Mousehole is a village and fishing port in Cornwall, England, United Kingdom. It is one of Cornwall's most picturesque villages.
  1. Home
  2. Engeland
  3. Autorondreis Kent, Cornwall en Devon

Autorondreis Kent, Cornwall en Devon

10-daagse autorondreis Engeland

  • ontdek tropische tuinen, lange zandstranden en piratendorpjes
  • verblijf in comfortabele hotels
  • inclusief overtochten over het Kanaal

In het zuidwesten van Engeland wachten bijzonder mooie vissersdorpjes, tuinenpracht en een mild klimaat op je. Verblijf in the places to be in Cornwall en Devon: Falmouth en Torquay.

Dit Zuid-Engelse drieluik voert naar het graafschap Kent, de wilde kust van Cornwall en de mooiste baai van Devon.

Kent is fameus om de krijtrotsen van Dover, de tuinenarchitectuur, de kathedraal van Canterbury, de vele kastelen en de oudste bierbrouwerij van Groot-Brittannië.

Cornwall helemaal in het zuidwesten voelt een tikkeltje tropisch aan. De ruige klifrotsen en zandstranden, Land’s End, Cornish cream tea en de botanische en mediterrane tuinen maken dit tot een geliefde vakantieregio.

Het graafschap Devon wordt ook wel liefkozend de Engelse Rivièra genoemd. Geniet van het milde klimaat, de door kliffen en rotsen omzoomde stranden en trek eropuit in Dartmoor National Park.  

Deze rondreis vol fleurige tuinenpracht is helemaal compleet als cream tea met een scone met jam en dikke room hebt geproefd. En je natuurlijk het mysterieuze Stonehenge hebt gezien! 

Route en programma
Tijdens deze reis is er geen dagprogramma vastgesteld. Je bent dus geheel vrij om je eigen route te bepalen. We geven je graag een idee van wat er in de omgeving allemaal te zien en te doen is. 
Dag 1 t/m 2

Utrecht - Duinkerken - Dover - Farnham

Dag 3

Farnham - Falmouth

Dag 4 t/m 6

Falmouth

Dag 7

Falmouth - Torquay

Dag 8

Torquay

Dag 9

Torquay - Faversham

Dag 10

Faversham - Dover - Duinkerken - Utrecht

Dag 1 t/m 2 - Utrecht - Duinkerken - Dover - Farnham
Reisafstand 465 km
Je rijdt naar Duinkerken in Frankrijk en op de door jou gewenste tijd neem je de boot naar Dover. 

De overtocht duurt twee uur en als je in de ochtend de ferry neemt heb je nog een hele middag ter besteding.

Dover
Voordat je doorrijdt naar Farnham in Zuidoost-Engeland kun je eerst nog een bezoek brengen aan Dover. Zo ligt op de krijtrotsen aan de kust van Kent ligt het kasteel Dover. Dit middeleeuwse verdedigingswerk is het grootste van Engeland en wordt vanwege de strategische ligging ook wel Key of England genoemd.

Tuin van Engeland
Je reist vanaf Dover door Kent, ook wel de tuin van Engeland genoemd vanwege haar beroemde tuinen, zoals Sissinghurst Gardens. Rondom de restanten van een elizabethaans herenhuis, het Sissinghurst Castle, liggen prachtige tuinen die zijn ontworpen door schrijfster Vita Sackville West en haar echtgenoot Sir Harold Nicolson. Beroemd zijn de rozen in juli en de vele kleine tuinen, waaronder de witte tuin, de cottagetuin en de kruidentuin. 

Canterbury
Denk je aan Kent, dan denk je aan tuinen, glooiende velden, gezellige pubs, pittoreske stranden, appelcider en... de Canterbury Cathedral. De aartsbisschop van Canterbury, de belangrijkste leider van de Church of England, sloot hier in 2018 het huwelijk van Prins Harry en Meghan. In Canterbury zelf vind je tal van typisch Engelse winkelstraatjes met kleine boetiekjes, delicatessenzaakjes en restaurants.

Cheers, mate
Kent is ook vermaard om de wereldberoemde Kent-hop. Het zal je niet verbazen dat enkele van de beste ales in dit graafschap worden gebrouwen. Alvast goed om te weten: de middeleeuwse marktstad Faversham - waar je op dag 9 verblijft - is de thuisbasis van Shepherd Neame Brewery, de oudste brouwerij in Groot-Brittannië. Wanneer je besluit om een rondleiding te maken - die uiteraard eindigt in de brouwerijwinkel - leer je alles over de aloude kunst van het brouwen.  
 
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie