canada_alberta_banff_moraine-lake_uitzicht_unsplash

Top 8 natuurrijke verre vakantielanden

De woestijnlandschappen van Namibië, de nationale parken van Costa Rica en de natuurschatten van Zuid-Afrika zijn; welk oogappeltje staat nog op jouw wensenlijst?

  1. Home
  2. Top 8 natuurrijke verre vakantielanden
Wij nemen je in vogelvlucht mee naar 8 natuurrijke verre oorden, stuk voor stuk parels van de natuur. Benieuwd welke rondreisbestemming met stip op 1 staat? Lees dan snel verder.

8. Sri Lanka

sri lanka_sigiriya_minneriya national park_safari_olifant_shutterstock_b.jpg
Sri Lanka is gewoon één grote geurenmelange met een enorm rijke flora! Ontdek het tropische laagland, de berglandschappen en de dichte jungle en graslanden. De bountystranden zijn minstens zo aantrekkelijk met tal van prachtige duiklocaties. Aan de oost- en zuidkust kun je zelfs een walvissafari maken. 

Sri Lanka is ideaal voor gezinnen. Vooral de jeepsafari door één van de nationale parken in de omgeving van Sigiriya is een geliefde excursie. Als de zon ondergaat, verlaten de olifanten hun schaduwrijke schuilplaatsen om water te drinken bij de open plekken aan het meer. Heel indrukwekkend om ze van zo dichtbij te zien!

7. Suriname

suriname_bigi-pan_vogel_rode-ibis_tak_pixabay
De flora is ongekend divers. In het oerwoud leven exoten als miereneters, vogelspinnen, luiaards, brulapen en ranke jagers als de poema en de jaguar. Maar ook reptielen en amfibieën zoals de kaaiman, anaconda en boa constrictor. Aan de tropische kuststranden leggen reuzenschildpadden hun eieren. Je spot hier de meest kleurrijke vogelsoorten, zoals rode ibissen, ara’s en toekans. 

Het natuurreservaat Bigi Pan met de grootste lagune van Suriname staat bekend om haar grote verscheidenheid aan vogels en vissen. Deze natuurervaring wordt misschien wel overtroffen door het authentieke eilandje Danpaati in de majestueuze Boven-Surinamerivier, die diep in de hart van de weelderige Amazone stroomt. Mi lobi sranan!

6. Namibië

namibie_etosha-national-park_giraf_vlakte_uitzicht_b.jpg
Namibië is het dunbevolktste land van Afrika. De warme kleurenpracht van de woestijnlandschappen heeft al eeuwen een onweerstaanbare aantrekkingskracht op avontuurlijke reizigers. Het heeft zijn naam te danken aan de Namib, één van de oudste woestijnen ter wereld en door David Attenborough beschreven als 'a truly amazing natural wonder'. Wandel door het droge duinlandschap, over de witte kleipan van Deadvlei en speur naar struisvogels en jakhalzen.

Verder noordelijk ligt Etosha National Park. Dit is één van de grootste natuurparken van Afrika. Letterlijk betekent Etosha 'de grote witte vlakte'. Duizenden wilde dieren leven in dit gebied. Zie hoe leeuwen, zwarte neushoorns, giraffes en enorme kuddes zebra's, maar ook antilopen, olifanten, zebra's, springbokken en giraffen zich verdringen bij de spaarzame drinkplaatsen.

5. Costa Rica

panama_algemeen_luiaard_b
Costa Rica is de ultieme eco-bestemming. Meer dan een kwart van Costa Rica is nationaal park, biologisch reservaat of anderszins beschermd.

Van borrelende vulkanen, tropische regenwouden en nevelbossen, mangroven, visrijke rivieren en meren, beboste berglandschappen, koraalriffen tot idyllische stranden. Hier staat je oog in oog met luiaards, neusbeertjes, apen, toekans, miereneters, kaaimannen, leguanen, felgekleurde gifkikkers en vele andere exoten tijdens uw ecovakantie in ‘Pura Vida’. Men zegt niet voor niets: “Hier moet de Ark van Noach gestrand zijn.”

4. Canada

canada_alberta_banff np_lake moraine_reiziger_GettyImages-1297340677
Het onmetelijke, dunbevolkte Canada met haar ruimte en ruige natuur trekt ons volkje als een magneet en is niet voor niets nog steeds één van de populairste emigratielanden.

Mocht je die plannen niet hebben, dan is een rondreis natuurlijk een prima alternatief. Verscheidene beschermde natuurparken zijn hotspots waarbij beren spotten voor velen het hoogtepunt vormt. Banff National Park en Jasper National Park zijn de grootste 'show-offs' in woest aantrekkelijk West-Canada. 

Indian Summer in Oost-Canada

De intredende kou in de september- en oktoberlucht luidt een spectaculaire metamorfose van de Canadese natuur in. Wanneer de herfst zich aandient, barsten de bomen uit in vele fluorescerende kleuren goud, geel en rood. Haliburton Forest & Wild Life Reserve is het zusje van het aangrenzende en wat bekendere Algonquin Provincial Park en dit decor van vlammende herfsttinten is een geheimtip voor liefhebbers van ruige natuurverschijnselen.

3. Nieuw-Zeeland

nieuw-zeeland_zuidereiland_abel-tasman-national-park_strand_zee_palmboom_shutterstock_563378632
Oké, het is aan de andere kant van de wereld en een vreselijk eind reizen,  maar de meest veelzijdige natuur van de ‘Great Outdoors’ is dit meer dan waard.

Alle natuurwonderen en -fenomenen zijn eerlijk verdeeld over de twee hoofdeilanden. Van regenwouden met enorme boomvarens, knoesten van kauri naaldbomen, wijngaarden, groene vlakten tot vulkanisch landschap met geisers op het Noordereiland, tot machtige bergen en imponerende gletsjers, wilde rivieren, ruige kuststroken, idyllische meren en prachtige stranden op het Zuidereiland. Met unieke dieren en (loop)vogels, zoals de kiwi.

2. Zuid-Afrika

zuid-afrika_algemeen_dieren_leeuw_welp_5_a
De diversiteit van Zuid-Afrika is onmogelijk in één alinea beschrijven. Het probleem zit hem in het feit dat al dit natuurschoon - in tegenstelling tot overige rijkdommen - wel eerlijk over het land verdeeld is. Speur naar alle bekende Afrikaanse grootwildsoorten in Krugerpark en Hluhluwe-iMfolozi Park.

Uitgestrekte savannes, Drakensbergen, de Panoramaroute, paradijselijke baaien en groene kuststroken, maar ook de Tafelberg bij Kaapstad en walvissen en witte haaien spotten voor de kust. In elke cliché zet een waarheid: Zuid-Afrika ís de wereld in één land

1. Tanzania

tanzania_serengeti-national-park_gnoes_tijdens_trek_b
Wildparken, gamedrives en uitbundig wildlife. Vredig grazende kuddes en jagende roofdieren op de uitgestrekte Afrikaanse savannes, zo ver het oog reikt. Tanzania is het ultieme safariland. Ben je getuige van ‘The Great Migration’, het grootste natuurspektakel ter wereld? Ook de Kilimanjaro, met 5.895 meter de hoogste berg van Afrika en en de Ngorongoro krater met haar unieke habitat zijn absolute smaakmakers. 

Bijkomen van alle indrukken doe je op Zanzibar, met haar poederwitte zandstranden, koraalriffen en rijke onderwaterwereld de ideale afsluiting van rondreis door safariland Tanzania . Hakuna Matata! 

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie