IJsmassa’s tot Samba in Argentinië, Chili & Brazilië.

Bij vertrek op 30 september en 21 oktober 2024 is de reis 16 dagen (15 nachten); op de overige vertrekdata is de reis 15 dagen (14 nachten). Bij de 16-daagse reis verblijf je aan het begin van de reis één extra nacht in Buenos Aires en heb je op dag 2 een volledige dag ter vrije besteding. Het beschreven reisprogramma is gebaseerd op de 15-daagse reis. De verlengingsmogelijkheid van dag 14 t/m dag 17 op Peninsula Valdes wordt hier niet weergegeven. 
Dag 1

Amsterdam - Buenos Aires

Dag 2

Buenos Aires

Dag 3

Buenos Aires

Dag 4

Buenos Aires - San Antonio de Areco

Dag 5

San Antonio de Areco - Buenos Aires - El Calafate

Dag 6 t/m 7

El Calafate

Dag 8

El Calafate - Torres del Paine - Puerto Natales (Chili)

Dag 9

Puerto Natales - bezoek estancia - Punta Arenas

Dag 10

Punta Arenas - Ushuaia (Argentinië)

Dag 11

Ushuaia

Dag 12

Ushuaia

Dag 13

Ushuaia - Buenos Aires

Dag 14

Buenos Aires - Amsterdam

Dag 15

Amsterdam

Dag 1 - Amsterdam - Buenos Aires
Amsterdam - Buenos Aires

Het is zover, je reis gaat beginnen! We vertrekken in de loop van de avond vanaf Schiphol naar Buenos Aires, waar we de volgende ochtend aankomen. 

Leun lekker achterover, geniet van het entertainment aan boord en probeer wat slaap te pakken. Over een paar uur kom je aan in de hoofdstad van Argentinië, de bakermat van de tango en de meest Europese stad van Zuid-Amerika.
 
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie