Beelden voor intern gebruik
voor intern gebruik
Beelden voor intern gebruik
voor intern gebruik
Beelden voor intern gebruik
voor intern gebruik
  1. Home
  2. Zwitserland
  3. Autorondreis Zwitserse Alpen en Meren

Autorondreis Zwitserse Alpen en Meren

10-daagse rondreis

  • ontdek de mooiste helderblauwe bergmeren en prachtige alpen van Zwitserland
  • verblijf in comfortabele 3* hotels in Luzern, Interlaken en Montreux

Geniet vanuit drie vakantieadresjes van al het moois dat Zwitserland te bieden heeft: besneeuwde bergtoppen, blauwe meren, groene bossen, verleidelijke valleien en aantrekkelijke steden. De drie mooiste meren van dit Alpenland zijn natuurlijk onderdeel van deze rondreis.

Zin in Zwitserland, het land van Alpen en meren?  

De eerste etappe voert naar Luzern, gelegen aan het Vierwoudstrekenmeer. Wandel over de bekende kapelbrug, kijk uit op de natuur vanaf het water en stap in de kabelbaan naar de top van berg Pilatus voor wandeling met een onovertroffen uitzicht op het Zwitserse bergpanorama en de lager gelegen bergmeren.

De tweede stop van deze rondreis is in Interlaken. Zoals de naam al doet vermoeden ligt deze stad tussen twee meren, het Thuner- en Brienzermeer. Maak een mooie boottocht over deze helderblauwe meren of bedwing met de meer dan honderd jaar oude tandradbaan de Jungfraujoch, met het hoogstgelegen treinstation van Europa op maar liefst 3454 meter hoogte. 

Je eindigt in stijl, in het mediterrane Montreux aan het Meer van Genève. De palmbomen op de boulevard, gekleurde straatjes in de oude binnenstad en wijnranken in de bekende wijnstreek Lavaux; deze stad heeft een hoog ‘zwitserlevengevoel’.

Van 24 juni tot en met 15 juli is het Montreux Jazz Festival. Tijdens deze periode kan je enkel op aanvraag een reservering maken en wordt er een hotel in Lausanne of omgeving voor je geboekt. In welk hotel je verblijft wordt bevestigd in de hotellijst die je in je reisbescheiden ontvangt. 
 
Route en programma
Dag 1

Utrecht – Luzern

Dag 2 t/m 3

Luzern

Dag 4

Luzern – Interlaken

Dag 5 t/m 6

Interlaken

Dag 7

Interlaken – Montreux

Dag 8 t/m 9

Montreux

Dag 10

Montreux – Utrecht

Dag 1 - Utrecht – Luzern
Reisafstand 800 km / Reisduur 8.5 uur
Het is eindelijk zo ver, je reis naar het Alpenland Zwitserland gaat beginnen. 

Tip: maak een tussenstop bij de grootste waterval van Europa. 
Bij Schaffhausen, op de grens van Duitsland en Zwitserland nabij de Bodensee, ligt de grootste waterval van Europa: de Rheinfall. Een indrukwekkend spektakel van kolkend water waar zo’n 600 kubieke meter water per seconde doorheen stroomt. 
 
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie