Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Young Caucasian woman standing and looking at  Lago di Carezza in Dolomites
  1. Home
  2. Italië
  3. Autorondreis Italië - Grande Giro d'Italia XXL

Autorondreis Italië - Grande Giro d'Italia XXL

19- of 23-daagse reis

  • ontdek de Italiaanse laars, van het dak (Dolomieten) tot de hak (Puglia)
  • 10x verrassend: elke regio een eigen sfeer, smaak en stijl
  • inclusief logies-ontbijt en 8 diners, Cinque Terre Card en boottocht Lago Maggiore

Waarom kiezen als heel Italië in één reis past? Bergen, zee, kunststeden en gastronomie ... de hele laars van de Dolomieten tot de hak en weer terug naar boven. Ieder plekje is schitterend en altijd verrassend. Je verblijft in charmante hotels, gunstig voor uitstapjes!

Ontdek Italië tijdens jouw Giro d’Italia, van de Dolomieten in het welvarende noorden tot het warmbloedige zuiden. 

Je rondreis begint in de Italiaanse bergprovincie Zuid-Tirol. Rijd je verder via de bergen of langs Verona, Vicenza en Padua, met hun meesterwerken van schilderkunst en architectuur? Via Ferrara en culinair hoogtepunt Bologna kom je in vestingplaats Mondavio, met in de buurt de stadstaat San Marino en kasteelstad Gradara.

Langs de kust zak je af naar Vasto en Conversano. Dan maak je de oversteek naar de Tyrreense Zee. Vanuit Cava de’ Tirreni kun je naar Napels, of volg ‘de weg van de duizend bochten’, langs de Amalfikust. 

De route voert verder langs Pompeï, de Vesuvius en Rome naar Umbrië. Plan je route door de Val d’Orcia, het mooiste landschap van Toscane. Via Pisa en de Bloemenrivièra eindig je de reis aan het Lago Maggiore. 


Deze reis begint in Zuid-Tirol, waar je twee nachten verblijft in het bergdorpje Neumarkt (Egna). 

Dan gaat de route via de wijngaarden van Veneto richting Venetië, waar je twee nachten verblijft op een half uur rijafstand van van Venetië. 

Le Marche verken je vanuit een fijn plekje in Mondavio (twee of drie nachten). Vanuit Le Marche door naar Abruzzo, waar je aan de kust van Abruzzo verblijft. In Puglia verblijf je dichtbij de kust op zo'n twintig minuten van het witte dorpje Ostuni (twee of drie nachten). 

Je steekt daarna over naar de Amalfikust waar je slaapt voor twee of drie nachten.

In Umbrië verblijf je één nacht in en in Toscane verblijf je twee of drie nachten op het platteland boven Volterra. De volgende regio is de Cinque Terre. In de buurt van La Spezia, is de perfecte uitvalsbasis (twee nachten). Je sluit de reis af bij het Lago Maggiore (twee nachten). 

Je verblijft in de meeste van bovengenoemde hotels (of gelijkwaardig) op basis van logies en ontbijt. Daarnaast zijn diverse diners inbegrepen. 

Je kunt bij deze rondreis kiezen tussen de 19- of 23-daagse variant. Bij de 23-daagse reis blijf je één nacht langer in Le Marche, Puglia, Amalfi en Toscane zodat je echt kunt genieten van deze toppers. 

Route en programma
Deze beschrijving is gebaseerd op de 23-daagse variant van deze rondreis. Bij de 19-daagse reis blijf je één nacht korter in Le Marche, Puglia, Amalfi en Toscane. 

Tijdens deze reis is er geen dagprogramma vastgesteld. Je bent dus geheel vrij om je eigen route te bepalen. We geven je graag een idee van wat er in de omgeving allemaal te zien en te doen is. 
Dag 1

Utrecht - Neumarkt (Egna)

Dag 2

Neumarkt (Egna)

Dag 3

Egna (Neumarkt) - Montegrotto Terme

Dag 4

Montegrotto Terme

Dag 5

Montegrotto Terme - Mondavio

Dag 6 t/m 7

Mondavio

Dag 8

Mondavio - Vasto

Dag 9

Vasto - Santa Lucia

Dag 10 t/m 11

Puglia

Dag 12

Conversano - Cava de' Tirreni

Dag 13 t/m 14

Cava de' Tirreni

Dag 15

Cava de' Tirreni - Fabro

Dag 16

Fabro - Volterra

Dag 17 t/m 18

Volterra

Dag 19

Volterra - Sarzana

Dag 20

Sarzana

Dag 21

Sarzana - Meina

Dag 22

Meina

Dag 23

Meina - Utrecht

Dag 1 - Utrecht - Neumarkt (Egna)
Reisafstand 1035 km / Reisduur 11 uur
Op naar de Dolomieten in het Italiaanse Zuid-Tirol!
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie