OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.......
alleen voor online gebruik
  1. Home
  2. Suriname
  3. Fly-drive Suriname - Mi Lobi Sranan!

Fly-drive Suriname - Mi Lobi Sranan!

16-daagse rondreis met huurauto en transfers in internationaal gezelschap

  • wandeling door Paramaribo én bijzonder verblijf in natuurreservaat Bigi Pan
  • overnachten op een eiland in de Amazone: beleef de Marroncultuur en tradities
  • rondreis met gezamenlijke transfers en eigen huurauto, rechtstreekse vluchten met KLM
Overzicht
Route & programma
Inbegrepen & Extra's
Praktische informatie
Beschikbaarheid

Ervaar het avontuur van 'Su’ deels met je eigen huurauto en deels met transfers. Trek vanuit het bruisende Paramaribo naar Nickerie en ontdek het natuurreservaat Bigi Pan. Verken de historische Plantage Frederiksdorp en laat je betoveren door het authentieke eilandje Danpaati in de majestueuze Boven-Surinamerivier, die diep in de hart van de weelderige Amazone stroomt. 

 
Cultuur
 
Natuur
 
Strand
 
Intensiteit

Paramaribo, het hart van Suriname, opent de deuren naar een andere wereld. Hier verblijf je in een comfortabel hotel met een fijn zwembad, te midden van de prachtige houten koloniale gebouwen die de hoofdstad sieren.

De reis vervolgt richting het rijstgebied van Nickerie in het noordwesten, een pitstop op weg naar het natuur- en moerasgebied Bigi Pan aan de grens met Brits-Guyana. Een eco-lodge wacht op je, een ware onderdompeling in de natuurlijke pracht van dit gebied. Volgende halte: de gerestaureerde Plantage Frederiksdorp aan de Commewijne rivier.

De kroon op deze reis? Een meerdaagse tocht naar Danpaati, gelegen in de Boven-Surinamerivier, midden in het regenwoud. Dit is waar je de levenswijze en cultuur van de lokale Marronbevolking ontdekt, een volk dat leeft in harmonie met de natuur, ver weg van de alledaagse drukte.

In Suriname heb je één groot voordeel: je spreekt de taal! 


Je krijgt de vrijheid van een eigen huurauto gedurende zes dagen. Tijdens de rondreis verblijf je in onder andere Paramaribo en Frederiksdorp in comfortabele, goed gelegen hotels met airconditioning en een aangenaam zwembad. 
Op het prachtige eilandje Danpaati is je huisje heel basic maar het zwembad en de maaltijden zijn fantastisch, en de hele ervaring te midden van de Marrons is echt niet te evenaren. 

IOp een aantal plekken in de reis zijn al je maaltijden al inbegrepen, wel zo makkelijk! 
Wifi is er eigenlijk alleen in de iets luxere hotels, midden in de jungle word je gewoon even helemaal op jezelf terug geworpen!

De reis zit vol extra's: boottochten door Bigi Pan, kaaimannen spotten in Danpaati, en tijdens het legseizoen een schildpaddentour in Frederiksdorp. Tijdens de excursies sluit je je aan bij een internationaal gezelschap en reis je in een comfortabele minibus.
Dit wordt een ontdekkingsreis om nooit te vergeten!

Goed om te weten Een deel van deze reis bestaat uit losse 'tours' naar de diverse plaatsen in het binnenland. Alle tours worden in internationaal gezelschap uitgevoerd, afhankelijk van het aantal (lokale) boekingen. Je zult dus regelmatig met meerdere personen eenzelfde tour doen. Er is altijd een minimum aantal van 4 of 6 personen nodig om een tour (zoals bijvoorbeeld het verblijf in Danpaati) te kunnen uitvoeren. Dat aantal wordt normaalgesproken wel gehaald, maar nu het toerisme in Suriname nog enigszins aan het 'opkrabbelen' is zijn er soms te weinig personen om een tour te kunnen uitvoeren. In dat geval kan er een toeslag van toepassing zijn, die uiteraard altijd met je besproken wordt.

Visum vereist voor deze reis
Onder het kopje Bestemmingsinformatie leggen we je uit hoe je het visum voor deze bestemming (een online 'entry fee') kunt aanvragen. 
Route en programma
Het reisschema staat vast wat betreft de reisdagen, (verblijfs)locaties en inbegrepen excursies. De invulling van je overige tijd is natuurlijk helemaal aan jezelf. We geven je graag een idee van wat er in de omgeving allemaal te zien en te doen is. In Suriname komt het vaak voor dat je programma in een andere volgorde wordt uitgevoerd in verband met beschikbaarheid in bepaalde hotels of op bepaalde tours. Ook kan het door weersomstandigheden (zoals bv extreme droogte) zo zijn dat er in Bigi Pan een zodanig lage waterstand is, dat je hier niet kunt verblijven en er geen excursies mogelijk zijn. In dat geval nemen we contact met je op om je een alternatief aan te bieden. Hieronder vind je het standaard reisprogramma zoals het idealiter wordt uitgevoerd. 
Dag 1

Amsterdam - Paramaribo

Dag 2

Paramaribo

Dag 3 t/m 4

Paramaribo - Nickerie

Dag 5

Nickerie - Bigi Pan / Akira Overwater Resort

Dag 6

Bigi Pan - Plantage Frederiksdorp

Dag 7

Plantage Frederiksdorp

Dag 8

Plantage Frederiksdorp - Paramaribo

Dag 9

Paramaribo

Dag 10

Paramaribo - Danpaati

Dag 11 t/m 12

Jungle Danpaati

Dag 13

Danpaati - Paramaribo

Dag 14

Paramaribo

Dag 15

Paramaribo - Amsterdam

Dag 16

Aankomst Amsterdam

Dag 1 - Amsterdam - Paramaribo
Reisafstand 50 km / Reisduur 0.75 uur
Je vliegt rechtstreeks met KLM van Amsterdam naar Paramaribo, de hoofdstad van Suriname. 

Welkom in Suriname!
Suriname is een smeltkroes van culturen en omdat het een voormalige Nederlandse kolonie is, wordt er gewoon Nederlands gesproken. 

Je wordt naar je comfortabele hotel - met lekker groot zwembad - vlakbij het centrum gebracht. Tijd om bij te komen van de vlucht en te acclimatiseren. 
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie