Overzicht
Route & programma
Inbegrepen & Extra's
Praktische informatie
Beschikbaarheid
Albanië roept! Ontsnap naar de adembenemende kustlijn, afwisselende natuur en eeuwenoude dorpen van deze parel aan de Adriatische Zee.
Veelzijdig Albanië wacht. Dit unieke land heeft door de eeuwen heen deel uitgemaakt van verschillende rijken, wat resulteert in een rijke mix van invloeden, en dat zie je terug in de dorpjes en steden. Met een vleugje moderne Europese invloeden is dit gastvrije land een must dat je moet ontdekken voordat het massatoerisme toeslaat.
Je avontuur begint in Tirana, de bruisende hoofdstad. Daarna reis je door naar Berat, een UNESCO-werelderfgoed met een indrukwekkend kasteel. Van daaruit reis je door naar de charmante kustplaats Vlore.
Langs de Albanese rivièra ga je verder naar Sarandë, met uitzicht op het Griekse eiland Corfu. Breng zeker een bezoek aan de archeologische plaats Butrint.
Vervolgens ontdek je Gjirokastra, een pittoresk Byzantijns stadje, en eindig je de reis bij één van de meest historische dorpjes in Albanië, Kruje.
Je avontuur begint in Tirana, de bruisende hoofdstad. Daarna reis je door naar Berat, een UNESCO-werelderfgoed met een indrukwekkend kasteel. Van daaruit reis je door naar de charmante kustplaats Vlore.
Langs de Albanese rivièra ga je verder naar Sarandë, met uitzicht op het Griekse eiland Corfu. Breng zeker een bezoek aan de archeologische plaats Butrint.
Vervolgens ontdek je Gjirokastra, een pittoresk Byzantijns stadje, en eindig je de reis bij één van de meest historische dorpjes in Albanië, Kruje.
Route en programma
Volledige Route
Dag 1
Amsterdam – Tirana
Dag 2
Tirana
Dag 3
Tirana – Berat
Dag 4
Berat
Dag 5
Berat – Vlorë
Dag 6
Vlorë
Dag 7
Vlorë – Sarandë
Dag 8
Sarandë
Dag 9
Sarandë – Gjirokastra
Dag 10
Gjirokastra
Dag 11
Gjirokastra – Krujë
Dag 12
Krujë
Dag 13
Krujë – Tirana – Amsterdam
Dag 1 - Amsterdam – Tirana
Reisafstand 2150 km
Vertrek vanaf Schiphol naar Tirana, de hoofdstad van Albanië. In Tirana staat onze lokale vertegenwoordiger op je te wachten om je te helpen met de huurauto.
Praktische informatie
Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.
Afwijkende annuleringsvoorwaarden
Let op! Je kunt de vliegtickets van Transavia niet kosteloos wijzigen of annuleren. Vanaf het moment van boeken gelden er 100% annulerings- en wijzigingskosten.
Beste reistijd en kleding
De beste reistijd van Albanië is voornamelijk afhankelijk van het klimaat. De beste maanden om Albanië te bezoeken zijn mei, juni en september. Het is dan niet te heet of te druk (aan de kusten). Zeker september is een goede periode, omdat de temperatuur aangenaam is en de dagen nog lang zijn. De overige maanden kun je ook prima een rondreis maken in Albanië, al moet er wat meer rekening gehouden worden met het weer.
Albanië heeft twee klimaatzones: de kust kent een mediterraan klimaat, het binnenland kent een landklimaat. Aan de kust zijn de zomers warm en droog, met gemiddelde temperaturen rond de 30 graden. De winters aan de kust zijn mild en nat, temperaturen liggen boven de 10 graden. In het binnenland en de bergstreken zijn de zomers ook warm, maar de winters zijn een stuk kouder. In de winter valt er veel sneeuw. In de bergen van Valbona kan soms zelfs nog in juni sneeuw liggen. In de bergstreken (Albanese Alpen) is skiën mogelijk vanaf eind november tot maart.
In de herfst kan het flink regenen, maar is het land nog steeds goed begaanbaar. In deze periode is de natuur het mooist.
Kleding
Welke kleding je meeneemt naar Albanië is afhankelijk van wanneer je het land bezoekt. Het is in ieder geval praktisch om kleding in laagjes te dragen, zodat je je met de temperatuur van de dag kunt ‘meebewegen’. In de zomer is het verstandig om lichtgewicht, katoenen of linnen kleding mee te nemen. In de avonden kan het afkoelen, vergeet dus niet een (fleece)trui of vest in te pakken.
Neem voor bescherming tegen de felle zon in de zomer zeker een (zonne)hoed of pet en een zonnebril mee. Een regenjas is, zeker in de herfst, geen overbodige luxe. Voor de winter in de hoge bergstreken is het verstandig een warme jas en eventueel sjaal, handschoenen en muts mee te nemen.
Een paar stevige wandelschoenen en comfortabele gympen of sportschoenen zijn verder alles wat je voeten vereisen. Neem in de zomer een paar comfortabele sandalen en/of slippers mee.
Kledingvoorschriften
Albanië is ongeveer 70 procent moslim, maar is ook deels christelijk en joods. Je hoeft alleen rekening te houden met specifieke kledingvoorschriften bij een bezoek aan een moskee of kerk. De schouders en knieën moeten bedekt zijn, voor zowel mannen als vrouwen. Bij het betreden van een moskee moeten de armen volledig bedekt zijn en moeten vrouwen ook hun haar bedekken. Denk bij het inpakken eventueel aan een sjaal.
Op stranden mag je dragen wat je wilt, echter wordt topless baden niet geaccepteerd.
Albanië heeft twee klimaatzones: de kust kent een mediterraan klimaat, het binnenland kent een landklimaat. Aan de kust zijn de zomers warm en droog, met gemiddelde temperaturen rond de 30 graden. De winters aan de kust zijn mild en nat, temperaturen liggen boven de 10 graden. In het binnenland en de bergstreken zijn de zomers ook warm, maar de winters zijn een stuk kouder. In de winter valt er veel sneeuw. In de bergen van Valbona kan soms zelfs nog in juni sneeuw liggen. In de bergstreken (Albanese Alpen) is skiën mogelijk vanaf eind november tot maart.
In de herfst kan het flink regenen, maar is het land nog steeds goed begaanbaar. In deze periode is de natuur het mooist.
Kleding
Welke kleding je meeneemt naar Albanië is afhankelijk van wanneer je het land bezoekt. Het is in ieder geval praktisch om kleding in laagjes te dragen, zodat je je met de temperatuur van de dag kunt ‘meebewegen’. In de zomer is het verstandig om lichtgewicht, katoenen of linnen kleding mee te nemen. In de avonden kan het afkoelen, vergeet dus niet een (fleece)trui of vest in te pakken.
Neem voor bescherming tegen de felle zon in de zomer zeker een (zonne)hoed of pet en een zonnebril mee. Een regenjas is, zeker in de herfst, geen overbodige luxe. Voor de winter in de hoge bergstreken is het verstandig een warme jas en eventueel sjaal, handschoenen en muts mee te nemen.
Een paar stevige wandelschoenen en comfortabele gympen of sportschoenen zijn verder alles wat je voeten vereisen. Neem in de zomer een paar comfortabele sandalen en/of slippers mee.
Kledingvoorschriften
Albanië is ongeveer 70 procent moslim, maar is ook deels christelijk en joods. Je hoeft alleen rekening te houden met specifieke kledingvoorschriften bij een bezoek aan een moskee of kerk. De schouders en knieën moeten bedekt zijn, voor zowel mannen als vrouwen. Bij het betreden van een moskee moeten de armen volledig bedekt zijn en moeten vrouwen ook hun haar bedekken. Denk bij het inpakken eventueel aan een sjaal.
Op stranden mag je dragen wat je wilt, echter wordt topless baden niet geaccepteerd.
Eten en drinken
De Albanese keuken heeft veel invloeden uit Griekenland en Turkije. Uit de Griekse keuken hebben de Albanezen de salades, feta en olijven overgenomen. Uit de Turkse vooral lekkernijen, zoals baklava of byrek (bladerdeeg gevuld met feta kaas, ui, spinazie en vlees). Er wordt veel gebruikgemaakt van allerlei verse groenten, zoals paprika, tomaat, augurk, ui, courgette en aubergine. In de winter wordt hier nog kool en wortel aan toegevoegd. Het meest gegeten vlees is (geroosterde of gegrilde) schapen- en geitenvlees. Ook de ingewanden - hart, nieren, hersenen en lever - zijn geliefd. Aan de kust zijn verse vis en zeevruchten specialiteiten. Er wordt erg veel gebruikgemaakt van kos, de lokale yoghurt. Ze gebruiken het als saus, in de soep en bij het ontbijt.
De Albanezen zelf nemen geen uitgebreid ontbijt, vaak is dit beperkt tot een kop sterke koffie. Voor toeristen maken ze wel een uitgebreid ontbijt met eieren, vleeswaren, brood, fruit, feta kaas, kos en koffie. De lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag: een warme maaltijd met soep, vlees of vis en groente. Het diner is ook warm, eenvoudiger dan de lunch, en wordt meestal rond 21 of 22 uur genuttigd.
Het nationale gerecht van Albanië is avë kosi: gebakken lamsvlees met rijst en yoghurtsaus. Ook populair is pace. Hierbij wordt een dierenhoofd (varken, koe of schaap) gekookt, totdat het vlees eraf valt. Daarna wordt er van het vlees een stoofpotje gemaakt. Bijzonder is het zeker!
Andere typische Albanese gerechten zijn onder andere: fërgëse (stoofpot van tomatensaus, knoflook, groene paprika’s en kwark, geserveerd met brood), përshesh (oud brood gemengd met ei, zout en olie. Daarna gaat er vleesbouillon in, die helemaal in het brood trekt), pispili (maisbrood gevuld met prei of spinazie, geserveerd met yoghurt), qöfte (gehaktballetjes met munt) en speca të mbushura (paprika’s gevuld met rijst, gehakt lamsvlees of tomaten. Warm geserveerd met yoghurt of feta kaas).
Voor de zoetekauwen zijn er verschillende toetjes, zoals xupa (notenpudding), tollumba (gefrituurd deeg met een laagje citrussiroop) en shegerpare (in brood gebakken deegballetjes). Bovendien heeft elk dorpje wel een banketbakkerij waar je veel taarten en fruitgebak vindt.
Vega(n) eten
Kenmerkend aan de Albanese keuken is dat ze veel verse groenten gebruiken, een fijne basis voor vegetariërs en veganisten. Over het algemeen komen vegetariërs goed uit de voeten in Albanië. Voor veganisten is het iets moeilijker omdat er veel gebruik wordt gemaakt van kaas en yoghurt. De Albanezen erg gastvrij en zullen ze er alles aan doen om de gerechten naar jouw wensen te bereiden.
Een aantal vega(n) Albanese gerechten zijn onder andere burani (eenpansgerecht met spinazie, rijst en ei), fasule (gevulde witte bonensoep), gevulde aubergine, turli (verse groenten, tomatensaus en kruiden uit de oven) en tarator (koude komkommersoep met yoghurt en knoflook). Vergeet ook niet de vele byreks en fergese.
Drinken en alcohol
De Albanezen houden ontzettend van koffie. Ze hebben de Turkse manier van koffie maken overgenomen: de fijn gemalen koffie wordt samen met suiker en water gekookt in een pannetje totdat het schuimt. Er wordt ook veel thee gedronken, met name de Albanese bergthee. Deze groeit in de Albanese Alpen en wordt met de hand geplukt. De thee is biologisch, heeft een frisse smaak en is erg gezond.
Lokale wijnen en bier zijn overal verkrijgbaar. De traditionele alcoholische drank van Albanië is raki. Deze wordt vaak na de maaltijd gedronken. Veel Albanezen maken raki zelf van druiven of pruimen.
Drinkwater
Het kraanwater in Albanië is niet veilig te drinken. Je dient dus flessen water te kopen. Sommige accommodaties en luchthavens beschikken over een water dispenser zodat je je plastic of eigen fles kunt hergebruiken en vullen.
Kosten (indicatie)
Ontbijt: € 2,- tot € 5,-
Lunch: € 4,- tot € 5,-
Diner: € 5,- tot € 15,-
(afhankelijk van jouw bestedingspatroon)
Heb je allergieën of speciale dieetverzoeken?
Dieetwensen kun je tijdens het boeken toevoegen. Wij geven deze dan door aan de geboekte accommodatie(s). Informeer daarnaast altijd bij aankomst het (restaurant)personeel, zij geven je graag advies.
Wanneer je een groepsreis met reisleiding maakt, meld dit dan ook aan de reisleider. Hij/zij helpt je graag. In de praktijk is het niet altijd mogelijk preferenties te realiseren en er is dan ook geen garantie.
Aan een preferentie kunnen geen rechten worden ontleend, het blijft tenslotte een voorkeur. Een preferentie toevoegen aan je reservering is kosteloos.
Is een dieetwens medisch essentieel voor jouw reis?
Bespreek voordat je een boeking maakt wat de mogelijkheden zijn voor jouw reis via 0252 - 6600 00.
De Albanezen zelf nemen geen uitgebreid ontbijt, vaak is dit beperkt tot een kop sterke koffie. Voor toeristen maken ze wel een uitgebreid ontbijt met eieren, vleeswaren, brood, fruit, feta kaas, kos en koffie. De lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag: een warme maaltijd met soep, vlees of vis en groente. Het diner is ook warm, eenvoudiger dan de lunch, en wordt meestal rond 21 of 22 uur genuttigd.
Het nationale gerecht van Albanië is avë kosi: gebakken lamsvlees met rijst en yoghurtsaus. Ook populair is pace. Hierbij wordt een dierenhoofd (varken, koe of schaap) gekookt, totdat het vlees eraf valt. Daarna wordt er van het vlees een stoofpotje gemaakt. Bijzonder is het zeker!
Andere typische Albanese gerechten zijn onder andere: fërgëse (stoofpot van tomatensaus, knoflook, groene paprika’s en kwark, geserveerd met brood), përshesh (oud brood gemengd met ei, zout en olie. Daarna gaat er vleesbouillon in, die helemaal in het brood trekt), pispili (maisbrood gevuld met prei of spinazie, geserveerd met yoghurt), qöfte (gehaktballetjes met munt) en speca të mbushura (paprika’s gevuld met rijst, gehakt lamsvlees of tomaten. Warm geserveerd met yoghurt of feta kaas).
Voor de zoetekauwen zijn er verschillende toetjes, zoals xupa (notenpudding), tollumba (gefrituurd deeg met een laagje citrussiroop) en shegerpare (in brood gebakken deegballetjes). Bovendien heeft elk dorpje wel een banketbakkerij waar je veel taarten en fruitgebak vindt.
Vega(n) eten
Kenmerkend aan de Albanese keuken is dat ze veel verse groenten gebruiken, een fijne basis voor vegetariërs en veganisten. Over het algemeen komen vegetariërs goed uit de voeten in Albanië. Voor veganisten is het iets moeilijker omdat er veel gebruik wordt gemaakt van kaas en yoghurt. De Albanezen erg gastvrij en zullen ze er alles aan doen om de gerechten naar jouw wensen te bereiden.
Een aantal vega(n) Albanese gerechten zijn onder andere burani (eenpansgerecht met spinazie, rijst en ei), fasule (gevulde witte bonensoep), gevulde aubergine, turli (verse groenten, tomatensaus en kruiden uit de oven) en tarator (koude komkommersoep met yoghurt en knoflook). Vergeet ook niet de vele byreks en fergese.
Drinken en alcohol
De Albanezen houden ontzettend van koffie. Ze hebben de Turkse manier van koffie maken overgenomen: de fijn gemalen koffie wordt samen met suiker en water gekookt in een pannetje totdat het schuimt. Er wordt ook veel thee gedronken, met name de Albanese bergthee. Deze groeit in de Albanese Alpen en wordt met de hand geplukt. De thee is biologisch, heeft een frisse smaak en is erg gezond.
Lokale wijnen en bier zijn overal verkrijgbaar. De traditionele alcoholische drank van Albanië is raki. Deze wordt vaak na de maaltijd gedronken. Veel Albanezen maken raki zelf van druiven of pruimen.
Drinkwater
Het kraanwater in Albanië is niet veilig te drinken. Je dient dus flessen water te kopen. Sommige accommodaties en luchthavens beschikken over een water dispenser zodat je je plastic of eigen fles kunt hergebruiken en vullen.
Kosten (indicatie)
Ontbijt: € 2,- tot € 5,-
Lunch: € 4,- tot € 5,-
Diner: € 5,- tot € 15,-
(afhankelijk van jouw bestedingspatroon)
Heb je allergieën of speciale dieetverzoeken?
Dieetwensen kun je tijdens het boeken toevoegen. Wij geven deze dan door aan de geboekte accommodatie(s). Informeer daarnaast altijd bij aankomst het (restaurant)personeel, zij geven je graag advies.
Wanneer je een groepsreis met reisleiding maakt, meld dit dan ook aan de reisleider. Hij/zij helpt je graag. In de praktijk is het niet altijd mogelijk preferenties te realiseren en er is dan ook geen garantie.
Aan een preferentie kunnen geen rechten worden ontleend, het blijft tenslotte een voorkeur. Een preferentie toevoegen aan je reservering is kosteloos.
Is een dieetwens medisch essentieel voor jouw reis?
Bespreek voordat je een boeking maakt wat de mogelijkheden zijn voor jouw reis via 0252 - 6600 00.
Feestdagen, festivals en ramadan
Albanië kent zowel islamitische als christelijke feestdagen. Op deze nationale feestdagen kunnen winkels en musea gesloten zijn of aangepaste openingstijden hanteren. Als een feestdag op een zaterdag of zondag valt, geldt soms dat de maandag ook een vrije dag is. De nationale feestdagen zijn: Nieuwjaar (1 januari), Zomerdag (14 maart), Nevruz/ Lentefeest (22 maart), Dag van de Arbeid (1 mei), Dag van Moeder Teresa (19 oktober), Onafhankelijkheidsdag (28 november), Bevrijdingsdag (29 november). Ook de christelijke feestdagen zoals Pasen, Hemelvaart, Pinksteren en Kerstmis.
Gjirokastër Folklore Festival
Het belangrijkste culturele evenement van Albanië is het Folklore Festival van Gjirokastër. Deze wordt sinds 1968 eens in de vijf jaar gehouden. Het festival brengt artiesten, dansgroepen en muzikanten uit verschillende regio’s van Albanië samen, evenals uit andere landen die vergelijkbare tradities delen. Tijdens het festival worden traditionele kleding en ambachten tentoongesteld en voeren dansgroepen traditionele dansen uit die specifiek zijn voor bepaalde regio’s van het land.
Ramadan
In Albanië vindt de ramadan - de islamitische vastenperiode die vier weken duurt - plaats. Aansluitend op de ramadan vindt Eid-al-Fitr (het Suikerfeest) plaats. De exacte data worden kort tevoren aangekondigd, deze hangen namelijk af van de maanstand.
Hoewel de Islam de belangrijkste religie is in Albanië, zul je als toerist weinig merken van de Ramadan. In het land reizen tijdens de ramadan is goed mogelijk. De lokale bevolking van Albanië heeft er over het algemeen geen problemen mee wanneer je overdag eet of drinkt in restaurants. Houd wel rekening met de gesteldheid van de bevolking.
Eid-al-Adha
Eid-al-Adha (het Offerfeest) is een nationale feestdag. Net als tijdens het Suikerfeest, is het dan vaak extra druk in het verkeer rondom de feestdagen. Winkels, restaurants en bezienswaardigheden passen mogelijk hun openingstijden aan of zijn gesloten.
Voor informatie over de data van de feestdagen, klik hier.
Gjirokastër Folklore Festival
Het belangrijkste culturele evenement van Albanië is het Folklore Festival van Gjirokastër. Deze wordt sinds 1968 eens in de vijf jaar gehouden. Het festival brengt artiesten, dansgroepen en muzikanten uit verschillende regio’s van Albanië samen, evenals uit andere landen die vergelijkbare tradities delen. Tijdens het festival worden traditionele kleding en ambachten tentoongesteld en voeren dansgroepen traditionele dansen uit die specifiek zijn voor bepaalde regio’s van het land.
Ramadan
In Albanië vindt de ramadan - de islamitische vastenperiode die vier weken duurt - plaats. Aansluitend op de ramadan vindt Eid-al-Fitr (het Suikerfeest) plaats. De exacte data worden kort tevoren aangekondigd, deze hangen namelijk af van de maanstand.
Hoewel de Islam de belangrijkste religie is in Albanië, zul je als toerist weinig merken van de Ramadan. In het land reizen tijdens de ramadan is goed mogelijk. De lokale bevolking van Albanië heeft er over het algemeen geen problemen mee wanneer je overdag eet of drinkt in restaurants. Houd wel rekening met de gesteldheid van de bevolking.
Eid-al-Adha
Eid-al-Adha (het Offerfeest) is een nationale feestdag. Net als tijdens het Suikerfeest, is het dan vaak extra druk in het verkeer rondom de feestdagen. Winkels, restaurants en bezienswaardigheden passen mogelijk hun openingstijden aan of zijn gesloten.
Voor informatie over de data van de feestdagen, klik hier.
Geldzaken en fooien
De lokale munt van Albanië is de Albanese lek (LKK). Deze is ter plaatse in de grote steden eenvoudig te pinnen. Buiten de stadscentra en grote steden zijn er weinig geldautomaten.
Pinpassen, zowel bankpassen als creditcards, worden geaccepteerd bij bank- en pinautomaten met hetzelfde logo dat op je pinpas staat. Ook worden ze in de meeste banken, grote supermarkten, internationale hotels en bij sommige tankstations geaccepteerd. Hierbuiten is vaak alleen betaling met contant geld mogelijk.
Wissel voor vertrek Albanees geld weer om of geef het uit. Buiten Albanië is de Albanese lek nauwelijks te wisselen.
Tijdens de groepsreis Adembenemend Albanië bezoeken we ook Noord-Macedonië. De lokale munt is de Noord-Macedonische denar (MKD). In Ohrid is het mogelijk bij wisselkantoren euro's te wisselen tegen denars en te pinnen. In supermarkten e.d. is het mogelijk om met je pinpas te betalen.
Fooien
Het geven van fooien is in Albanië niet erg gebruikelijk. Soms zit de fooi al bij de rekening inbegrepen. Als dit niet het geval is, is het normaal om een fooi van 10 procent van de rekening te geven. Bij taxichauffeurs kun je het bedrag naar boven afronden, maar het is niet gebruikelijk. Indien je hulp krijgt met je bagage of reistips dan is een fooi aan te raden.
Borg bij check-in
In veel landen is het gebruikelijk dat er bij check-in een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard worden voldaan. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check-out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van jouw drankjes en maaltijden goed na, zodat je weet waar je voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk.
Optionele excursies groepsreizen
Reis je met een groepsreis? Optionele excursies kan je gedurende de reis contant betalen.
Pinpassen, zowel bankpassen als creditcards, worden geaccepteerd bij bank- en pinautomaten met hetzelfde logo dat op je pinpas staat. Ook worden ze in de meeste banken, grote supermarkten, internationale hotels en bij sommige tankstations geaccepteerd. Hierbuiten is vaak alleen betaling met contant geld mogelijk.
Wissel voor vertrek Albanees geld weer om of geef het uit. Buiten Albanië is de Albanese lek nauwelijks te wisselen.
Tijdens de groepsreis Adembenemend Albanië bezoeken we ook Noord-Macedonië. De lokale munt is de Noord-Macedonische denar (MKD). In Ohrid is het mogelijk bij wisselkantoren euro's te wisselen tegen denars en te pinnen. In supermarkten e.d. is het mogelijk om met je pinpas te betalen.
Fooien
Het geven van fooien is in Albanië niet erg gebruikelijk. Soms zit de fooi al bij de rekening inbegrepen. Als dit niet het geval is, is het normaal om een fooi van 10 procent van de rekening te geven. Bij taxichauffeurs kun je het bedrag naar boven afronden, maar het is niet gebruikelijk. Indien je hulp krijgt met je bagage of reistips dan is een fooi aan te raden.
Borg bij check-in
In veel landen is het gebruikelijk dat er bij check-in een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard worden voldaan. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check-out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van jouw drankjes en maaltijden goed na, zodat je weet waar je voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk.
Optionele excursies groepsreizen
Reis je met een groepsreis? Optionele excursies kan je gedurende de reis contant betalen.
Anderen bekeken ook ...
finland_fins-lapland_muonio_Keimiötunturi-Fell
noorwegen_troms-og-finnmark_honningsvag_noordkaap_monument_zee_shutterstock_232389817
noorwegen_noord-noorwegen_vesteralen_sortland_Kjetil-Paulsen
noorwegen_troms-og-finnmark_tromso_kathedraal_stad_brug_bergen_shutterstock_216537322
Noorwegen, Lofoten, eland - GettyImages-1619650660
zweden_noord-zweden_nationaal-park-abisko_jkatja-kristoferson
santa-elf-fishing-summer-rovaniemi-2
Finland_Summer_cottage_JaakkoTähti
1/8
Bij vertrek op o.a. 25-06-2025Complete prijs
p.p. vanaf
€ 2.378,-spanje_andalusie_arcos-de-la-frontiera_wit-dorp_pubelos-blancos_rivier_brug_huizen_heuvel_shutterstock_274770317
spanje_andalusie_antequerra_el-torcal_rotsen
spanje_andalusie_cordoba_mezquita-kathedraal_binnenkant-rood-witt-bogen_getty
spanje-andalusie-sinaasappels-boom_pixabay
1/4
Bij vertrek op o.a. 24-06-2025Complete prijs
p.p. vanaf
€ 1.060,-Nieuw in ons aanbod
Inspiratie en mooie reizen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie