Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. Canada
  3. Groepsreis Oost-Canada
 

Nazomer Deals

Groepsreis Oost-Canada

13-/14-daagse rondreis

  • omarm de Franse flair in wereldstad Montréal en het ommuurde Québec
  • spot bultrug-walvissen en witte beluga’s tijdens een boottocht bij Tadoussac
  • Vergaap je aan de Niagara Falls, een ongekend natuurspektakel

Go East! Van het sportgekke Toronto tot de Niagara Falls en van de regeringsstad Ottawa tot de Franstalige steden Montréal en Québec. En van de grootsheid van de natuur in Haliburton Park en Algonquin Park tot walvissen spotten bij Tadoussac aan de St. Lawrence rivier. Er zijn heel veel goede redenen om in een avontuur dat Oost-Canada heet te stappen.

 
Natuur
 
Cultuur
 
Actief
 
Intensiteit
Canada is het land van nieuwkomers, First Nations en heel veel natuurpracht.

Toronto aan het Ontariomeer is het economische powerhouse. Dit is de perfecte springplank naar de Niagara Falls, waar je van dichtbij de oerkracht van Moeder Natuur ervaart. En wist je dat Canada inmiddels niet onverdienstelijk wijn produceert? We doen een proeverij in het pittoreske Niagara-on-the-Lake.

Laat dan de stadsdrukte achter je en verken de wilde schoonheid van Haliburton Park, waar de majestueuze (suiker)esdoorn, het nationale symbool van Canada, hoog boven alles uitrijst en we een wolvencentrum bezoeken. De reis gaat verder door Algonquin Park, waar de kleurenpracht van de lente en herfst natuurliefhebbers betovert.

Ottawa, de stad van Justin Trudeau, ademt geschiedenis met het indrukwekkende Parliament Hill en de beroemde Canal Rideau, 's winters getransformeerd tot 's werelds langste schaatsbaan. En dan Montréal, waar Franse invloeden de stad een Parijse flair geven en je een leuke mix van zowel Engelse als Franse koloniale invloeden treft. 

Via een bezoek aan La Mauricie National Park komen we bij St Félicien aan het Lac Saint-Jean, waar de Zoo Sauvage de grootste trekpleister vormt. Langs de Saguenay River reizen we naar Tadoussac, gelegen in een rotsachtige baai bij de monding van de Saguenay fjord. Hier wacht ons een onvergetelijke walvisexcursie waarbij we de kans hebben om beluga’s (witte dolfijnen), bultruggen en zelfs blauwe vinvissen, de grootste dieren op aarde, te zien. 

En ten slotte Québec City aan de St. Lawrence River, een ware schatkist van Franse cultuur in Noord-Amerika. Dwaal door 'Le vieux Québec', met zijn oude boven- en benedenstad, en beleef een reis terug in de tijd.

Dompel jezelf onder in dit land van contrasten, waar cultuur en natuur hand in hand gaan en waar elke bestemming een nieuw hoofdstuk toevoegt aan dit betoverende avontuur door Canada.

Deze reis wordt uiteraard begeleid door onze deskundige Nederlandse reisbegeleiding en je verblijft in comfortabele hotels mét wifi die gunstig gelegen zijn.

Let op! Dit is een 13-daagse reis, maar bij vertrek op 17 september is dit een 14-daagse reis. Je verblijft dan aan het einde van de reis één nacht langer in de stad Québec en hebt hier een extra vrije dag, die je naar eigen inzicht kunt invullen. Het beschreven reisprogramma is dat van de 13-daagse reis.

Groepsgrootte
Minimaal 20 / maximaal 40 deelnemers (er is geen minimum aantal nodig bij gegarandeerd vertrek)
Minimumleeftijd: 12 jaar

Visum vereist voor deze reis
Onder het kopje Praktische informatie leggen we je uit hoe je het visum voor deze bestemming (ETA) kunt aanvragen. 
Route en programma

Onderstaande reisschema is gebaseerd op de 13-daagse reis (vertrekken in juni). Bij vertrek op 17 september is dit een 14-daagse reis. Je verblijft dan aan het einde van de reis één nacht langer in de stad Québec en hebt hier een extra vrije dag, die je naar eigen inzicht kunt invullen. 

Het getoonde reisschema kan in de praktijk (licht) afwijken van het daadwerkelijke reisschema (bijvoorbeeld door natuuromstandigheden). Wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de reisleiding.

Dag 1

Amsterdam - Toronto - Niagara Falls

Dag 2

Niagara Falls - Niagara-on-the-Lake - Toronto

Dag 3

Toronto

Dag 4

Toronto - Haliburton Forest - Huntsville

Dag 5

Huntsville - Algonquin NP - Ottawa

Dag 6

Ottawa - Montréal

Dag 7

Montréal

Dag 8

Montréal – St Félicien

Dag 9

St. Félicien – Tadoussac

Dag 10

Tadoussac / walvisexcursie – Québec

Dag 11

Québec

Dag 12

Québec – Montréal – Amsterdam

Dag 13

Aankomst Amsterdam

Dag 1 - Amsterdam - Toronto - Niagara Falls
Reisafstand 125 km / Reisduur 1.5 uur
Op naar Toronto! Na aankomst op de luchthaven ontmoeten we onze Nederlandssprekende reisleider en rijden we meteen door naar de wereldberoemde Niagara Falls, op de grens van Canada en de Verenigde Staten. De eerste glimp van de majestueuze watervallen, gehuld in een nevel van opspattend water, is werkelijk adembenemend. Je voelt de energie en kracht van de natuur in elke golf en nevel die omhoog stijgt.

Niagara Falls
Onderweg krijg je al een eerste indruk van dit deel van Canada en rijd je langs de industriële steden Oakville en Hamilton, door Zuid-Ontario. Je komt langs groene velden, boomgaarden, idyllische dorpjes en wijngaarden die zich uitstrekken langs de oevers van Lake Ontario. 

Na aankomst in Niagara Falls checken we in bij het hotel en de rest van de dag hebben we ter vrije besteding. De imposante watervallen worden omringd door talloze kermisattracties, restaurants en bars. Ook dat is ‘the Canadian way’.

Als de avond valt, worden de watervallen verlicht door kleurrijke schijnwerpers, wat zorgt voor een magisch schouwspel van licht en water dat de sfeer betoverend maakt.
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie