Aangekocht met standaardlicentie, beeld mag online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000
  1. Home
  2. Albanië
  3. Groepsreis Adembenemend Albanië

Groepsreis Adembenemend Albanië

15-daagse rondreis

  • afwisselende rondreis langs vele hoogtepunten
  • lunch in het hoogst gelegen restaurant
  • de Blue Eye bron, een uniek en betoverend natuurverschijnsel
Overzicht
Route & programma
Inbegrepen & Extra's
Praktische informatie
Beschikbaarheid

Reis je mee naar Albanië, een van de mooiste en interessantste landen van Europa? Deze Balkanparel fonkelt als nooit tevoren in de mediterrane zon. We nemen je mee naar de mooiste natuur, stadjes die achterover leunen in de tijd, overblijfselen van het Romeinse, Byzantijnse, Italiaanse en Ottomaanse rijk en eindigen aan de Albanese Rivièra.

 
Cultuur
 
Natuur
 
Intensiteit
 
Comfort
In een aangenaam klimaat ontvouwt zich een landschap met woeste bergtoppen, ongerepte bossen en zandstranden aan de blauwe zee. Maak kennis met een bijzonder en nog deels ongerept en onbekend stukje Europa. 

We starten in Noord-Albanië en reizen over bergachtige wegen via Shkodër naar Theth, het mooiste bergdorpje in Albanië. De route voert via Krujë (bekend om de oude bazaar) naar Orhid in Noord-
Macedonië, gelegen aan het diepste meer van de Balkan en bekend om de Ohridforel. Vanuit Ohrid rijden we naar Berat, de ‘stad van de duizend ramen’, gebouwd op twee heuvels en gedomineerd
door een citadel. Het authentieke bergstadje Gjirokastër is de geboortestad van dictator Enver Hoxha, die met zijn communistische regime het land een halve eeuw in zijn schulp hield.

Onderweg naar Sarandë aan de Ionische kust stoppen we bij het kristalheldere water van de bron Blue Eye, omgeven door een sprookjesachtig bos. Dan is het tijd voor ontspanning aan de Albanese
Rivièra. De stad Vlörë leeft van de zee en ligt niet ver van twee nationale parken. 

En tot slot Tirana. Deze moderne hoofdstad heeft sinds 1991, toen het communisme werd afgeschaft, een ware metamorfose ondergaan.

Bij deze reis zijn vele activiteiten inbegrepen. Bovendien is er ook voldoende tijd om zelf op ontdekking te gaan.

We verblijven in alle hotels (of gelijkwaardig) op basis van logies en ontbijt. De hotels liggen centraal in de stad, of op een bijzondere locatie. Het zijn doorgaans eenvoudigere drie- en viersterrenhotels. 

De retourvlucht Amsterdam - Tirana met Transavia inclusief ruimbagage is inbegrepen, evenals vervoer per comfortabele bus. Tijdens de rondreis wordt je begeleid door een professionele Nederlandssprekende reisleider. 

Deze reis kan niet worden verlengd. 

Groepsgrootte 
Minimaal 15 / maximaal 30 deelnemers 
Minimumleeftijd: 18 jaar
Route en programma
Het getoonde reisschema kan in de praktijk (licht) afwijken van het daadwerkelijke reisschema. Wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de reisleiding.

De wegen in Albanië zijn goed, maar door het bergachtige gebied zijn er smalle wegen en haarspeldbochten. Op sommige routes wordt er gebruik gemaakt van kleinere bussen. Houdt er rekening mee dat de reistijd daardoor langer zal zijn dan we in Nederland gewend zijn. Daarnaast hangt de reisafstand af van hoeveel verkeer er is en hoeveel (foto)stops gemaakt worden. 
Dag 1

Amsterdam - Tirana - Shkodër

Dag 2

Shkodër - Nationaal Park Theth - Shkodër

Dag 3

Shkodër - Krujë

Dag 4

Krujë - Ohrid (Noord-Macedonië)

Dag 5

Ohrid - Berat

Dag 6

Berat

Dag 7

Berat - Gjirokastër

Dag 8

Gjirokastër

Dag 9

Gjirokaster - Sarandë

Dag 10

Sarandë - Butrint - Sarandë

Dag 11

Sarandë - Vlorë

Dag 12

Vlorë - boottocht eiland Sazan - Vlorë

Dag 13

Vlorë - Tirana

Dag 14

Tirana

Dag 15

Tirana - Amsterdam

Dag 1 - Amsterdam - Tirana - Shkodër
Reisafstand 100 km
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.

We vliegen vanaf de luchthaven Amsterdam met Transavia naar Tirana. Bij aankomst staat de bus op ons te wachten. We rijden direct door naar Shkodër, waar je kunt bijkomen van de reis. 

Tirana International Airport
Deze luchthaven staat in de volksmond ook bekend als Tirana Airport Nënë Tereza. 'Nënë Tereza' is 'Moeder Teresa' in het Albanees, de wereldberoemde katholieke missionaris en humanitaire hulpverlener die van Albanese afkomst was.

Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie