Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
  1. Home
  2. Italië
  3. Autorondreis Piemonte, Toscane en Veneto

Autorondreis Piemonte, Toscane en Veneto

10- of 13-daagse reis door Noord- en Midden-Italië

  • per regio een streekdiner met lokale gerechten
  • topwijnen proeven uit Piemonte, Toscane en Veneto
  • een schat van oldtimers die je gaat bezoeken

Proef het echte Italië in drie verschillende regio's, dit gaat smullen worden. Je bezoekt de mooiste plekjes van Piemonte, Toscane en Veneto en eet de lekkerste streekgerechten. Met verblijf in charmante, sfeervolle hotels op basis van logies en ontbijt.

Ontdek de echte cucina italiana tijdens streekdiners met lokale specialiteiten in drie van Italië’s heerlijkste regio’s.

 

Je reist van de truffelbossen en wijnheuvels van Piemonte. Hier verblijf je drie of vier nachten in een oude villa waar gastronomie belangrijk is. Voor een goed glas wijn hoef je niet ver te gaan en geeft het personeel je graag op het juiste spoor naar de beste wijnhuizen in de omgeving. Dan via het sprookjesachtige Cinque Terre (waar je uiteraard schitterend kan wandelen) richting Toscane waar je ook drie of vier nachten verblijft naar het culturele en culinaire luilekkerland van Toscane. Je verblijft dan in de omgeving van Pescia.

 

Dan via smulstad Parma naar de prachtige universiteitsstad Padova en het romantische Venetië in Veneto. Ofwel: van de streek van de barolo- en de asti-wijnen naar die van de chianti. En daarna van de regio van de parmaham en de parmezaan naar die van de risotto en de prosecco. Deze laatste etappe is je logeeradres voor drie of vier nachten in de omgeving tussen Verona en Venetië, een klassiek ingericht hotel/villa met zwembad.

 

Het is moeilijk te bepalen waar je meer van zult genieten, van het Italiaanse natuurschoon, de culturele bezienswaardigheden of toch het heerlijke eten? Hoe dan ook, deze reis smaakt naar meer. Buon appetito.

 

Bij elke etappe verblijf je in, of op maximaal 25 kilometer afstand van, de genoemde overnachtingsplaats in een van de speciaal geselecteerde hotels. Bij de reisbescheiden ontvang je de naam van het hotel dat voor je geboekt is. Je verblijft op basis van logies en ontbijt.

Route en programma
Deze beschrijving is gebaseerd op de 13-daagse variant van deze rondreis. Bij de 10-daagse rondreis verblijf je steeds één nacht korter in alle accommodaties. 

Tijdens deze reis is er geen dagprogramma vastgesteld. Je bent dus geheel vrij om je eigen route te bepalen. We geven je graag een idee van wat er in de omgeving allemaal te zien en te doen is. 
Dag 1

Utrecht - Colleretto Giacosa

Dag 2 t/m 4

Piemonte

Dag 5

Colleretto Giacosa - Pescia

Dag 6 t/m 8

Toscane

Dag 9

Pescia - Villalta di Gazzo Padovana

Dag 10 t/m 12

Veneto

Dag 13

Villalta di Gazzo Padovana - Utrecht

Dag 1 - Utrecht - Colleretto Giacosa
Reisafstand 1225 km
Je vertrekt met eigen auto naar Colleretto Giacosa, in de streek Piemonte. Deze regio staat bekend om de barolo- en barbaresco-wijnen, Nutella, truffels en de slow food-beweging, de tegenhanger van fast food. 

Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie