Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. Frankrijk
  3. Autorondreis Noord- en Zuid-Bretagne - Het ritme van de oceaan

Autorondreis Noord- en Zuid-Bretagne - Het ritme van de oceaan

7-daagse reis door het uiterste westen van Frankrijk

  • verblijf in speciaal geselecteerde charme hotels in leuke en gezellige (bad)plaatsen
  • logeren het centrum van Dinan, bij Cap Fréhel en in het charmante Bénodet
  • hoogtepunten zoals de Côte du granit rose, de vuurtoren van Eckmühl en schiereiland Crozon

De grillige kust van Bretagne is uniek in Frankrijk. En alle markante en spectaculaire vuurtorens. Je reis langs de kust via karakteristieke havenplaatsen, fotogenieke baaien, kleurrijke dorpen en historische steden en middeleeuwse monumenten.

 
Comfort
 
Cultuur
 
Natuur
 
Steden

Reis door een stukje eigenzinnig Frankrijk: het land van de stoere Kelten, van druïden en menhirs. Een ruig stuk Frankrijk waar de wilde zee beukt op prachtig rotsen met kunstzinnige vormen. Hier zijn de verschillen tussen eb en vloed zo groot, dat elke dag weer bijzonder is.

Vuurtorens: niet te vergeten in Bretagne. De vuurtorens zijn de meest romantische van het land en staan vaak op prachtige plekken, of in zee, of tussen de rotsen, op plaatsen waar de wereld lijkt op te houden. Een van de departementen dankt zijn naam aan het einde van de wereld: Finistère.

Je start in Noord-Bretagne in Hotel du Château in de ommuurde historische stad Dinan. De tweede etappe is Hotel de Diane in Fréhel, waar je bij het goudgele strand van Sables-d'Or-les-Pins verblijft, niet ver van de imposante kliffen bij Cap Fréhel of Cap d’Erquy.

Het derde verblijf is in Le Cornouaille Hotel in Zuidwest-Bretagne, in het charmante vissersplaatsje Bénodet. 

Je verblijft in bovenstaande accommodaties op basis van logies en ontbijt en je voegt tijdens het boekingsproces gemakkelijk extra nachten toe bij elk verblijf.

Alternatieve hotels
• Indien Hotel du Château niet beschikbaar is, wordt Hotel de France et Chateaubriand voor je geboekt. Saint- Malo ligt circa 35 kilometer noordelijker dan Dinan.
• Indien Hotel de Diane in Fréhel niet beschikbaar is, wordt wordt Hotel Aigue Marine in Tréguier voor je geboekt. Tréguier ligt ook mooi aan de noordkust van Bretagne en circa 95 km westelijker dan Fréhel.
• Indien Le Cornouaille Hôtel in Bénodet niet beschikbaar is, wordt Thalasso Concarneau Spa Marin Resort in Concarneau voor je geboekt. Concarneau ligt ook mooi aan de zuidkust van Bretagne en circa 18 kilometer oostelijker dan Bénodet.

Je ziet of dit van toepassing is bij het samenstellen van jouw reis.

Route en programma

Tijdens deze reis is er geen dagprogramma vastgesteld. Je bent dus geheel vrij om je eigen route te bepalen. We geven je graag een idee van wat er in de omgeving allemaal te zien en te doen is. 

Dit reisprogramma is gebaseerd op de standaardreis. Mogelijke verlengingen (we bieden deze optie in alle verblijfshotels) worden hier niet weergegeven.

Dag 1

Utrecht - Dinan/Saint-Malo

Dag 2

Dinan/Saint-Malo

Dag 3

Dinan/Saint-Malo - Fréhel/Tréguier

Dag 4

Fréhel - Tréguier

Dag 5

Fréhel/Tréguier - Bénodet/Concarneau

Dag 6

Bénodet/Concarneau

Dag 7

Bénodet/Concarneau - Utrecht

Dag 1 - Utrecht - Dinan/Saint-Malo
Reisafstand 800 km

De eerste dag reis je naar Noord-Bretagne. De meest voor de hand liggende route is via Lille, Amiens, Rouen en Caen. Rouen is het overigens ook waard om even te stoppen. Aanschouw het prachtige Place du Vieux Marché en breng een bezoek aan de schitterende kerk Sainte Jeanne d'Arc, gebouwd op de plek waar de maagd van Orléans op de brandstapel de dood vond.

Dinan
Een heel mooi historisch stadje tussen land en zee. Omsingeld door bijna drie kilometer stadswallen torent Dinan met het kasteel uit de 14e eeuw trots boven de rivier de Rance uit. Beneden ligt het jachthaventje, het vertrekpunt voor mooie wandelingen langs de trechtermonding, boven zie je de huizen met erkers die aan deze stad het middeleeuwse cachet geven.

Saint-Malo
Een van de andere leuke steden van Bretagne. Het is een oud zeeroversnest, dat in de Tweede Wereldoorlog weliswaar gebombardeerd is, maar meteen na afloop van de oorlog in oude staat hersteld werd.

Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie