Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. Frankrijk
  3. Autorondreis Noord- en Zuid-Bretagne - Het ritme van de oceaan

Autorondreis Noord- en Zuid-Bretagne - Het ritme van de oceaan

7-daagse reis door het uiterste westen van Frankrijk

  • verblijf in speciaal geselecteerde charme hotels in leuke en gezellige (bad)plaatsen
  • logeren het centrum van Dinan, bij Cap Fréhel en in het charmante Bénodet
  • hoogtepunten zoals de Côte du granit rose, de vuurtoren van Eckmühl en schiereiland Crozon

Er is geen streek in Frankrijk die een zo grillige kust kent als Bretagne. Vandaar al die markante vuurtorens. Je ontdekt de kustlijn, de fotogenieke baaien, de charmante dorpen en steden en de middeleeuwse monumenten.

 
Comfort
 
Cultuur
 
Natuur
 
Steden

Laat je meeslepen door het meest eigenzinnige stukje Frankrijk: het stoere land van de Kelten, de menhirs en de druïden. Het oerland waar de woeste oceaan beukt op surrealistisch gevormde rotsen. Waar de verschillen tussen eb en vloed zo groot zijn dat elke dag vol afwisseling is.

En vooral ook: het land van de vuurtorens. De vuurtorens van Bretagne behoren tot de meest romantische van Europa. Ze staan vaak op prachtige plaatsen, tussen de rotsen, op plekken waar de wereld lijkt op te houden. Niet voor niets vind je in Bretagne de regio Finistère (‘Einde van de Wereld’).

De reis begint in de mooie historische stad Dinan, vanuit Hotel du Château.

Vervolgens rijd je door naar Fréhel waar je op 100 meter van het goudgele strand van Sables-d'Or-les-Pins verblijft in het charmante Hotel de Diane. Wandel over de hoge kliffen bij Cap Fréhel of Cap d’Erquy.

Dan van Noord-Bretagne naar Zuidwest-Bretagne, naar het boetiekhotel Le Cornouaille op een steenworp van het centrum van het vissersplaatsje Bénodet. 

Je verblijft in bovenstaande accommodaties op basis van logies en ontbijt.

Je voegt tijdens het boekingsproces gemakkelijk extra nachten toe bij elk verblijf.

Route en programma

Tijdens deze reis is er geen dagprogramma vastgesteld. Je bent dus geheel vrij om je eigen route te bepalen. We geven je graag een idee van wat er in de omgeving allemaal te zien en te doen is. 

Dit reisprogramma is gebaseerd op de standaardreis. Mogelijke verlengingen (we bieden deze optie in alle verblijfshotels) worden hier niet weergegeven.

Dag 1

Utrecht - Dinan/Saint-Malo

Dag 2

Dinan/Saint-Malo

Dag 3

Dinan/Saint-Malo - Fréhel/Tréguier

Dag 4

Fréhel - Tréguier

Dag 5

Fréhel/Tréguier - Bénodet/Concarneau

Dag 6

Bénodet/Concarneau

Dag 7

Bénodet/Concarneau - Utrecht

Dag 1 - Utrecht - Dinan/Saint-Malo
Reisafstand 800 km

De eerste dag reis je naar Dinan. De meest voor de hand liggende route naar Saint-Malo is via Lille, Amiens, Rouen en Caen. Rouen is het overigens ook waard om even te stoppen. Aanschouw het prachtige Place du Vieux Marché en breng een bezoek aan de schitterende kerk Sainte Jeanne d'Arc, gebouwd op de plek waar de maagd van Orléans op de brandstapel de dood vond.

Dinan
Een heel mooi historisch stadje tussen land en zee. Omsingeld door bijna drie kilometer stadswallen torent Dinan met het kasteel uit de 14e eeuw trots boven de rivier de Rance uit. Beneden ligt het jachthaventje, het vertrekpunt voor mooie wandelingen langs de trechtermonding, boven zie je de huizen met erkers die aan deze stad het middeleeuwse cachet geven.

Saint-Malo
Een van de andere leuke steden van Bretagne. Het is een oud zeeroversnest, dat in de Tweede Wereldoorlog weliswaar gebombardeerd is, maar meteen na afloop van de oorlog in oude staat hersteld werd.

Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie