Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. Italië
  3. Autorondreis Het vurigste Italië: van Vesuvius tot Etna

Autorondreis Het vurigste Italië: van Vesuvius tot Etna

14- of 17 daagse reis door Zuid-Italië

  • volledige rondreis door ongerept zuidelijk Italië
  • overnacht in zorgvuldig geselecteerde 4-sterrenhotels
  • veel diners inclusief

Pompeï, de Amalfikust, Puglia, Sicilië, witte stranden en actieve vulkanen: deze veelzijdige rondreis door het zuidelijkste puntje van Italië 'is an offer you can't refuse'!

Genieten met Italiaanse intensiteit! Deze reis voert je naar de hak en de teen van de Italiaanse laars. 

Je eerste stop voor twee nachten ligt nabij de Amalfikust en het middeleeuwse dorp Cava de' Tirreni, op een heuvel tussen de bossen Via de Vesuvius, Pompeï en de Amalfikust ga je naar Puglia voor drie of vijf nachten. Daarna op naar het ongerepte Calabrië waar je drie nachtjes slaapt. Tenslotte steek je over naar de Etna op Sicilië om hier vier of vijf nachten te spenderen. Vanaf Calabrië  steek je met de veerboot over naar Sicilië, tickets koop je eenvoudig ter plaatse. 

Je ontdekt barokke paleizen, Griekse theaters en hagelwitte stranden die met de Malediven worden vergeleken. Onderweg reis je over onvergetelijke autoroutes langs de kliffen van de Amalfikust, door bergen en langs vulkanen. Ontdek het vurigste stukje Italië, qua natuur én qua levenskunst.

Je verblijft in bovenstaande hotels (of gelijkwaardig*) op basis van logies en ontbijt. In Hotel Scapolatiello, Hotel La Chiusa di Chietri en Sunshine Club Hotel & Spa verblijf je op basis van logies en ontbijt en is één driegangendiner inclusief. In 'Casale Romano Resort' verblijf je op basis van logies en ontbijt.
* De genoemde hotels zijn in de meeste gevallen de hotels waar je verblijft. Indien een beschreven hotel is volgeboekt, wordt automatisch een vergelijkbaar hotel in de omgeving voor je geboekt. 

 

Route en programma
Deze beschrijving is gebaseerd op de 14-daagse rondreis. Bij de 17-daagse rondreis verblijf je twee nachten langer in Puglia en één nacht langer op Sicilië.
Dag 1

Utrecht - Cava de' Tirreni (Napels)

Dag 2 t/m 3

Cava de' Tirreni

Dag 4

Cava de' Tirreni - Alberobello

Dag 5 t/m 6

Alberobello

Dag 7

Alberobello - Tropea of Zambrone

Dag 8 t/m 9

Tropea of Zambrone

Dag 10

Tropea of Zambrone - Graniti

Dag 11 t/m 13

Graniti

Dag 14

Graniti - Utrecht

Dag 1 - Utrecht - Cava de' Tirreni (Napels)
Reisafstand 1850 km
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
O sole mio! Vandaag vertrek je naar het zuiden en rijd je naar de Amalfikust, langs de Vesuvius en de archeologische steden Herculaneum en Pompeï.

Aan de Amalfikust vind je je eerste hotel in het rustieke Cava de’ Tirreni. 
 
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie