Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. Brazilië
  3. Groepsreis Bruisend Brazilië

Groepsreis Bruisend Brazilië

17-daagse rondreis

  • de natuurlijke én de culturele hoogtepunten van Brazilië en rechtstreeks vliegen met KLM
  • de watervallen van Iguaçú, 3-daags verblijf o.b.v. volpension én excursies in de Pantanal
  • verblijf in koloniaal Paraty en aan het strand van Búzios (met verlengingsmogelijkheid)
Overzicht
Route & programma
Inbegrepen & Extra's
Praktische informatie
Beschikbaarheid

Verken het betoverende zuiden van Brazilië. Van bruisend Rio de Janeiro tot de adembenemende watervallen van Foz do Iguaçu via Bonito naar het moerasgebied Pantanal. Sluit jouw reis af op het strand van Búzios. Een reis vol swingende momenten, Portugese koloniale architectuur en natuurwonderen.

 
Cultuur
 
Natuur
 
Strand
 
Intensiteit

Stap in de wereld van samba, carnaval en adembenemende natuurlijke schoonheid.

Onze reis begint in het betoverende Rio, de stad van carnaval en de beroemde stranden. Dan trekken we verder naar het Portugese juweeltje Paraty aan de kust. Hier maak je een interessante stadswandeling langs de mooiste gebouwen. Ook kun je een boottocht op een schoener bijboeken langs de weelderige Costa Verde.

En vervolgens, de klap op de vuurpijl: Foz do Iguaçu, waar 's werelds meest indrukwekkende watervallen je betoveren met hun majestueuze kracht. Verlies jezelf in het spektakel van de natuur op zijn best.
Bonito nodigt je uit om te snorkelen in heldere rivieren met kleurrijke vissen. En in de uitgestrekte Pantanal, een paradijs voor dierenliefhebbers, heb je een unieke kans om wilde dieren te spotten.

Onze reis eindigt op een idyllische locatie, direct aan het strand van Búzios. En als je niet genoeg kunt krijgen van de Braziliaanse charme, verleng dan je verblijf in het mondaine Búzios.
Twee lange afstanden worden per vliegtuig afgelegd en de overige routes per airconditioned bus. Tevens overbruggen we één nacht in een comfortabele nachtbus, een typisch Braziliaanse manier van reizen waarbij de stoelen in de bus volledig naar achteren geklapt kunnen worden. Een bijzondere ervaring!

Overnachten doen we in toeristenklassehotels en charmante pousada's, vaak dichtbij de belangrijkste bezienswaardigheden. In de Pantanal verblijven we op een authentieke fazenda, omringd door een schat aan flora en fauna. En in Búzios genieten we van een adembenemend uitzicht vanaf een klif direct boven het strand.

Onze Nederlandssprekende reisleiders delen hun passie voor dit fascinerende land. Ze kennen de verborgen juweeltjes en maken van elke dag een onvergetelijk avontuur.

Bovendien zijn sommige excursies al inbegrepen in de reissom. Van een betoverende snorkeltocht in Bonito tot een schilderachtige stadswandeling in het historische Paraty. En natuurlijk mag het iconische Christusbeeld in Rio niet ontbreken.

Groepsgrootte
Minimaal 10 / maximaal 31 deelnemers
Minimumleeftijd: 12 jaar
Route en programma
Het getoonde reisschema kan in de praktijk (licht) afwijken van het daadwerkelijke reisschema. Wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de reisleiding.

Dit reisprogramma is gebaseerd op de standaardreis. De verlengingsmogelijkheid afsluitend aan het strand van Búzios wordt hier niet weergegeven. 
Dag 1

Amsterdam - Rio de Janeiro

Dag 2

Rio de Janeiro

Dag 3 t/m 4

Rio de Janeiro - Paraty

Dag 5

Paraty - São Paulo - Foz do Iguaçu

Dag 6

Foz do Iguaçu

Dag 7

Foz do Iguaçu - nachtbus Bonito

Dag 8 t/m 9

Bonito

Dag 10

Bonito - Pantanal

Dag 11

Pantanal

Dag 12

Pantanal - Campo Grande

Dag 13

Campo Grande – Rio de Janeiro – Búzios

Dag 14 t/m 15

Búzios

Dag 16

Búzios - Rio de Janeiro - Amsterdam

Dag 17

Aankomst Amsterdam

Dag 1 - Amsterdam - Rio de Janeiro
Reisafstand 30 km / Reisduur 1 uur
Vandaag vertrek je naar Brazil! We komen aan het einde van de middag aan met onze rechtstreekse vlucht en worden op het vliegveld opgewacht door onze reisleider. Samen gaan we naar ons hotel vlakbij de beroemde Copacabana! 

Rio
Onderweg doen we onze eerste indrukken op van deze stad. Het bruisende Rio strekt zich uit tussen de door jungle bedekte bergen aan de westkant en de witte zandstranden aan de Atlantische kust. Legendarisch zijn de berg Corcovado met het Christusbeeld, de Suikerbroodberg aan de baai, de stranden Copacabana en Ipanema en het grootste stedelijk tropisch regenwoud ter wereld.

We verblijven twee nachten in Rio.
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie